15 Φεβ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.ΠΙΠΙΛΗ - ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ "ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΑ" ΔΑΚΡΥΑ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012

Είναι αργά για «λαϊκίστικα» δάκρυα κ. Βενιζέλο



Σας στέλνω απόσπασμα από την ομιλία μου, από το βήμα της Βουλής – το πιο επίσημο βήμα επικοινωνίας με τον ελληνικό λαό – κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2012, στις 6 Δεκεμβρίου του 2011.

Σε εσάς προσωπικά κύριε Υπουργέ των Οικονομικών τα έλεγα!

Αλλά φυσικά, εγώ τι είμαι για να μου δώσετε σημασία και να με ακούσετε;

Μια απλή Βουλευτής που κουβαλάει όλο το άγος από την οργή του κόσμου για τη διαχρονική πολιτική σπατάλη. Τι άλλο είμαι, παρά μία  από τους Βουλευτές - και δη τους νέους Βουλευτές - και μάλιστα με βαριά ένσημα στον ιδιωτικό τομέα από την εργασία μου για να δώσετε, όταν έπρεπε, σημασία στις προτάσεις μου;

Να σας θυμίσω για μία ακόμη φορά τι είχα πει από το βήμα της Βουλής από τις αρχές Δεκέμβρη:

«…Στην Ελλάδα έχουμε σαράντα εννέα Υπουργούς, δύο Αντιπροέδρους. Μην πούμε πόσο στοιχίζουν όλοι αυτοί. Συνοδευτικά, κρατικά αυτοκίνητα, βενζίνες πληρωμένες από το φορολογούμενο, σε αντίθεση με τους Βουλευτές, που ορθώς πληρώνουμε εμείς τη βενζίνη. Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ μόνο το τεθωρακισμένο ενός από τους Αντιπροέδρους, την ίδια στιγμή που στην Πορτογαλία οι Υπουργοί είναι έντεκα και στην Ιταλία δεκαέξι…».

Είχα μάλιστα τονίσει, ως παράδειγμα για την αναγκαιότητα εξορθολογισμού, εν γένει, των Κρατικών δαπανών μια προσωπική εμπειρία από την εποχή που ήμουν απλώς δημοσιογράφος, «…Θυμάμαι κ. Υπουργέ πως ο Αλ Γκορ, Αντιπρόεδρος της αμερικανικής Κυβέρνησης επί Κλίντον, μιλώντας το 2007 στο Μέγαρο Μουσικής είχε πει κάτι εντυπωσιακό! Ότι, με το που έπαψε να είναι Αντιπρόεδρος στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, πήρε το αυτοκίνητό του και τη γυναίκα του και πήγε εκδρομή, που αυτό σημαίνει ότι εδώ και τώρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα τα των πρώην, πρώην, πρώην, προνόμια καταργούνται. Να τα ακούει ο κ. Βενιζέλος! Όλα τα πρώην, πρώην, πρώην προνόμια και νυν, των χηρών και των ορφανών του πολιτικού συστήματος καταργούνται!»

Αυτά – όπως και άλλα πολλά για την περιστολή των κρατικών, εν γένει, δαπανών- τα είπα, πριν φθάσουμε στην δραματική κατάσταση του «ΝΑΙ» για να σωθεί η χώρα από μία χρεοκοπία.

Και… ο νοών νοείτω.

1 σχόλιο:

#Ελληνισμός #ορθοδοξία #Ιησούς #Χριστός είπε...

Ναι σε όλα σας άκουσα να λέτε στη Βουλή κυρία Πιπιλή.Γιατί;Έχετε την εντύπωση πως η Ελληνική κοινωνία δε γνωρίζει πως η"κρίση"είναι τεχνηέντως 'τεχνητή';Αφουγκραστήκατε κι εσείς,αλλά κι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα,αυτόν τον ταλαίπωρο λαό,που σας φωνάζει από τα τρισβαθα της"ηρωϊκής ψυχούλας"του,πως επιθυμεί την χρεωκοπία,αρκεί να είναι ελεύθερος;Και μη μου πείτε πως τον εκπροσωπείτε γι αυτό που σας εξέλεξε,γιατί θα μαλώσουμε.Έχει γίνει"Συνταγματική εκτροπή"παραβιάζοντας όλα τα άρθρα του Συντάγματος κι εσείς δίνετε στήριξη σε μια κυβέρνηση που δεν εξέλεξε ο Ελληνικός λαός,αλλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων.Κι αν(πείτε τα στους συναδέλφους σας παρακαλώ)δεν πάμε ομαλά σε εκλογές"με τα καινούρια πλέον δεδομένα"μη θαρρεί κανείς σας πως ο Έλληνας κι η Ελληνίδα,θα το ανεχθούν!Είναι γνωστό πως του Έλληνα ο τράχηλος....ζυγό δεν υποφέρει!!!!
Με αγάπη σας είπα όσα διαβάστε,χωρίς καμία απολύτως"μομφή"στο πρόσωπό σας,που κατά τ'άλλα μου είναι αρκετά συμπαθές.

Ελληνίδα Μέχρι Κόκκαλο