6 Φεβ 2008

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS!

Μπράβο στους bloggers που με δύο κινήσεις τους επαλήθευσαν τη δυναμική της παρέμβασης του πολίτη!
Αναφέρομαι στην κατακραυγή χιλιάδων εναντίον της δημοσιοποίησης του dvd και εναντίον των συνδικαλιστάδων του μετρό, που λες και τους ανήκει το μετρό πήγαν να μπλοκάρουν την επέκταση για δύο ώρες της λειτουργίας του, Παρασκευή και Σάββατο. Φυσικά με την κατακραυγή του κόσμου, τους πήραν πίσω τους τσαμπουκάδες τους. Χρησιμοποιώ πολύ το μετρό και επίσης κυκλοφορώ πολύ στις περιοχές της Αθήνας γύρω απ' τους νέους σταθμούς μετρό, π.χ. Κεραμεικός! Η επέκταση της λειτουργίας του μετρό διευκολύνει το φρικτό κυκλοφοριακό πρόβλημα και το, επίσης φρικτό, πρόβλημα στάθμευσης, αλλά, το κυριότερο, σ' αφήνει να πιείς και δύο -τρία ποτηράκια παραπάνω, χωρίς να σκοτώνεις κόσμο επειδή είσαι λιάδα και οδηγείς!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

u woman rock
τι να σου κάνουμε οι bloggers όταν υπάρχει μια τέτοια παράταξη γάγγραινα
που επι 80s επάνδρωνε τον δημόσιο τομέα , αργότερα τα συνδικαλιστικά όργανα , έπειτα τον υποτιθέμενο καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας και στο φινάλε τα media?

θεόδωρος
(http://blogs.yupi.gr/mytv)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Heliotypon είπε...

Οι συνδικαλιστές είναι ξεστρατισμένοι εντελώς! Η πασοκική (κυρίως) καθοδήγηση τους έμαθε να λένε "όχι" σε κάθε τι εποικοδομητικό, σε κάθε κυβερνητική πρόταση (έστω κι αν προερχόταν από το ίδιο το πασόκ του τους εξέθρεψε στον κόρφο του) και να διεκδικούν ΜΟΝΟ. Και φυσικά οι περισσότεροι απ' αυτούς εζήλωσαν δόξαν Πρωτόπαπα και άλλων συνδικαλιστών που κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα και έχω την εντύπωση ότι όλοι κατά κει έχουν βάλει ρότα. Και φυσικά αποβλέπουν και στα προνόμια που τους δίνουν οι περί συνδικαλισμού νόμοι που επιτρέπουν στους εργατοπατέρες στην ουσία να μην εργάζονται! Στα @@ τους το κοινό συμφέρον! Δεν ξέρω πόση δύναμη έχει η φωνή τους, αλλά είναι κατάντημα το να χρειάζεται να επέμβουν οι Bloggers για να γίνουν πράγματα τόσο αυτονόητα σ' αυτή τη χώρα.

Yellow Kid είπε...

Θα έχουμε φυστικάκι τώρα που το καταφέραμε;

Dora είπε...

Ωραίο το μέτρο αλλά μικρή η προσέλευση τουλάχιστον της πρώτης φοράς. Ελπίζω να δώσουν χρόνο στην προσαρμογή. Δεν νομίζω ότι εύκολα θα πεισθεί ο έλληνας ότι πράγματι το μετρό θα έρθει!!! μέσα στην νύχτα. Έχει κάκές εμπειρίες.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς dora:

Είμαι σίγουρη ότι το μέτρο θα προχωρήσει, όσο προχωράμε προς την άνοιξη! Άσε πια το καλοκαίρι! Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ και, πιθανόν, οι μάζες των πολιτών να μην πρόλαβαν να ενημερωθούν. Αλλά μη ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη δύναμη στην πληροφόρηση είναι η προσωπική μας εμπειρία!Όσο αναφερόμαστε, θετικά, στην εμπειρία του να έχεις το ΜΕΤΡΟ, κυριολεκτικά στη διάθεση σου, τόσο περισσότεροι θα το πληροφορηθούν και, εν συνεχεία, θα το χρησιμοποιούν!

Υ.Γ. Προϋπόθεση για την πλήρη επιτυχία του μέτρου, είναι να ξεκολλήσουμε από το Ι.Χ.

Dora είπε...

Τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα από το απλό "ξεκολλήστε από τα Ι.Χ", διότι το μετρό όπως και το τραμ είναι ιδιωτικές εταιρείες που κάνουν marketing και στο τελευταίο δευτερόλεπτο λειτουργίας. Έχουμε προπληρώσει το πιλοτικό μέτρο. Προς πληροφόρησή σας και δεδομένου ότι ζω σε δήμο που κατήργησαν τελείως τα λεωφορεία λόγω τραμ, από την αρχή του έτους η Τραμ α.ε. έχει μειώσει την συχνότητα δρομολογίων (η προπληρωμή που λέγαμε). Δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε τους φωτεινούς πίνακες στις στάσεις ΚΑΙ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ. Το μικρότερο χρόνο που θα διαβάσετε είναι 11 λεπτά σε στάσεις που έρχονται τραμ από ΣΕΦ και ΒΟΥΛΑ. Φαντασθείτε για ποίους χρόνους μιλάμε όταν 10:45 το πρωί της Πέμπτης 14/2 από την πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν χωρούσε κανένας στο συρμό, διαπληκτισμοί, καυγάδες σε σημείο που ένα μωρό έπαθε πανικό και άρχισε να κλαιει γοερά και άλλες σκηνές απείρου κάλους στο τραμ που μας διαβεβαίωνε κάποτε η εταιρεία ότι η διαφορά δύο συρμών θα είναι το πολύ 3 λεπτά.

Πες τε μου τώρα πως να πειστεί ο Έλληνας να αφήσει την τύχη της μεταφοράς του στο Τραμ στις 02:00 την νύχτα. Δεν ξέρω αν ποτέ σε αυτή την χώρα θα αποκατασταθούν οι σχέσεις πολίτη και κράτους γιατί εκτός από τα ψέματα ο Έλληνας έχει να αντιμετωπίσει και τα ...κόλπα που είναι στα όρια της νομιμότητας

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή κυρία Πιπιλή:

Με τας επιστημονικάς μου γνώσις έχω να σας ειπροτείνω κάτι:
Ολους εκείνους τους δεινόσαυρους απο τας κινηματογραφικάς ταινίας του Στηβιου Σπίλπέρκιου αντί να κάθονται κε να αραχνιάσουσι επι των αποθηκών των κινηματογραφικών στουντιδίων, διατί δεν τους χρησιμοποιούμε δια την μεταμεσονύχτικα μετακίνησιν μας επι των Αθηνών;

Κε δια να αποφυγομεν τον δεινοσαυρικόν συνωστισμόν σας προτείνω:
ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ: Τυρρανόσαυροι.
ΤΡ-ΠΕ-εορτάς κε Αργείας: Βροντόσαυροι.
ΣΑ-ΚΥ: Τρικερατοπές.

Βελοσοράπτορας θα κυκλοφορούν εφ όλου του είκοσιτετραωρου δια τους διαβητικούς κε πάσχόντων απο Φαινυλκαικτορουρίαν,
Dr.Φλάντζας

Dora είπε...

Η αλήθεια είναι πως είμαι κάπως επίμονη!! Συνεχίζω την ενημέρωση σας σχετικά με το Τραμ. Σήμερα επικοινώνησα με την ΤΡΑΜ Α.Ε. στο τμήμα παραπόνων και μου είπαν ευγενικά ότι οι συρμοί περνάνε κάθε 15-17 λεπτά. Στην ερώτηση μου ΄"πότε συνέβη αυτό δεδομένου ότι η εταιρεία είχε πει κάθε 3 λεπτά και ειδικά σε ένα προάστιο που μας διέκοψαν το λεωφορείο τελείως λόγω τραμ ?" η απάντηση ήταν "δώστε μου το τηλέφωνο σας να σας πάρουν την Δευτέρα να σας απαντήσουν" Περιμένω αν και δεν ελπίζω πολλά. Θα σας κρατήσω ενήμερη για να διαπιστώσετε και εσείς γιατί ο Έλληνας δεν αφήνει το Ι.Χ.

Heliotypon είπε...

Τι σόϊ δημοκρατία είναι αυτή, αγαπητή βουλευτίνα μας, που εξαναγκάζει βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να φύγουν από τη Βουλή, προκειμένου να μην μιλήσουν εναντίον Σ.Ν. και να μην αναγκαστούν να το καταψηφίσουν (ενεργούντες κατά συνείδησιν); Κανονικά τέτοια "δημοκρατία" πρέπει να θεωρείται στυγνή δικτατορία και ο πολίτης να θεωρείται δικαιωμένος να την πολεμήσει. Για φαντάσου να μας προκύψει αντιστασιακή οργάνωση με τον (δικαιότατο) στόχο της ανατροπής της!

Ψοφcat είπε...

Σας ομιλέι ο αυτοματος τηλεφωνητής της κυρίας Πιπιλής. Αυτη την στιγμη η διαχειριστρια του μπλόγκ λειπει σε ταξίδι για δουλειές.
Παρακαλώ αφήστε το μύνημα σας μετα το χαρακτηριστικό ήχο.

...Μπιιιιιιιιπ!

david santos είπε...

Ello may friend i am to pass to desire a good weekend i love greece i love bouzouki

Heliotypon είπε...

Σε εκπομπή του Καλαμίτση μόλις άκουσα από τον πρόεδρο των φοροτεχνικών μερικά φρικτά νέα που δείχνουν το αισχρό πρόσωπο της σημερινής κοινοβουλευτικής δικτατορίας, που έχει βάλει στόχο τα πορτοφόλια των πολιτών, καταργώντας, στην ουσία, τη δυνατότητα του πολίτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να βρεί το δίκιο του έναντι του κράτους, όταν αυτό τον αδικεί. Με πρόσφατο νόμο αυξάνεται το παράβολο για την προσφυγή στα διοικητικά πρωτοδικεία από €9 se €3.000 (καλά διαβάσατε, 3.000) για κάθε προσφυγή. Που σημαίνει ότι όταν σας κάνουν έλεγχο και έχετε διαφορές σε διάφορα σημεία του ελέγχου (ΦΠΑ, κύριος φόρος, χαρτόσημα, πρόστιμα, κλπ) για κάθε περίπτωση πληρώνετε 3.000 ευρώπουλα για να πάτε στα δικαστήρια!

‘Ετσι ο έφορας νοιώθει παντελώς ασύδοτος αφού ο πολίτης είναι κυριολεκτικά στα νύχια του. Ποιός πολίτης δεν θα ξεπουληθεί για να λαδώσει, μιά και του καταργείται το δικαίωμα να πάει στα δικαστήρια! Φυσικά, τώρα το κράτος δεν θα πληρώνει τα χρέη του στους προμηθευτές του, θα κάνει κάθε είδους αδικία στους υπαλλήλους του και θα είναι κυριολεκτικά ασύδοτο μια και η προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο θα γίνει στην ουσία αδύνατη!

‘Ηθελα να ξέρω πότε θα βρεθεί κάποιος που θα του την βιδώσει στη απελπισία του, θα αρπάξει κανένα αυτόματο ή βόμβα και θα πάει να «καθαρίσει» τους δικτάτορες που καταργεί βαθμιαία το θεμέλιο της δημοκρατίας: Τη Δικαιοσύνη!

Στη γειτονική Τουρκία, που την κατηγορούμε σε κάθε ευκαιρία, το παράβολο για την αντίστοιχη προσφυγή είναι μερικές λίρες (Τουρκίας). Αλλά η Τουρκία δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη ενώ ...εμείς είμαστε!

Πιπιλή ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ;

Μήπως άδικα παλαίψανε οι πρόγονοί μας να ελευθερωθούν από τους Τούρκους, αφού οι σημερινοί κατακτητές μας είναι πολύ χειρότεροι; Μήπως πρέπει να πάμε να ζήσουμε στην Τουρκία ή στα Σκόπια;

Heliotypon είπε...

Πιπιλή σε αδίκησα και ζητώ συγνώμη. Ο εν λόγω πρόεδρος των φοροτεχνικών μαλακίες έλεγε. Δες και τα σχετικά σχόλια στην ανάρτησή μου.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ για την ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ και την "Αντρίκει" αντιμετώπιση καυτών κοινωνικών προβλημάτων.
Αργύρης Σιδέρηςhttp://skeftomasteellhnika.blogspot.com/