17 Ιουλ 2009

Το να πληρώνει ο Ελληνικός λαός τα ασφάλιστρα των Βουλευτών είναι απαράδεκτο, είναι προκλητικό και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί

Από το πρωί δηλώνω κατηγορηματικώς και δημοσίως, ότι είμαι αντίθετη στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, η Βουλή των Ελλήνων θα πληρώνει τα ασφαλιστικά ταμεία όσων Βουλευτών έχουν επιλέξει παρά την άρση του ασυμβίβαστου, να μην εργάζονται.

Είναι προσβλητικό για το αξίωμα του Βουλευτή να επιδιώκει να του πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τα ασφαλιστικά του ταμεία για να έχει δικαίωμα σύνταξης, ενώ δεν έχει εργαστεί ποτέ. Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Δικαίως θα μας πάρουν με τις πέτρες.

Ειρήσθω εν παρόδω, για να μην νομίζετε ότι κάνω την ξύπνια και αντιδρώ στην τροπολογία περί ασφάλισης, όσων Βουλευτών επέλεξαν να μην εργάζονται, από τον προϋπολογισμό της Βουλής, για περιορισμένη ενασχόλησή μου με την Δημοσιογραφία – λόγω υποχρεώσεών μου στη Βουλή – πληρώνω βρέξει – χιονίσει, κάθε μήνα 300 ευρώ στον ΟΑΕΕ, επειδή έχω ταμείο από τα 17 μου χρόνια στην ΕΣΗΕΑ και έχω συμπληρώσει τα συντάξιμά μου χρόνια

Φ. Πιπιλή: « Το να πληρώνει ο ελληνικός λαός τα ασφάλιστρα των βουλευτών είναι απαράδεκτο, είναι προκλητικό και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί»
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτά τα θέματα, γιατί δεν είχαν ανοίξει πιο νωρίς, όπως π.χ. για τα επαγγέλματα;»

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: « Η ομολογούμενη καθυστέρηση από όλους βλέπετε ότι ήταν το τίμημα στις Ευρωεκλογές. Έστω και αργά, η κυβέρνηση με μια δυναμική που της δίνει τη σιγουριά ότι η κοινή γνώμη αποδέχεται τις μεταρρυθμίσεις προχωράει. Δυστυχώς, είμαστε μια κοινωνία κακομαθημένη, καλομαθημένη, όπου πολλές φορές προσμετράτε, κακώς για μένα, το πολιτικό κόστος. Τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, επειδή προώθησε άλλα πράγματα πολύ σημαντικά, δεν έκανε αυτό το τολμηρό βήμα για τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο κάνει τώρα.»

undefined
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα προλάβετε, γιατί και χθες από τη Σκιάθο ο κ. Παπανδρέου έβαλε ως σημείο μηδέν των πολιτικών εξελίξεων τις προεδρικές εκλογές;»

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: « Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και ολοκληρώνει πάρα πολύ δυναμικές μεταρρυθμίσεις. Νομίζω ότι ακόμα και αν είναι τελεσίδικο ότι θα γίνουν οι εκλογές το Μάρτιο έχει πολύ χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί ταχύτατα να κάνει αυτό που δεν ικανοποίησε, επειδή δεν το είχε κάνει, τους ψηφοφόρους και φάνηκε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με αντιδράσεις πέρασε σε σχέση με τις ενοποιήσεις των ταμείων.»

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: « Αυτοί είναι οι αναμενόμενοι κραδασμοί. Το να πληρώνει ο ελληνικός λαός τα ασφάλιστρα των βουλευτών είναι απαράδεκτο, είναι προκλητικό και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί. Δεν θεωρώ όμως ότι έπρεπε καν να περάσει από τη σκέψη ορισμένων συναδέλφων βουλευτών να πληρώνει ο κόσμος τα ασφάλιστρα του. Κανείς δεν μας πίεσε να γίνουμε βουλευτές.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει ένα θέμα, γιατί δεν έχουν συγκληθεί τα όργανα της ΝΔ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.»

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: « Τα όργανα του κόμματος προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να υποκαταστήσουν την κυβερνητική πολιτική.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η κοινοβουλευτική ομάδα τότε.»

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: « Ναι, η κοινοβουλευτική ομάδα έχει ήδη δείξει το δρόμο και στο πρωθυπουργό ακόμα, γιατί ζούμε σε καθεστώς ελευθερίας στη ΝΔ. Πλειάδα βουλευτών από την επομένη των ευρωεκλογών θέσαμε δημοσίως τα προβλήματα επί τάπητος. Το να μαζευτούμε καλοκαιριάτικα, η κοινοβουλευτική ομάδα, να ξαναπούμε σε εσωτερικό κύκλο αυτά που ήδη λέμε δημοσίως δεν νομίζω πρώτον, ότι ενδιαφέρει τον ψηφοφόρο. Δημιουργεί μια εσωστρέφεια που σε απομακρύνει από το πραγματικό κυβερνητικό έργο που είναι και το ζητούμενο.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Κατά τη γνώμη σας, υπάρχει επαρκής πολιτικός χρόνος, εάν οι εκλογές γίνουν το Μάρτιο;»

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: « Εάν δουλέψει η κυβέρνηση, όπως δουλεύει τώρα, για παράδειγμα το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιτέλους, να απολυθούν και 50 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Εάν δεν απολυθούν 50 - 100 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι η κοινωνία μας δεν θα πάει καλύτερα. Τσακώνεις έναν εφοριακό να ‘τα πιάνει’ και παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά κόρακας κοράκου, μάτι δεν βγάζει, τα διοικητικά δικαστήρια στις περισσότερες περιπτώσεις έρχονται, δικαιώνει αυτόν που έπρεπε έτσι και αλλιώς να έχει απολυθεί. Θα με θυμηθείτε τώρα με την περίπτωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, του διευθυντή, αυτόν κάτω στη Κρήτη, θα πάμε μετά στα διοικητικά δικαστήρια και θα αρχίσει μετά μια πολύχρονη διελκυστίνδα και μπορεί και τα διοικητικά δικαστήρια για τυπικούς λόγους να τους κρατήσουν. Επαναλαμβάνω μπορούν να απολυθούν μέχρι 31Αυγούστου 100 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με όνομα, διεύθυνση και φωτογραφία στο Τύπο, να πάμε λίγο καλύτερα;»

Για τη ρύθμιση για τις εισφορές των βουλευτών στην εκπομπή «Εδώ και Τώρα» με την Ρίτσα Μπιζόγλη και το ραδιόφωνο Alpha 98.9:
Φωτεινή Πιπιλή:
(Βουλευτής ΝΔ)
«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετη. Θεωρώ ότι είναι πολύ προσβλητικό για τους βουλευτές, πόσο μάλλον για τον λαό, να υπάρχει αυτού του είδους η συντεχνιακή λογική βουλευτών που πιέζουν, περνάνε νομοθετικές ρυθμίσεις που εξαγριώνουν δικαίως τον κόσμο με αποτέλεσμα να έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια πολύ το αξίωμα του βουλευτή. Εγώ προσωπικά αυτό δεν το δέχομαι. Μπήκα με τελείως διαφορετική νοοτροπία γιατί έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου και θεωρώ ότι είναι πολύ προσβλητικό για το θεσμό του βουλευτή οποιαδήποτε δυσκολία να αναλαμβάνει να την καλύψει ο φορολογούμενος πολίτης.

Είμαι εναντίον αυτής της ρύθμισης και κάθε άλλης ρύθμισης που ανάγει το βουλευτικό αξίωμα σε στεγνό επάγγελμα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Αν μετείχα στην ψηφοφορία, αν ήμουν στο δεύτερο τμήμα, σαφώς και δεν θα την ψήφιζα. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Ελπίζω τη δική μου αντίδραση να την ακολουθήσουν οι άλλοι συνάδελφοι.

Εγώ δεν θέλω να με κοιτάζει ο κόσμος και να μη μπορώ να τον κοιτάζω στα μάτια. Αυτή η συντεχνιακή λογική πρέπει να σταματήσει»

3 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Μπράβα Πιπιλή. 'Ετσι σε θέλω. Να μην συντάσσεσαι πάντα με την γραμμή του κόμματος, αλλά να έχεις δική σου γνώμη, όπως θα έπρεπε ο κάθε βουλευτής να κάνει. Αλλιώς δεν είναι βουλευτής αλλά ...βολευτής!

-=SAVE IMAGINOS=- είπε...

Αρχές Ιουνίου, χάθηκε γνωστός ακροδεξιος μπλόγκερ. Είναι επείγον να γυρίσει πίσω στην οικογένεια του για να πάρει τα φάρμακα του.

Dr.Φλάντζας είπε...

Κυρία Πιπιλή, καλό κε φλογερό καλοκαίρι.

Είδα ένα ωραίο όνειρο ψες βραδυ.

Λέτε να βγή αληθινό;
Dr.Φλάντζας