14 Φεβ 2012

Δηλώσεις Φωτεινής Πιπιλή στον ΣKAI και τον Αρη Πορτοσάλτε για την καταστροφή της Αθήνας

Να τελειώνει το ιδεολόγημα «Tα καημένα, τα παιδιά». Είναι απλώς βάνδαλοι πού καίνε την Αθήνα!

Βαθειά γνώστης των προβλημάτων της Αθήνας και του Ιστορικού της Κέντρου κυρίως από την εμπειρία της επί δεκαετίες ως δημοσιογράφος  αλλά και Αθηναία γέννημα θρέμμα, η Φωτεινή Πιπιλή  μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, χρησιμοποιώντας  τη  σκληρή γλώσσα   της αλήθειας, αναφορικά με τα τραγικά γεγονότα της Κυριακής.

Αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση από την ΕΛΑΣ της λίστας με την ταυτότητα των συλληφθέντων  καταστροφέων – παραπέμπονται  79 εκ των οποίων 53  ημεδαποί, 26 αλλοδαποί, 3 ανήλικοι, 41 από 19 εώς 29-27 από 31-39  και 8 άνω των σαράντα ετών είπε, μεταξύ άλλων :

«Μπορείτε να στείλετε αυτή τη λίστα στον κ. Τσίπρα και στην κα Παπαρήγα που όλα αυτά τα χρόνια ισχυρίζονται με τη σοβαροφάνεια της Αριστεράς ότι όλοι αυτοί οι βάνδαλοι είναι  μόνον παρακράτος και άκρα Δεξιά ή καημένα παιδιά. Νομίζω ότι κάποια στιγμή η Αριστερά πρέπει να αναλάβει πρωτίστως τις ευθύνες της και για την μόνιμη επιχειρηματολογία της, χωρίς ουσιαστικές καταδίκες σε αυτό το φαινόμενο των τελευταίων 35 ετών».

Για τα επεισόδια στην Αθήνα  και τις συνέπειές τους στην Αγορά ,επανέλαβε αυτά πού λέει χρόνια τώρα, πώς είναι οργανωμένα  και υποκινούμενα και από μερίδα «κερδοσκόπων» από την εξαφάνιση του Εμπορικού Κέντρου της πρωτεύουσας.

«Ο στόχος επετεύχθη» γιατί μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει και εμπορικός στόχος να φύγουν όλα τα μαγαζιά από το κέντρο της Αθήνας και να ενδυναμωθούν όλα τα περιφερειακά υπερμαγαζιά!

Μη μου πείτε ότι  δεν σας περνάει από το μυαλό το επιχείρημα  πού εκφράζεται και από τους ίδιους τους ανθρώπους της  αγοράς, ότι  είναι και σχέδιο τύπου  real estate ή ενίσχυσης άλλων μεγάλων καταστημάτων στην περιφέρεια;

Από την αρχή του φαινομένου είκοσι χρόνια πίσω – τότε πού πρωτοάρχισαν τα επεισόδια πού διέλυσαν τελικά της αγορά της οδού Στουρνάρη - έλεγα ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα.

Εμάς  πού μεγαλώσαμε και ζούμε στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα μας τρελάνει ούτε η  μονότονη στις απόψεις της Αριστερά  αλλά ούτε και η… επιτομή της Πασοκαρίας  ο βουλευτής της Α' Αθηνών και Υπουργός Χρήστος  Παπουτσής με τις επικίνδυνες ιδεοληψίες του, πώς προτιμάει ένα μάρμαρο σπασμένο από ένα σπασμένο κεφάλι, με δεδομένο ότι και η Αθήνα καταστράφηκε και από τύχη δεν θρηνήθηκαν πάλι νεκροί τύπου Μαρφίν!

Για την κατάληψη της Νομικής πού απεδείχθη ότι αποτέλεσε και το κέντρο «βαρέος εξοπλισμού» η Φωτεινή Πιπιλή είπε:

«Η ΝΔ έτσι και μιλήσει για τα πανεπιστήμια βγαίνουν όλοι αυτοί οι λαλίστατοι της βολεμένης διανοουμενίστικής Αριστεράς κάτι πρυτάνεις, κάτι αντι-πρυτάνεις και την βάζουν στο περιθώριο. Διότι βλέπετε ότι ο κ. Πελεγρίνης ο γνωστός πρύτανης και θεατράνθρωπος νόμιζε στην εποχή μας ότι στέλνοντας ένα απλό email την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αστυνομία έλυσε το πρόβλημά!

Αν είσαι υπεύθυνος και γνώστης της κατάστασης δεν αλληλογραφείς, απλώς. Πας στο Σύνταγμα με πλακάτ και κάνεις επανάσταση αν θέλεις να προφυλάξεις το Πανεπιστημιακό σου ίδρυμα, δεν στέλνεις ένα απλό email και κρύβεσαι μετά σαν τη γυναικούλα από πίσω από την τραγωδία του κέντρου της Αθήνας ισχυριζόμενος ότι έπραξες το καθήκον σου. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τελειώνουν...

Οι βουλευτές με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίσανε το νόμο της Διαμαντοπούλου για την κατάργηση του ασύλου των αλητών. Υπάρχει μια πασοκική και αριστερίστικη φοβία όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει το ντάντεμα και το κανάκεμα από τα ΜΜΕ όπου ακούμε μεγαλοδημοσιογράφους να λένε:

«Tα καημένα τα παιδιά» και έχουμε τα καημένα τα παιδιά και τη μονίμως καμένη Αθήνα! Βαρέθηκα 35 χρόνια να συζητάμε τα ίδια πράγματα. Δεν είναι ούτε ιδεολόγοι, ούτε αναρχικοί όλοι αυτοί. Είναι ομάδες «γιούργια» βανδάλων και καταστροφέων  με στόχους ».
«Αν δεν πάρει η κοινωνία από το χέρι ή απ' το αυτί όλους αυτούς που δημιούργησαν αυτό το καθεστώς η Αθήνα δεν θα υπάρχει πόσο μάλλον το ιστορικό της Κέντρο».

«Υπάρχουν μαφίες είτε της αγοράς είτε του real estate που χρησιμοποιούν τους μπαχαλάκηδες που νταντεύτηκαν από την γέννησή τους από τα ΜΜΕ, από μερίδα πολιτικών και είδαμε την κατάληξη.
Δεν υπάρχει ιδεολογία είναι βάνδαλοι».

Στο τέλος έκανε και προτάσεις. Όχι μόνον να ενδυναμωθούν αυθόρμητες κινήσεις Αθηναίων πολιτών, όπως η χθεσινή έξω από το νεοκλασσικό του Αττικόν αλλά και προς την Κοινοβουλευτική Αριστερά και το Κ.Κ.Ε

Η Αριστερά έχει πάρα πολύ σωστό δυναμικό αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς να πηγαίνουν αντί να διαλαλούν ιδεολογικό εμπόρευμα περί «κρατικής  προβοκάτσιας»  πού αποβαίνει υπέρ των βανδάλων, να βοηθούν μετά από τέτοια κρίση τους καταστηματάρχες του Κέντρου των Αθηνών. Θέλει λοιπόν η Αριστερά που ένα μεγάλο της κομμάτι είναι σημαντικοί άνθρωποι να βοηθήσουνε άμεσα τα μαγαζιά;

Να πάνε να σηκώσουν τα μανίκια της διανόησης και να καθαρίσουν μαζί με τον Δήμο και την Νεολαία, της ΟΝΝΕΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουν τα μαγαζιά που καταστρέφονται  και κλείνουν, δημιουργώντας νέες στρατιές ανέργων!

1 σχόλιο:

Panos Seretis είπε...

ποιο σοκολατα γαλακτος δεν γινεται...