22 Οκτ 2014

«Προτιμώ να πέσουμε μαχόμενοι με αξιοπρέπεια στον αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις»

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2014
​​
Δηλώσεις Φ.Πιπιλή στο ΣΚΑΙ
​​
«Προτιμώ να πέσουμε μαχόμενοι με αξιοπρέπεια στον αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις»


Σήμερα το πρωί η Βουλευτής Α'Αθηνών βγήκε στο ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί μέρος της κοινωνίας. Η Βουλευτής δήλωσε ότι αν είναι να πέσει αυτή η Κυβέρνηση, προτιμά να πέσει μαχόμενη προωθώντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα της συνέντευξης:

«Δεν νομίζω ότι είμαστε “ξαπλωμένοι” και περιμένουμε να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ορισμένοι Βουλευτές είμαστε ακόμα πιο ενεργοί στο να γίνουν, επιτέλους, ολοκληρωτικές μεταρρυθμίσεις ακόμα και να κινδυνεύει αυτή η Κυβέρνηση να πέσει. Εγώ λέω συνέχεια να έρθει ένα νομοσχέδιο -χρησιμοποιώ το νομοσχέδιο που έχει έτοιμο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο - να πάμε στη Βουλή, να βγουν οι εναπομείναντες παλαιοπασόκοι που είναι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το γεγονός ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που δεν εργάζονται ποτέ, όπως η ηγεσία εν συνόλω των Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Με Νόμο που υπέγραψε ο μέγας “αντιστασιακός”, “αντιμνημονιακός“, τότε (επί ΝΔ) υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, οι συνδικαλιστές έχουν το δικαίωμα να μην εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο 50% του συνόλου του έτους θα έχετε άδεια γιατί κάποτε οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν συνδικαλιστές που είναι επίσης εργαζόμενοι. Τέτοιου είδους νομοσχέδιο περιμένω, λοιπόν, και να πέσουμε μάλιστα από αυτούς που υπογείως και στους διαδρόμους της Βουλής – κυρίως από το ΠΑΣΟΚ- αντιδρούν σε οτιδήποτε βγάζει η “ανάσα” του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προτιμώ να πέσουμε μαχόμενοι με αξιοπρέπεια στον αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: