22 Μαΐ 2008

Αντί για ντιριντάχτα, χρήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών

Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια από τους Δημάρχους και τους Νομάρχες, πότε ότι δεν έχουν λεφτά πότε ότι δεν έχουν αρμοδιότητες…και επειδή αυτό το σύστημα «για όλα φταίει το κράτος και ο Υπουργός» τους εξυπηρετεί ώστε να μην κάνουν σχεδόν τίποτα, τους έστειλα μια δημόσια επιστολή….θα την διαβάσετε παρακάτω.
Πιστέψτε με, κάθε χρόνο οι Νομαρχίες και οι Δήμοι ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ συνολικά για συναυλίες, πανηγύρια, φεστιβάλ κλπ. Την ίδια στιγμή, που όπως συνέβη με τις φωτιές πέρυσι, χτυπιόντουσαν στα κανάλια για τα χωριά που κάηκαν…που δεν είχανε ούτε μια γεννήτρια και πέντε τσεκούρια…ή μια μπουλντόζα να καθαρίσει. Λες και φταίει ο Υπουργός που δεν κάνουν τίποτε για την πρόληψη των πυρκαγιών. Αλλά από Ελευθερία Αρβανιτάκη και Αντώνη Ρέμο είναι όλοι πρώτοι.
Διαβάστε την επιστολή και βοηθήστε όλοι, γιατί την ευθύνη στις πόλεις και τα χωριά την έχουν πρωτίστως αυτοί.




21.5.08


Ανοικτή επιστολή προς Νομάρχες και Δημάρχους


«Αντί για ντιριντάχτα, χρήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών»


Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες Νομαρχίες και Δήμοι της χώρας, μικροί και μεγάλοι, διοργανώνουν πολιτιστικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις. Κάθε πόλη και χωριό με κάθε ευκαιρία «στήνει» φεστιβάλ τραγουδιού, συνεστιάσεις, πανηγύρια κ.α. Το κόστος αυτών των εκδηλώσεων, αν μάλιστα υπολογιστεί συλλογικά, είναι εξαιρετικά υψηλό-εκατομύρια ευρώ.


Αφορμή για τη δημόσια επιστολή μου δεν είναι η αξιολόγηση της προσφοράς στους πολίτες. Με οδηγεί σε αυτή μου την ενέργεια η συνεχής επίκληση νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων για την έλλειψη πόρων ώστε να μην αντιμετωπίζονται άμεσης προτεραιότητας θέματα π.χ. διάνοιξη φρεατίων, έλεγχος του πόσιμου νερού, πρόληψη πυρκαγιών, καθαρισμός ξερόχορτων, κατασκευή δεξαμενών. Συμβαίνει μάλιστα πολλές φορές να επιλέγονται ως χώροι των εκδηλώσεων τα προαύλια ναΐσκων και μοναστηριών μέσα στα δάση. Ορισμένοι νομοί με πρωταγωνιστή το νομό Ηλείας θρήνησαν-από κοινού με όλους τους Έλληνες-τις ανθρώπινες ζωές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, ενώ χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες ζώα. Οι συνθήκες και για φέτος το καλοκαίρι δεν επιτρέπουν σε κανένα να εφησυχάσει, κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, φορείς, σώματα ασφαλείας, δασικές υπηρεσίες, πολίτες.


Στη μνήμη των νεκρών και σε ανάμνηση του καμένου δασικού πλούτου κάνω έκκληση να μην σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ για φεστιβάλ και πανηγύρια, ειδικότερα στις επικίνδυνες περιοχές. Όλα τα αντίστοιχα κονδύλια να διατεθούν αμέσως για τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των εθελοντικών ομάδων. Να αγοραστούν γεννήτριες για τα κοινοτικά καταστήματα, μικρά υδροφόρα οχήματα, τσεκούρια, κασμάδες, αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.α.. Αντί για «ντιριντάχτα» ας δοθούν χρήματα για την ενημέρωση με βασικές οδηγίες όχι μόνο για την πρόληψη αλλά και την άμεση καταστολή των πρώτων εστιών φωτιάς.


Αυτές είναι οι σκέψεις μου και τις καταθέτω.


Φωτεινή Πιπιλή

8 σχόλια:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

To είδα στην Ελευθεροτυπία, και ήρθα να πω "μπράβο Φωτεινή". Αλλά να ζητήσεις ευθύνες και από τη κυβέρνηση. Πριν να είναι αργά.

Καλή συνέχεια!

===
Κασμάδες, όχι ντιριντάχτα!

«Αντί για ντιριντάχτα, να δώσουν χρήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών», κάλεσε τους νομάρχες και τους δημάρχους η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή. «Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες νομαρχίες και δήμοι της χώρας, μικροί και μεγάλοι, διοργανώνουν πολιτιστικές και άλλες μαζικές εκδηλώσεις, το κόστος των οποίων είναι εξαιρετικά υψηλό, εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή που τους απευθύνει.

Αφήνει, μάλιστα, να εννοηθεί ότι κάποια από αυτά τα κονδύλια προορίζονταν για τις πυρκαγιές. «Τα αντίστοιχα κονδύλια να διατεθούν αμέσως για τον κατάλληλο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των εθελοντικών ομάδων. Να αγοραστούν γεννήτριες για τα κοινοτικά καταστήματα, μικρά υδροφόρα οχήματα, τσεκούρια, κασμάδες, αντιασφυξιογόνες μάσκες κ.ά. Ας δοθούν χρήματα για την ενημέρωση, με βασικές οδηγίες όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και την άμεση καταστολή των πρώτων εστιών φωτιάς», τονίζει. Θα την ακούσουν;


ΧΡ.ΚΟΡ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/05/2008

Αγνωστος Χ είπε...

Κυρια Πιπιλή, υπάρχουν και τοπικοί άρχοντες που δεν φέρνουν τον Ρέμο και την Αρβανιτάκη και απο ό,τι φαίνεται δεν ασχολούνται με την πρόληψη των πυρκαγιών. Εγω για παράδειγμα κατοικώ στα Καλύβια που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι, όμως δεν έχω δει τον Ρέμο και την Αρβανιτάκη ούτε καποίον αλλον καλλιτέχνη στην περιοχή μου, ούτε απο τον δήμαρχο τον κ. Φιλίππου -που ήταν και πρόεδρςος της ΤΕΔΚΝΑ, ούτε απο τον νομάρχη τον κ. Κουρή. Οπως φαίνεται μερίκοι τοπικοί άρχοντες δεν ασχολούνται ούτε με τα ντιριντάχτα ούτε με την πρόληψη των πυρκαγιών. Αγνωστο με τι ασχολουνται.

Suspect είπε...

να δειτε και ποσο κοστισε το πορταλ του Δημου Αθηναιων...

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός ο δε μασάμε ρε:

Η κυβέρνηση σαφώς και έχει ευθύνες, και σίγουρα ο αρμόδιος Υπουργός και οι υπηρεσίες του έχουν πάρει μέτρα. Όμως, επιμένω γιατί γνωρίζω ότι η μεγαλύτερη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο βαρύνει την Αυτοδιοίκηση. Γι' αυτό και τους έχουν αυξήσει τα τελευταία χρόνια τα κονδύλια για την πρόληψη των πυρκαγιών. Δυστυχώς- δε το γνωρίζετε- οι Αυτοδιοικήσεις είναι ανεξέλεγκτες ως προς τη Διοίκηση τους διότι το σκεπτικό είναι ότι είναι Ανεξάρτητες.
Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, "τρομάρα" τους.
Ο κάθε Δήμαρχος και ο κάθε Νομάρχης κάνει ό,τι του γουστάρει και ας όψονται και οι ψηφοφόροι που δεν ψηφίζουν πάντα αξιοκρατικά, και το κυριότερο δεν τους ελέγχουν και δεν ασκούν πίεση- πλήν κάποιων- και το μυαλό τους είναι στα ρουσφέτια.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός τον άγνωστο Χ:

Με εκπλήσσει το μήνυμα σας, γιατί άλλη εικόνα έχω εγώ για το έργο του κυρίου Λεωνίδα Κουρή και του κυρίου Φιλίππου. Μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Φιλίππου έχει δώσει μεγάλους αγώνες για τις αυθαιρεσίες στο Λαγονήσι. Ο δε κύριος Κουρής "ατύχησε" να είναι Νομάρχης στην πιό "χύμα" και αυθαίρετη περιοχή της Ελλάδας, και έχει κάνει σοβαρό έργο για την αποχέτευση και στη προσπάθεια του να συμμαζέψει λίγο τα ασυμάζευτα. Αφού μένετε εκεί γιατί δε στέλνετε τα παράπονα σας στους ίδιους? Σίγουρα η πρόληψη πυρκαγιών και η οργάνωση δεν είναι στις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης και γι' αυτό αγωνίζομαι και θα "ξαναχτυπήσω".

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός suspect:

Αγαπητέ suspect,
δε γνωρίζετε ότι ως Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων, τότε, είχα εναντιωθεί ακριβώς λόγω υπερβολικού κόστους.
Άρα δε χρειάζεται άλλη απάντηση από εμένα!

stra είπε...

arxika na pw palu kala pou eisai agnwstos file mou X, gt to xases teleiws!!!tha sou steiloume ton VAS VAS gia na mn les,na ta spasete panw sta kammena!!!!!
kyria pipilo mou tha sas proteina na prosgeiwtheite stin yperaiwnovia kairoskopiki kai kontofthalmi elliniki katanalwtiki pragmatikotita,galouximeni stin ksegnoiasti kaloperasi,pou apoteleitai apo kaloperasakides(egw prwtos apolous),pou metathetei panta se kapoio makrino mellon ola ta "nomoteleiakws aluta" provlimata (akriveia,anergia,purkagies,aiwnia voulwmena freatia!!!) opws episis kai se kapoious allous na vroun ti lusi.mono tis sparaktikes krayges apognwseis kratane/me kathws kaigontai oi periousies tous...
Stin ousia twra..GIATI na ksodepsoun lefta gia tin prolipsi?xreiazontai lefta,ta opoia to kwlo-kratos fysika dn exei(opws oute kai i ekklisia SAS).ara thysiazoume to panigyri sto kwlokotronitsi gia na swsoume ta dentra.pane ta krasa kai oi mousikes xari twn mexri twra dedomenwn dentrwn..an omws dn exoume purkagies??ta lefta tha xoun paei xamena TZAMPA!kai tha exoume xasei kai to paniguri sto xwrio adika eksaitias kapoias asumetris apeilis pou dn irthe pote!!poios "sunideitopoihmenos-karieristas" koinotarxis tha riskarei na sugroustei me tous xwrikous pou gia ena potiraki krasaki metatrepontai apo ellines makedones?!
to kratos TOYS vgenei kerdismeno giati:
1dn ksodeuei xrimata gia prolipsi(ta aksiopoei agorazodas audi A5,oute kan yvridika typou pipilos)
2aneparkis poiotita purosvestikis me gatia kipourikis
3fysika dn apozhmiwnei h ade to polu ena meros politwn
4dhmiourgoudai dunatotites epixeirimatikwn ependysewn(mizes),pou aytes eferan tin kuvernisi
5parolo to apogoiteytiko klima tou kosmou gia ta parapanw dn exei na fovatai tpt giati apla tha ksanavgei me toso makaka lao

kalo kalokairi,stra

PS kyria pipilo mou exoume Maio,dn tha prepe na xete steilei ayto to
ypomnima pio prin??????

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός stra:

Έστειλα άλλα γράμματα πρίν- δεν προλαβαίνω! Όλο ερωτήσεις, επερωτήσεις και γράμματα κάνω- που να τα προλάβω ένας άνθρωπος μόνος μου?
Γενικότερα, μ' αρέσει το αναρχοπραγματιστικό στύλ των λεγομένων σας!
Πήγα στο Βασιλόπουλο το μεσημέρι να πάρω καλαμαράκια για να ψήσω, και με μεγάλη χαρά το είδα άδειο! Πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα συνειδητή επανάσταση του καταναλωτή!