7 Οκτ 2009

Μαθήματα πολιτικής σημειολογίας την 1η από τις 100 πρώτες μέρες από τον νέο πρωθυπουργό!

Επειδή ο νέος Πρόεδρος της Κυβέρνησης έχει επικεντρωθεί στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την προστασία της κοινωνίας από συντεχνιακές λογικές, όπως το απέδειξε με το κάλεσμα του «Συνηγόρου του Πολίτη» στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, το ξεκαθάρισμα του τοπίου συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς! Για του λόγου το αληθές ακολούθησε απόψε η πανηγυρική εκλογή του Υπερ-υπουργού και στενότατου συνεργάτη του Πρωθυπουργού, κ. Χάρη Παμπούκη στη θέση του τακτικού καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Εμπορικό Δίκαιο. Ολοκληρώθηκε λοιπόν με απόλυτη διαφάνεια και περισσή σπουδή η πρώτη από τις «100 πρώτες μέρες» καθαρής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τι φοβερή σύμπτωση την ίδια μέρα να ορκίζεσαι υπουργός και να εκλέγεσαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο! Θερμά συγχαρητήρια και…. ΠΑΜΕ!!!!

11 σχόλια:

Suspect είπε...

Λιγα μελη, πολλες γυναικες, καταργηση αχρηστων υπουργειων και θωκων.

Μια χαρα ξεκινησε και μακαρι να γινει κατι καλο σε αυτη τη χωρα.

Aγγελος Παπαδημητριου είπε...

Κυρία Πιπιλη,
σας ειδα σημερα στον Ευαγγελατο και σας χαρηκε η ψυχη μου!! Που ηταν αυτο το παθος στην προεκλογικη εκστρατεια απο όλους σας;;
Κυρια Πιπιλη, το Κομμα χρειαζεται καταρχάς ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Της καθαρης λαικης δεξιάς ταυτοτητος, χωρις μεσαίους δρομους και μεσαιους τυπους να καθοδηγούν!
Επομενως το Κομμα θέλει μεταβατικο αρχηγο τυπου Αβερωφ, που θα οργανωσει στιβαρα το Κομμα και θα εμπνευσει. Μετα από 2 χρόνια, ας εκλεγει νεος ανθρωπος, που θα ζει στην νεα εποχη κι οχι στον μεσαιωνα και που θα γινει συντομοτατα πρωθυπουργος. Ντορα, Ντόρος κλπ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!
Ας κανουν κομμα Φιλελευθερων. Εδω ειναι Δεξιά. Δεξια των αγωνων, Δεξια των ηγετων, Δεξια των μεγαλων αποφασεων για το Εθνος.
Με εκτιμηση

wolflycos είπε...

Δε θα πω ότι είναι και το καλύτερο αλλά έχουμε δει τόσα και τόσα που η ανοχή μας αυτά τα ξεπερνάει πλέον εύκολα και τα θεωρεί πταίσματα... Αληθεύει ότι στο Μαξίμου δεν βρήκαν ούτε τηλέφωνο ρε Φωτεινή? Δηλαδή τα πήραν μαζί τους?!!!

Dr. Konstantinos P. Nikoloutsos είπε...

Κυρία Πιπιλή, σας χαιρετώ από τις Η.Π.Α. Σας είδα σήμερα στον ΑΝΤΕΝΝΑ να καταθέτετε την άποψή σας για τα αίτια της ιστορικής πανωλεθρίας της Ν.Δ.

Παρόλο που θαύμασα το λόγο σας-είστε από τις λίγες δημοσιογράφους που έχουν σωστό συντακτικό, πλούσιο λεξιλόγιο, δεν υψώνουν τον τόνο της φωνής τους και διαθέτουν καλή αίσθηση του χιούμορ-θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: σας ζητήθηκε πολλές φορές να κατονομάσετε αυτούς που θεωρείτε υπαίτιους και εσείς αποφύγατε την απάντηση επιμελώς, μέχρι που κάποια στιγμή ενδώσατε και αναφερθήκατε στον κ. Τσιτουρίδη.

Νομίζω ότι αυτό είνα λάθος στρατηγική. Ο πολιτικός είναι εντεταλμένος να λέει την άποψή του δημοσίως, χωρίς να φοβάται μικροκομματικές ή άλλες επιπτώσεις. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν εκλαμβάνεται ως ξεκατίνιασμα, αρκεί η οποιαδήποτε κριτική να τεκμηριώνεται.

Αν θεωρείτε το κόμμα σας κόμμα εξουσίας, θα πρέπει να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε καρκινώματα. Είναι καθήκον σας, λοιπόν, να ενημερώστε και τη βάση και τους κατέχοντες την εξουσία στη Ν.Δ. για του ποιους εσείς θεωρείτε ως τέτοιους.

Αυτό σας το λέω με κάθε εκτίμηση. Δεν είμαι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ή άλλο κόμμα. Μένω Αμερική εδώ και 10 χρόνια και μιλάω με το στόμα ενός αποστασιοποιημένου Έλληνα.

Καλή επιτυχία σε όποια κοινωνική ή εθελοντική δράση έχετε αναλάβει. Αυτό για μας εδώ είναι βασική προυπόθεση ζωής.

Heliotypon είπε...

Το έχω εκφράσει πολλές φορές στο blog μου ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι, στην ουσία, από το ίδιο ύφασμα κομμένα. 'Ανθρωποι με μόνη φιλοδοξία να ωφεληθούν εις βάρος των συνανθρώπων τους. Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα (νομίζω εσύ είσαι μία απ' αυτές και ελπίζω να μην διαψευστώ). Φρικτός και ακάθαρτος ο χώρος. Τι πασοκ, τι νδ! Φύγε γιατί δεν σου ταιριάζει εκεί μέσα. Ν' αναπνεύσεις καθαρό αέρα που νομίζω ότι σου αρέσει.

Heliotypon είπε...

Και μια ερώτηση: Δεν σ'έχω δει ποτέ να σχολιάζεις στο Blog μου. Μήπως σε σοκάρει το όνομά του;

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Heliotypon, δεν σχολιαζω συνηθως σε άλλα blog γιατί απλά δεν προλαβαίνω. Το ξέρω ότι πολλοί δεν το πιστεύουν αλλά το να είσαι βουλευτής και να παρακολουθείς και όλη την επικαιρότητα και τα μεγαλύτερα blog (παλιό κουσούρι από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια)έχει πολύ τρέξιμο.

Unknown είπε...

MAKAΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑ Α ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΟΥ.ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΓΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ (ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ).
ΔΕΝ ΨΗΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΝΔ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ).ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΑΘΑΡΗ ΝΔ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Unknown είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΠΡΙΝ.
ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ!

Heliotypon είπε...

Αν θέλεις διάβασε την τελευταία μου ανάρτηση (και μην κοιτάς το όνομα του blog αν σε σοκκάρει...). Θα ήθελα την γνώμη σου για όσα γράφω.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς το blog που "σέρνει καράβια". Προσωπικά δεν είχα ποτέ καμία εμπλοκή με κανένα κόμμα, επειδή λόγω νοοτροπίας δεν μπορούσα να μπω στις διαδικασίες και σε λογικές που ακόμα μου φαίνονται παρωχημενες. Μην μπερδεύετε όμως την έννοια κόμμα με την έννοια παράταξη. Στο κόμμα μετέχουν οι λίγοι, πολλές φορές και για λόγους συμφέροντος και οι οποίοι όμως προσφέρουν στη συνολική οργάνωση μιας παράταξης ενώ στην έννοια παράταξη εμπεριέχονται οι πολλοί λόγω ιδεολογικής συγγένεις. Τρανταχτό παράδειγμα του διαχωρισμού αυτού είναι το αποτέλεσμ των εκλογών όπου εκαντοντάδες χιλίαδες Έλληνες που ιδεολογικά πρόσκεινται προς τα πιστεύω της ΝΔ επειδή δεν συμφωνούσαν με την πολιτική της την... έκαναν! Και αυτό για μένα είναι υγιές διοτί δια αυτού του τρόπου το κόμμα και η όποια ηγεσία παίρνει μηνύματα για να γίνει καλύτερο.