Με αφορμή επιστολή 48 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες όλων όσοι διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια, η βουλευτής της Ά Αθηνών με τη ΝΔ κα Φωτεινή Πιπιλή επανέρχεται στις προηγηθείσες της επικαιρότητας περί πόθεν έσχες, δημόσιες τοποθετήσεις της.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της 19ης Απριλίου 2010 με θέμα τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις», παρουσία φυσικά και συναδέλφων της του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, η κα Πιπιλή έκανε προς τον Υπουργό κ. Χ. Καστανίδη και τους κυβερνητικούς βουλευτές συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πόθεν έσχες. Δήλωσε μάλιστα μεταξύ άλλων ευθαρσώς ότι και πάλι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση δεν καλύπτει την ουσία με την αυστηροποίηση του νόμου περί πόθεν έσχες στο άρθρο 4 γιατί δεν αγγίζει το κύριο θέμα που είναι το ΠΟΘΕΝ και όχι το Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ. Αναλυτικότερα η βουλευτής με πολύ αυστηρό τρόπο απευθυνόμενη στον Υπουργό είπε : «Αυτό που απαιτείται είναι όχι για τον χρόνο που έγινε νομάρχης ή βουλευτής ούτε για τον χρόνο που έπεται, αλλά η αλλαγή της νομοθεσίας την προηγούμενη δεκαετία να καταθέτει όλες τις φορολογικές του δηλώσεις για να φτάσουμε στο επιθυμητό, το οποίο είναι το πόθεν. Αυτό είναι το πρόβλημα, που αμαυρώνει το πολιτικό και λοιπό σύστημα, δηλαδή το πού βρήκαμε τα λεφτά. Πριν γίνουμε νομάρχες, δήμαρχοι ή βουλευτές, πρέπει να καταθέτουμε τουλάχιστον μία δεκαετία το πόθεν. Γιατί τι να το κάνω, αν ένας φοροφυγάς ή ένας άνθρωπος από δημόσια θέση δήλωσε ότι έχει πέντε σπίτια; Πρέπει να δηλώσει αυτά τα πέντε σπίτια βάσει της φορολογικής του δήλωσης, διαχρονικά στο παρελθόν, πώς τα δικαιολογεί. Αυτό είναι το ζητούμενο από την ελληνική κοινωνία, η οποία δεν κάθεται να διαβάζει ούτε νόμους ούτε προσθήκες». Μάλιστα η κα Πιπιλή αναρωτιέται γιατί στις 19/4/2010, όταν έκανε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση για το νομοσχέδιο στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, ούτε ο παριστάμενος Υπουργός ούτε παριστάμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και βουλευτές που αποστέλλουν, υπό την πίεση της οργής του κόσμου πολύ αργότερα από τη συζήτηση του ν/σ στη Βουλή, τη σχετική επιστολή, δεν στήριξαν, ούτε καν σχολίασαν θετικά τη ρηξικέλευθη πρόταση που κατέθεσε.
Ευκαιρία είναι, τώρα που θα έρθει το ν/σ στην ολομέλεια της Βουλής, να δεχθεί η κυβέρνηση την πρόταση για να «ξεκαθαρίσει η κόπρος του Αυγείου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου