29 Φεβ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.ΠΙΠΙΛΗ - "ΔΙΚΑΙΩΣΗ Φ.ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29-02-2012

Δικαίωση Πιπιλή!


Απεσύρθη η  διάταξη Κουτρουμάνη για αιφνιδιαστική  νομιμοποίηση  χιλιάδων λαθρομεταναστών  και…  μέσω «εταιρειών»!

Απεσύρθη τελικά, μετά από πίεση της Ν.Δ, η διάταξη   του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και η οποία  συμπεριελήφθη «νύχτα» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  στη συζήτηση  για τον εφαρμοστικό Νόμο των Υπουργείων Υγείας και  Εργασίας  πού   ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Με τη διάταξη Γ της τροπολογίας Κουτρουμάνη η οποία κατετέθη αιφνιδιαστικά, την… Παρασκευή  το βράδυ με δεδομένη την αργία της Καθαράς Δευτέρας, χωρίς καν να  έχει συζητηθεί από την αρμόδια Διαρκή  Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων(!) επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Σημειώνεται επίσης ότι η διάταξη αυτή δεν συμπεριελήφθη όπως είναι απαραίτητο στην Έκθεση της Επιστημονικής  Υπηρεσίας της Βουλής.

Η διάταξη, πέραν όλων των άλλων, προβλέπει την νομιμοποίηση μεταναστών μέσω «εταιρειών» που θα τους απευθύνουν πρόσκληση για εργασία και αφού θα αποκτούν ΑΜΚΑ, θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλευτή  Α Αθηνών και  Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής  Φωτεινής Πιπιλή, η οποία σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Τομεάρχη Εργασίας Νίκο Νικολόπουλο ενημέρωσαν για την αιφνιδιαστική και προκλητική διάταξη τον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα  την απόσυρσή της.

Επισυνάπτεται η αποσυρθείσα διάταξη προς ενημέρωσή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: