26 Νοε 2009

Όσο και να με βρίζουν υπάρχει και ιστορική απάντηση!

Επειδή δεν γίνεται να απαντώ σε όλα τα blogs που αναδημοσιεύουν από συγκεκριμένο blog ανάρτηση που μου θέτει προσβλητικά και αναληθή ερωτήματα και επειδή το παιχνίδι της λασπολογίας το γνωρίζω πολύ καλά – όπως και από πού προέρχεται – απαντάω μέσω του προσωπικού μου blog.
1. Πότε τέθηκε θέμα διαγραφής μου από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω απουσιών μου και πότε αγωνίστηκα να το αποτρέψω και δεν το θυμάμαι; Άλλωστε η επιτυχής συνεισφορά μου στα Δημοτικά Συμβούλια και η έντονη αγωνιστική μου παρουσία στο Δήμο Αθηναίων είναι καταγεγραμμένη, με το προσωπικό ρεκόρ μου να εκλέγομαι επί τρείς συνεχόμενες 4ετίες και με διαφορετικούς Δημάρχους ( Αβραμόπουλος 1994, 1998 και Μπακογιάννη 2002) σαρωτικά πρώτη σε σταυρούς με πολύ μεγάλη διαφορά από τον εκάστοτε δεύτερο.
2. Αν ήμουν «ψωνάρα», ώστε την περίοδο που ήμουν Δημαρχεύουσα, όταν η κα Μπακογιάννη άφησε το Δήμο για το Υπ.Εξωτερικών, και ήθελα όπως λέει το blog πολυτελές αυτοκίνητο με οδηγούς, θα χρησιμοποιούσα το δικό μου Μερσεντές γιατί αυτό που μου στείλανε για 2-3 φορές έμοιαζε με κρατική νεκροφόρα, ενώ το δικό μου είναι «τζιτζί» και δεν μου το αγόρασε ο Δήμος ούτε η πολιτική καριέρα μου.
3. Όσο για το ότι είχα προσωπική ασφάλεια, εδώ δεν έχω κατά καιρούς ως βουλευτής όπως έχουν όλοι οι βουλευτές και πολιτικοί. Για να πάω στη Λιοσίων θα ήθελα; Γεννήθηκα πολύ χορτασμένη «anyway» για να τονίζω την παρουσία μου με μοτοσυκλετιστές κτλ όπως συμβαίνει στην πολιτική καθημερινότητα.
4. Οι συνεδριάσεις που απουσίαζα, δηλώνοντάς το προφορικά κάθε φορά στο Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου, για να μαθαίνετε και λίγη ιστορία κύριοι του blog, ήταν όταν είχαμε στην ημερήσια διάταξη εγκρίσεις για άδειες νυχτερινών κέντρων, bars, κτλ. Και για να καταλάβετε γιατί το έκανα αυτό και τους «έκραζα», αποχωρώντας κάθε φορά, είχα διαπιστώσει πόσο βρομερό και αποτέλεσμα συναλλαγής, διακομματικής και διαχρονικής, ήταν το σύστημα για να δίνονται αφειδώς άδειες για τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια και για ξενυχτάδικα ακόμα και σε ισόγεια και υπόγεια πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι κάτοικοι να κοιμηθούν.
5. Όσο για τον Εμ. Μπενάκη εγώ ξέρω ότι την τεράστια προσωπική περιουσία του, που δεν την απέκτησε από την πολιτική, την άφησε στους Έλληνες πολίτες και στην ομογένεια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως και στο Δήμο Αθηναίων, που μπορεί να το έχει ξεχάσει, τον πρώτο βρεφονηπιακό σταθμό στην Ελλάδα στην Ακαδημία Πλάτωνος, που λειτουργεί έως σήμερα και υπάρχουν ακόμα τα πορτραίτα της δωρήτριας Βιργινίας Μπενάκη. Πάντως καλό είναι που μέσα από την προσπάθεια λασπολογίας μαθαίνουμε και λίγη ιστορία π.χ ποιά ήταν η Πηνελόπη Δέλτα, ακόμα και όταν δεν γνωρίζουμε ότι αυτοκτόνησε στο σπίτι της στην Κηφισιά, όταν έμαθε από το ραδιόφωνο ότι τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής μπήκαν στην Αθήνα, επειδή δεν άντεχε την υποδούλωση της πατρίδας της.

Ο διχασμός που επιχειρούν να επαναφέρουν ορισμένοι κύκλοι κάποιων άλλων κύκλων, εξού και η αναφορά στην δολοφονία του Ι.Δραγούμη, όσο και να προσπαθούν δεν θα διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία. Και μια ακόμα ιστορική υποσημείωση : ο Μπενάκης και η κόρη του Πηνελόπη Δέλτα ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Ελ. Βενιζέλου, άρα… ήταν ΚΕΝΤΡΩΟΙ. Ο δε Βενιζέλος, φανατικός εχθρός του Ι. Δραγούμη, για τη δολοφονία του οποίου επισήμως είχαν καταγραφεί ιστορικά οι Γύπαρης και Ρέπουλης ως εκτελεστές του, ήταν ( ο Βενιζέλος ) συγγενής εκ πλαγίου βαθμού του Κων. Μητσοτάκη. Άρα τί τα ανακατεύετε ανιστόρητοι; Η Ν.Δ δεν έχασε τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 για το συγγενολόι του οποιουδήποτε. Ξέρετε εσείς γιατί έχασε.

2 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Όλοι ψωνάρες είμαστε κατα βάθος βρε Πιπιλή! Μήν αναχώνεσαι! (ωχου) Να καθόμαστε τώρα και να ασχολούμαστε με μπλογκ και αηδίες....
...και δεν είναι κακό. Έχει την πλάκα του!

Unknown είπε...

Επισήμως κ. Πιπιλή, αν δεν το γνωρίζετε, ο Παύλος Γύπαρης κρίθηκε αθώος στη δίκη για τη δολοφονία του Ι. Δραγούμη! Αν τους δικούς σας σκοπούς και άλλων εξυπηρετεί να αμφισβητείτε αποφάσεις δικαστηρίων, τότε είναι δικό σας θέμα, αλλά θα πρέπει τις απόψεις σας αυτές να τις κράτάτε για τον εαυτό σας. Εκτός αν έχετε αποδείξεις. Έχετε;;;;; Ο Γύπαρης λοιπόν, κυρίως εξαιτίας της δύναμης που διέθετε να προστατέψει το Δραγούμη και δεν το έπραξε (άγνωστο αν εκείνοι που ήθελαν το θάνατο του είχαν μεγαλύτερη δύναμη) κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία και αθωόθηκε!!! Επιλπλέον οφείλω να σας ενημερώσω οτι ο Γύπαρης είχε ''δώσει τα χέρια''με το Δραγούμη οτι ο δεύτερος θα βάφτιζε τον ανηψιό του Παύλο Γύπαρη, και παππού μου, πράγμα το οποίο σήμαινε, και προφανώς είναι άγνωστο σε σας, οτι για κείνον ο Δραγούμης ήταν πλέον όχι φίλος, αδερφός!!! Λυπάμαι που ακόμα και στις μέρες μας χρησιμοποιούνται ανακριβή ιστορικά στοιχεία για να εξυπηρετηθούν ιδιοτελείς σκοποί. Τουλάχιστον διαβάστε πρώτα τι έχει προσφέρει ο Γύπαρης σ' αυτη τη χώρα , σε σας, σε μενα, σε όλους μας και αν θέλετε μετά γράψτε ένα έπος για τη δράση του! Μέχρι τότε όμως σας παρακαλώ να ανακαλέσετε τις ανακρίβειές σας. Ειλικρινά σας λέω πως καθόλου δε θα με πείραζε ο,τι κι αν γράφατε γιατί είστε πολύ ''λίγη'' για να κρίνετε το Γύπαρη, όμως επειδή με τα λύπης μου διπιστώνω οτι κάποιοι σας διαβάζουν ή σας ακούνε και σας πιστεύουν (απόδειξη πως έχετε θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο) γι΄αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε!!! Άννα Μ. Γύπαρη