30 Νοε 2009

«Επιτέλους τέρμα στη διπλομισθία Δημάρχων και Νομαρχών»

Με μία μικρή καθυστέρηση λόγω εκλογικών διαδικασιών στη Νέα Δημοκρατία, ανεβάζω το δελτίο τύπου και την επίκαιρη ερώτηση που έκανα την Παρασκευή 27-11-2009 για τη διπλομισθία των αιρετών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26.11.2009

«Επιτέλους τέρμα στη διπλομισθία Δημάρχων και Νομαρχών»

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε η Βουλευτής της Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή ζητώντας, επιτέλους, να καταργηθεί η απαράδεκτη και προκλητική για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε διπλομισθία των αιρετών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων κτλ), οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Με δεδομένη την εξαγγελία της Κυβέρνησης για περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο, η κα Πιπιλή ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να υπογραφεί επιτέλους το Π.Δ. που θα θέτει σε ισχύ ένα Νόμο 10 ετών (Ν.2738/1999). Ένα Νόμο που υποχρεώνει τους αιρετούς της Τ.Α. και Ν.Α. να επιλέξουν ή το μισθό τους ή τα έξοδα παράστασης της θέσης τους. Ένα Νόμο του οποίου η ισχύς συνεχώς μετατίθεται, κάθε χρόνο στα τυφλά.

Όπως τονίζει η κα Πιπιλή, δεν είναι δυνατόν οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι των μεγάλων Δήμων, οι οποίοι έχουν εξαιρετικά υψηλές αποζημιώσεις από 4000 έως 6000 € περίπου μηνιαίως, να εισπράττουν χωρίς να εργάζονται και το μισθό τους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες ή τις υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, δηλαδή να είναι με τη «βούλα» όχι μόνο διπλοθεσίτες αλλά και αργόμισθοι.

Η συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης θα διεξαχθεί την Παρασκευή.


Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 120, 23-11-09, Επίκαιρη Ερώτηση.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς :
1) τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση
2) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: «Διπλομισθία των αιρετών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».
κ.κ. Υπουργοί,
Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο να μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο η ισχύς ενός Νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Με τον Νόμο 2738/1999 ορίζεται πως οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, που έχουν και την υπαλληλική ιδιότητα σε δημόσιο φορέα και θα εκλεγούν στις επόμενες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, και εφεξής, υποχρεούνται να επιλέξουν τις αποδοχές της θέσης από την οποία προέρχονται ή τα έξοδα παράστασης της θέσης στην οποία υπηρετούν.

Ο Νόμος αυτός ουδέποτε τέθηκε σε ισχύ διότι με άλλους Νόμους και συγκεκριμένα με τον 3146/2003, τον 3242/2004 και τον 3320/2005 μετατίθετο η ισχύς του. Ο Νόμος 3463 του 2006 της κύρωσης του κώδικα δήμων και κοινοτήτων αναφέρει και πάλι την υποχρέωση της επιλογής των αποδοχών. Τελικά με τον Νόμο 3613/2007, αναστέλλεται η υποχρέωση αυτή μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί.
Mε δεδομένη την κατάθεση του προϋπολογισμού και τα αυστηρά μέτρα για περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1) Θα εκδοθεί άμεσα το σχετικό Π.Δ. που θα τερματίσει επιτέλους την προκλητική διπλή μισθοδοσία των αιρετών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν την υπαλληλική ιδιότητα σε δημόσιο φορέα ;

Αθήνα 24/11/09




Φωτεινή Πιπιλή

2 σχόλια:

FILIATES είπε...

Μπράβο Φωτεινή καλά έπραξες και τους τα είπες.Πιστεύουμε πως άξιες προσωπικότητες γυναικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το κοινό καλό,θα συντελέσουν προς το καλύτερο της Δημοκρατίας.

Yellow Kid είπε...

Κυρία Πιπιλή, σήμερα στα επεισόδια κατεβήκατε στο δρόμο να μοιράσετε 10 ευρα;