27 Μαΐ 2014

Εκτιμήσεις Βουλευτή Α’ Αθήνων Φωτεινής Πιπιλή για τις Ευρωεκλογές

Αθήνα, 27 Μαΐου 2014
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

«Εκτιμήσεις  Βουλευτή Α’ Αθήνων Φωτεινής Πιπιλή για τις Ευρωεκλογές»

Η Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή στο Κανάλι 1  Πειραιά στους Κασσιμάτη – Μπαρδούνια έκανε την εκτίμησή της για το μήνυμα των Ευρωεκλογών. Η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε στις επιλογές των προσώπων για τα Ευρωψηφοδέλτια ενώ επικεντρώθηκε στο θέμα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και στην από-φορολόγηση σταδιακά της αστικής περιουσίας.

Για τις επιλογές των πρόσωπων από τα κόμματα
«Δεν είναι οι επιλογές των πολιτών. Πρώτα ευθύνονται τα κόμματα για την κατάρτιση της λίστας και όταν δίνεις «εύκολη τροφή» στους πολίτες είναι πολύ απλό να την χωνέψουν. Η γενική μου παρατήρηση για όλα τα ψηφοδέλτια της Ευρωβουλής είναι μια: Με ανησυχεί το γεγονός ότι η Ελληνική Αντιπροσωπία θα πάει με πρόσωπα που δεν έχουν ξαναδεί τους διαδρόμους των Βρυξελλών συνολικά, που δεν έχουν μια προηγούμενη εμπειρία. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, ο κ. Νίκος Χουντής ήταν από τους καλλίτερους Ευρωβουλευτές, η κυρία Νίκη Τζαβέλα ήταν εξαιρετική, η κυρία Ρόδη Κράτσα που είχε μια μεγάλη εμπειρία. Αυτό το έλλειμμα [εμπειρίας] μου δημιουργεί ένα ερωτηματικό. Δεν έγινε μια ισορροπημένη κατάρτιση ψηφοδελτίων από όλα τα κόμματα ώστε να βγουν και 2-3 στο σύνολο που να έχουν προηγούμενη εμπειρία».

Για το μήνυμα των Ευρωεκλογών και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης
«Το μήνυμα των Ευρωεκλογών ήταν πολλαπλό. Ένα κομμάτι είναι ότι ο κόσμος δεν ήθελε εκλογές και δεν θέλει ανατροπή της κυβέρνησης. Ένα δεύτερο μήνυμα για το κυβερνητικό σχήμα ότι «κύριοι, ανεχτήκαμε σε μεγάλο βαθμό αυτήν την τραγική οικονομική περιπέτεια, συνεισφέραμε ό,τι είναι δυνατόν αλλά τώρα χρειάζονται 2 πράγματα: το πρώτο είναι η παρουσίαση αναπτυξιακών σχεδίων πρέπει να αντιστοιχεί σε πρόσωπα και ανθρώπους και δεύτερο, πρέπει να ξαναδεί το οικονομικό επιτελείο το θέμα της φορολόγησης της αστικής περιουσίας», διότι καταδεικνύεται για μένα ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στην περιφέρεια απέδωσε καρπούς, ενώ στα αστικά κέντρα χρειάζεται άμεση αλλαγή στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών συνθηκών.

Όταν μπαίνει η Ελλάδα σε τάξη και σειρά οικονομική με την ακραία περιστολή δαπανών και σπατάλης θα μπορέσει, όπως είπε και ο κ. Στουρνάρας, τέλος του 2014 – αρχές του 2015 να έχει τη δυνατότητα να απαλλάξει αυτό το άγχος της φορολόγησης των αστικών ακινήτων. Σας θυμίζω ότι τότε που έγινε η μεγάλη φασαρία με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων ήμουν η μόνη πρώτη στην αρχή που είπα απευθυνόμενη στον κ. Στουρνάρα στην ευρεία σύσκεψη που έγινε με τους Βουλευτές της Ν.Δ. «Υπουργέ, πρόσεξε. Πρέπει να ισορροπήσεις τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων με την φορολόγηση των ακινήτων γιατί αυτό μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν έχει διαβάσει καλά το Σύνταγμα της χώρας. Αδιάβαστος είναι. Το άνοιγμα στην Κυβέρνηση «ελάτε να συζητήσουμε όλοι μαζί» θα ήταν το ζητούμενο και το ποθούμενο. Θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει και κάνεις δεν έχει αντίρρηση να καθίσουμε όλοι μαζί, αντιπολίτευση σοβαρή, συγκροτημένη και κυβερνητικός συνασπισμός για το μέλλον της χώρας. Όχι όμως με απειλές, γιατί φανταστείτε την Μαρί ΛεΠεν να πει στον Ολάντ – που πάτωσε, ενώ εμείς κρατηθήκαμε ως κυβερνητικός συνασπισμός – «δώσε μου τα κλειδιά του Μεγάρου των Ηλυσίων». Αν ήταν να γίνονταν εκλογές σε όλο τον κόσμο κάθε τρεις και λίγο, τότε να μην κάναμε και οικονομική πολιτική, δεν χρειάζεται. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για μένα, πρέπει να έχει πλέον εκτός από κομματική εμπάθεια και υψηλούς τόνους και μια εθνική συζήτηση. Είπε κάνεις ότι δεν είναι καλοδεχούμενο να συζητήσουμε όλοι μαζί αναφορικά με θέματα μείζονος οικονομικής σημασίας; Προς Θεού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: