26 Σεπ 2013

Προκλητική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)




Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Προκλητική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη κατέθεσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή αναφορικά με την απευθείας ανάθεση έργου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην εταιρεία του Παναγιώτη Αδαμόπουλου εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου του καρτέλ του γάλακτος!
Μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας (Καθημερινή 21.09.2013 – Πρώτο Θέμα 22.09.2013) αλλά και βάσει προσωπικής έρευνας της Βουλευτή, ο κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, γνωστός  από το «σκάνδαλο του καρτέλ γάλακτος» το 2006 για το οποίος κρίθηκε –πρωτοδίκως - ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2009 για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απόπειρας εκβίασης και στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών, φέρεται σήμερα να συνεργάζεται με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Στις 15 Ιουλίου 2013, ο  Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Νίκος Βασιλάκος προέβη στην απευθείας ανάθεση στην Kymaia Sweden – εταιρεία του κ. Π. Αδαμόπουλου - του έργου «Μελέτη ειδικών ζητημάτων ανταγωνισμού σε μεταβατικές περιόδους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας-Δυναμική οριοθέτηση της αγοράς και προστασία του καταναλωτή/αγοράς κατά την έννοια των άρθρων 101 και 102 της ΣυνθΕΕ» με συμβατικό τίμημα 20.000 ευρώ πλέον των φόρων.  
Σκανδαλώδη και προκλητική για την κυβέρνηση και την κοινωνία  θεωρεί η βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή  την απόφαση του Προέδρου της ΡΑΕ  και ζητά τον αμεσο ελεγχο και,αν προκύψουν ευθύνες  και λήψη μέτρων εναντίον  του προέδρου της ΡΑΕ. «Είναι δυνατόν την εποχή της κρίσης και της αιτιολογημένης αγανάκτησης των πολιτών, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για την οικονομική  και αξιακή διολίσθηση   της χώρας, να τολμάει  ανεξέλεγκτος Πρόεδρος Αρχής να προκαλεί, φέροντας εκ νέου στις τάξεις του Δημοσίου χρήματος πρόσωπο που, όχι μόνον κατηγορήθηκε για διαφθορά, όχι μόνον προφυλακίστηκε αλλά και καταδικάστηκε Πρωτοδίκως;», αναρωτιέται η Βουλευτής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: