8 Δεκ 2008

Άρθρο 30, «Ρυθμίσεις υπηρεσιακής κατάστασης πρώην Βουλευτών» και Βουλευτικές αποζημιώσεις

Δεν έχω ξεχάσει να σας πω την άποψή μου για τις Βουλευτικές αποζημιώσεις.

Παρακολουθήστε την τοποθέτησή μου αύριο Πέμπτη 11/12/08 επί του Άρθρου 30 «Ρυθμίσεις υπηρεσιακής κατάστασης πρώην Βουλευτών» κατά την συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», στο κανάλι της Βουλής
και θα καταλάβετε πόσο απέναντι είμαι στις συντεχνιακές λογικές των Βουλευτών και τα βολεματάκια όλων.

Και για όσους δεν γνωρίζουν, με το επίμαχο άρθρο, μεταξύ άλλων :
«Δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι ή διετέλεσαν διοικητές ή πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα και διατήρησαν το αξίωμα τους τουλάχιστον για 3 χρόνια, κρίνονται με την απώλεια του αξιώματος, για επιλογή σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης»…

Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι 299 εκ των 300 της Βουλής, πάντως εγώ εδώ και μία εβδομάδα έχω σηκώσει επανάσταση. Δείτε ένα απόσπασμα από τα πρακτικά της 4ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης (4.12.08) για να πάρετε μια πρώτη γεύση.

«Φωτεινή Πιπιλή: …Οι Βουλευτές είμαστε και εκ του Συντάγματος και από την ουσία εκπρόσωποι του λαού και θα σας πω τι λέει ο λαός. Ο λαός μας ρίχνει πέτρες, ο λαός μας λοιδορεί, ο λαός αγανακτεί και μιλάει περί συντεχνίας των Βουλευτών. Με το άρθρο 30, το οποίο δεν έχει πάρει ακόμα δημοσιότητα και θα φάμε εκ νέου πέτρες από το λαό, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, κατά το λαό, η συντεχνιακή λογική, που διακρίνει μεγάλες κατηγορίες Βουλευτών.

Βέβαια, το άδικο για τους Βουλευτές είναι ότι κάθε φορά ότι συμβεί για τον Βουλευτή γίνεται πρωτοσέλιδο, αντιθέτως, άλλες κατηγορίες πολιτικών προσώπων, πως γίνεται, βολεύονται, εξυπηρετούνται συντεχνιακά με τη βούλα της Βουλής, βέβαια, αλλά είναι πάντα στο απυρόβλητο. Δηλαδή, είναι οι δήμαρχοι, είναι οι νομάρχες κ.λπ. όπου ξαφνικά γίνεται σάλος για το 4% την αύξηση τη τιμολογιακή με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς με το γεγονός ότι ο δήμαρχος, εάν είναι δημόσιος υπάλληλος παίρνει και τον μισθό του και τη δημαρχιακή αποζημίωση, η οποία είναι πολύ καλή, γιατί ο κ. Παυλόπουλος έχει δώσει πάρα πολλά χρήματα και ορθώς, στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Έρχεται, λοιπόν, το άρθρο 30, το οποίο βολεύει σε έναν ακόμη τομέα τους πρώην Βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, διοικητές κ.λπ. όχι μόνο του δημοσίου, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κύριε Υπουργέ, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να δίνουμε λαβές στη κοινή γνώμη αυτή την περίοδο, πρέπει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο άρθρο. Θα σας κάνω μια πρόταση για να μην θεωρηθεί λαϊκισμός ή οτιδήποτε άλλο.

Προτείνω για να μην έρχονται πάντα, συχνά, πυκνά, ψιλοκρυφά, για την κοινή γνώμη κάτι σαν φωτογραφικές διατάξεις, κάτι σαν τροπολογίες, αντίστοιχες ρυθμίσεις για Βουλευτές και λοιπούς και να τρώμε τις πέτρες, να αποσυρθεί το άρθρο 30 και με δική σας ευθύνη να γίνει στη Βουλή, πρωτίστως στη Διάσκεψη των Προέδρων, εν συνεχεία στις αρμόδιες Επιτροπές και τέλος στην Ολομέλεια της Βουλής, μια ανοικτή ειδική συνεδρίαση, στην οποία θα εκφραστούν τα τυχόν προβλήματα της υποκατηγορίας της κατηγορίας του κάθε Βουλευτή.

Να καθίσει ο ελληνικός λαός να δει που υπάρχει δίκιο, γιατί σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει δίκιο και να ακούσει που υπάρχει άδικο. Κάθε δύο με τρεις μήνες γίνεται το «νταραβέρι» με μία τροπολογία ή ένα καινούργιο άρθρο για μία ειδική κατηγορία Βουλευτών.

Θα ολοκληρώσω, απευθυνόμενη στον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, γιατί εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος, λέγοντας το εξής. Γιατί μονίμως η Βουλή τακτοποιεί εκκρεμότητες των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Δημάρχων, ή των εργαζομένων σε Ν.Π.Δ.Δ.; Επίσης, θέλουμε να ανοίξουμε λίγο «το παιχνίδι» και να ξανακάνουμε δημόσιο τον Ο.Τ.Ε., την Αγροτική Τράπεζα, για να «βολευτούν» και όλοι οι άλλοι. Στην Αρχή της Ισότητας, η οποία είναι συνταγματική επιταγή, δεν έχουν δικαιώματα οι ιδιώτες Βουλευτές οι ελεύθεροι επαγγελματίες; Θα σας πω ένα τρελό παράδειγμα, για να αντιληφθείτε αυτό που λέω.
Φανταστείτε την ομάδα των Δημοσιογράφων – Βουλευτών που είμαστε 12 ή 13, να εισηγηθούμε και εμείς, όπως κάνουν οι Ευρωβουλευτές και οι Βουλευτές του δημοσίου, στον Υπουργό, ότι αφού εμείς εγκαταλείψαμε τις δουλειές μας και κομματικοποιηθήκαμε ως δεξιοί, αριστεροί κ.λπ. και δεν μπορούμε εύκολα να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, να μας κάνετε a priori με νόμο Γενικούς Διευθυντές στην κρατική τηλεόραση και στη δημοτική ραδιοφωνία. Να «φάμε» όλοι μαζί το ξύλο. Μη γελάτε κύριε Αποστολάκο, εγώ θέλω να τα λέω ωμά τα πράγματα.

Ζητώ, λοιπόν, την απόσυρση του άρθρου 30».

Μόλις πραγματοποιήσω και αυτή μου την παρέμβαση, θα σας απαντήσω συνολικά, αληθινά, όπως πάντα.



Δείτε τι έγραψε ο τύπος για την θέση μου επί του Άρθρου 30.


http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%D0%E9%F0%E9%EB%DE&a=&id=67240916

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35277&colid=37&catid=34&dt=2008-11-30&search=%D0%E9%F0%E9%EB%DE&page=2&mode=3

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=245721&ct=58

18 σχόλια:

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή κυρία Πιπιλή:

Με μεγάλην συγκίνισιν βλέπω οτι σας έθιξε η "εξωστρακισμού" δολοφονία του 15χρονου απο όργανον της Τάξεως.
Σας παρακαλώ όπως διαβιβάσθε την παρακάτω επιστολήν είς τον Πρωθυπουργόν της χώρας σας.

Για τον Αλέξη ρε γαμώτο,
Dr.Φλάντζας

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Δεν είμαι ταχυδρόμος του κάθε πολίτη προς τον Πρωθυπουργό. Εμένα το μέλημά μου αυτή τη στιγμή είναι να προστατεύσω το δικαίωμα στην εργασία του, κάθε θύματος των «κουκουλοφόρων», καταστηματάρχη που έχει δίδυμα παιδιά ή δεν έχει και δεν έχει χρόνο να στέλνει επιστολές και να κάνει chat στο internet, γιατί έχει την υποχρέωση να μαζέψει τα αποκαΐδια, να ταΐσει τα δικά του παιδιά και να πληρώσει το ΙΚΑ των υπαλλήλων του.

Αν είχατε μαγαζί και σας τίναζαν στον αέρα, οι δήθεν επαναστάτες, θα είχατε άλλη δουλειά να κάνετε.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα γράμματα στον Πρωθυπουργό. Βρείτε την ηλεκτρονική του διεύθυνση, γιατί εγώ κατεβαίνω στην Αθηνάς στην Κεντρική Αγορά, με το metro, όπως συνηθίζω τα τελευταία 30 χρόνια, για να αφήσω 10 ευρώ σε αυτούς που κλαίνε και καταστρέφονται.

Dr.Φλάντζας είπε...

Κυρία Πιπιλή:

Βρίσκω τουλάχισθον απαράδεχτη την απάντησιν σας καθότι φαίνετω να σας απασχολούν περισσότερο κάποια αποκαϊδια απο τον έγγλημα ενός 15χρονου νεαρού απο αστυνομικό ειδικών δυνάμεων. Να υποθέσω πώς αυτό το "μεμονομένον περιστάτικόν" δέν σας απασχολη ιδιεταίρως. Περισσότερο νοιάζεστε να εξαγοράσετε μερικάς ψήφους (πάλι καλά που είσθε κε χουβαρνταλού με τα δέκα ευρω σας) απο τυχόν μαγαζάτορες.

Νομίζω δέ, πώς αντίθετα με αυτό το οποίον πιστεύετε, εμείς είς τα ιστολόγιαν κε τα τσατ (ακόμη καλύτερα οι νεαροί που κατεβαίνουν είς τον δρόμον δια να απολαύσουν τα ληγμένα δακρυγόνα σας), προσφέρομεν περισσότερο με τα μηνύματα μας δια να μην επαναληφθούν μεθάυριον ακόμα περισσότερα "μεμονωμένα περιστατικά". Αν κε εσείς θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά, πιστεύω ότι έχετε δύο επιλογές:
Η μία είναι να πιέσετε τον κό Καραμανλήν να ζητήση δημόσια συγνώμην με τον τρόπο κυβερνάη κε να δεχθή την παραίτηση του κου Παυλόπουλου. Ακόμη καλύτερα να προχωρήση είς εκλογάς.

Η αλλη είναι, να γίνη επιτέλους μίαν εκαθάρισιν κε έρευναν είς το ποιοί είναι αυτοί οι αστυνομικοί που πυροβολούν 15χρονους κε μιλάνε δια ζαρντινέρας, ή πώς εγγράφτηκαν είς την αστυνομίαν σας. Οσο δια τους κους κουκουλοφόρους που δημιουργούνε τα αποκαϊδια μετατρέποντας μία ειρηνικήν πορείαν μαθητών είς ανταροπόλεμον, τι να σας ειπώ. Ισως θα πρέπη να ρίξετε μίαν ματίαν εδω.

Κε πάλι δια τον Αλέξη ρε γαμώτο,
Dr.Φλάντζας

Αntidrasex είπε...

Οι μαγαζάτορες, έχουν ανάγκη από σοβαρή κυβέρνηση και στοιχειωδώς σοβαρό κράτος και οχι από τη φιλανθρωπία σας, κα Πιπιλή. Δεν είναι ζήτουλες.
Επίσης, προσωπικά, αν είχα μαγαζί, πέρα από την όποια δουλειά είχα για να το ξαναφτιάξω, θα είχα ΚΑΙ αυτή τη δουλειά να κάνω, για να μην την ξαναπάθω.
Επίσης, θα ανησυχόυσα και μήπως την επόμενη φορά, σκοτώσουν "μεμονωμένα" το δικό μου παιδί.
Και παρότι παιδί θα ξαναέφτιαχνα φτηνότερα από ότι το μαγαζί μου, πιστέψτε με, εμένα θα με πόναγε περισσότερο το παιδί.
Έκαστος βέβαια με τις προτεραίτητες του.

Yellow Kid είπε...

Και πάλι Α+S. Σε ένα παιδί η επένδυση που θα κάνεις, είναι μεγαλύτερη από το μαγαζί σου.

Unknown είπε...

Κυρία Πιπιλή, πραγματικά είμαι άφωνος από την αμετροέπειά σας-να μιλάτε για τις Βουλευτικές αποζημιώσεις την ώρα που η Ελλάδα είναι παραδομένη στις φλόγες, φλόγες που ξεπήδησαν από τον δαυλό που έχει στο λογότυπό της η Ν.Δ.

Αλλά αντί να τα λέω εγώ, σας χαρίζω το σχόλιο που έκανε πριν από λίγο το CNN στο οποίο ο σχολιαστής μίλησε για "την Κυβέρνηση της ΝΔ παραδομένης στο νεποτισμό και τη διαφθορά, που εισπράττει τώρα μαζεμένη την λαϊκή οργή για την απραξία των τελευταίων χρόνων. Η ΝΔ κατέστρεψε πλήρως το Ευρωπαϊκό προφίλ που είχε δημιουργήσει η Ελλάδα υπό τον κο Σημίτη και οι παρατηρητές θεωρούν πως είναι πια περίπου αδύνατο να κρατηθεί στην εξουσία"


Αυτά, δεν τα λέω εγώ κυρία Επηρμένη. Τα λέει το CNN αλλά ταυτόχρονα είναι οι κοινές εκτιμήσεις ΟΛΩΝ των μεγάλων ξένων ειδησεογραφικών δικτύων, καθώς και του Κυπριακού ΡΙΚ.

Καλή σας νύχτα Μαρία Αντουανέτα.

Είναι κριμα που στον τόπο μας χάθηκε τελείως η έννοια του Φιλότιμου και της Τσίπας.

Και εσείς και οι όμοιοί σας, έχετε χάσει κάθε επαφή με την Πραγματικότητα.

Αntidrasex είπε...

@ yellow kid: Σωστά, τα παιδιά συνολικά (άμα βάλεις φαΐ, σχολικά, πάνες, φροντιστήρια, σπουδές, χαρτζηλίκι) κοστίζει περισσότερο. Άσε, που όπως τα δάση, τα παιδιά συμβάλλουν λιγότερο στην ανάπτυξη από ότι τα μαγαζιά... Άρα, πρώτα τα μαγαζιά και μετά τα παιδιά...

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς politispittas:
Αγαπητέ, επηρμένε και εμπαθή συνομιλητή,
Πρώτον σας πιάνω αδιάβαστο για τις προσπάθειες μου να μην βολευτούν οι Βουλευτές. Επειδή έγιναν τα τραγικά γεγονότα, εγώ ως Βουλευτής και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος, δεν θα αντιδρούσα στην προσπάθεια σχεδόν όλων των κομμάτων να περάσουν διάταξη που να βολεύονται εσαεί οι δημόσιοι υπάλληλοι Βουλευτές κ.λ.π.; Εκτός εάν εννοείτε την ανάρτηση του διαλόγου που άνοιξα με τους πολίτες για την γνώμη τους αναφορικά με τις Βουλευτικές αποζημιώσεις. Η Σημιτική σας εμπάθεια, δεν σας επέτρεψε να δείτε ότι η ανάρτηση έγινε παλαιότερα (17.11.2008 και 25.11.2008). Και σας θυμίζω ότι ρόμπα είχαμε γίνει πάλι στα Διεθνή ΜΜΕ και με τον φόνο του Μελίστα από την πασοκική αστυνομία την δεκαετία του ’80, αλλά και όταν η Σημιτική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και ξυλοκόπησε γέρους και συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή το άχρηστο κράτος δηλαδή δημιουργήθηκε από τον Μάρτιο του 2004 και μετά; Αντικειμενικά τα λέτε!
Υπάρχουν πολλοί άλλοι που βλέπουν τα πράγματα, την κατάντια μας γενικότερα, κράτους, πολιτών και κοινωνίας με κριτική διάθεση.
Κρατάτε το δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα, του να μην ψηφίζετε το κόμμα που δεν σας ικανοποιεί. Ψυχραιμία και προτάσεις.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς antidrasi+sex:

Έχετε δίκιο, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό και η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτεθεί η αστυνομία στα όργια των βανδάλων την Δευτέρα. Για να εκτονωθεί η κρίση και να μην υπάρξει κι άλλος νεκρός. Τότε γιατί φωνάζετε που κάηκαν τα μαγαζιά και κλαίτε; Αποφασίστε τι θέλετε. Εσείς μιλάτε ειρωνικά και απαξιωτικά για το πόσο στοιχίζουν τα παιδιά, και οι εξυπνακισμοί δεν ταιριάζουν σε τέτοιες ώρες.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς politispittas:

Δηλαδή εσείς από το Σάββατο το βράδυ δεν φάγατε, δεν πήγατε κανα σινεμαδάκι, δεν ήπιατε κανα ποτό σε μπάρ και δεν μιλήσατε για τη νίκη του ΠΑΟ;

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς: Dr. Φλάντζας
Δεν μας απασχολούν οι εμμονές και τα κολλήματα του κάθε πολίτη. Δικαίωμά σας, δικαίωμά μου

Yellow Kid είπε...

Εσείς κυρία Πιπιλή τι κάνατε όταν όταν μάθατε για το φόνο του 15χρονου;
Ανεβάσατε κάποιο σχετικό ποστ;
Σταθήκατε ως βουλευτής της ΝΔ δίπλα στην αδικοχαμένη οικογένεια;
Ευαισθητοποιηθήκατε για προβεί η κυβέρνησή σας σε έρευνα για το ποιοι οπλίζουν παρανοϊκούς;

Για το φόνο έχει περισσότερο ευθύνη η κυβέρνηση, παρά ο κος Πίττας.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς : antidrasi+sex

Όλα αυτά αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η βία φέρνει βία. Δεν είναι επιχείρημα το τραγικό συμβάν, του νταή φονιά αστυνομικού για να καίγονται τα μαγαζιά και τα εθνικά μας ιδρύματα. Θεωρώ αυτονόητο ότι αν είχε καεί το δικό σας μαγαζί και κινδυνεύατε οι ίδιοι να καείτε, θα λέγατε άλλα και όχι απλώς συναισθηματικά, ιδεολογικοπολιτικά. Η εκμετάλλευση ενός τραγικά χαμένου παιδιού δεν καλύπτει κανένα. Ούτε εμένα ούτε εσάς.

Unknown είπε...

Δηλαδή εσείς από το Σάββατο το βράδυ δεν φάγατε, δεν πήγατε κανα σινεμαδάκι, δεν ήπιατε κανα ποτό σε μπάρ και δεν μιλήσατε για τη νίκη του ΠΑΟ;

Όχι κυρία Πιπιλή, από το Σάββατο το βράδυ, είμαι κολλημένος στο διαδίκτυο για να είμαι διαρκώς ενήμερος. Δεν ζω στην Ελλάδα ωστόσο το μόνο που έχω να σας πω, είναι ότι την επισκέπτομαι πολύ τακτικά και τον Νοέμβριο που ήμουν στην Αθήνα ένιωθα αφόρητα μέσα μου πως το "καζάνι" θα σκάσει από στιγμή σε στιγμή. Και μάλιστα για να μην λέτε πως ομιλώ εκ των υστέρων στον Κυπριακό Πολίτη της 15ης Νοεμβρίου υπάρχει άρθρο μου που καταγράφει ακριβώς αυτές τις σκέψεις.

Μόνο ανόητος, υπερφίαλος ή "ύποπτος" δεν θα μπορούσε να καταλάβει πως αυτή η υπόθεση που ξεκίνησε με την κατάληψη των Εξαρχείων στα μέσα της δεκαετίας του 80 από το ΠΑΣΟΚ και έφτασε μέχρι τις μέρες μας με τα ΜΑΤ σε όλη την περιοχή τάχα να αστυνομεύουν ενώ στη μύτη τους ακριβώς πουλάνε την πρέζα οι έμποροι ή πέφτουν "ξεροί" οι εξαρτημένοι θα κατέληγε εδώ που κατέληξε. Σε μία κοινωνία που έχει πέσει σε βαθύτατη αφασία από τις απανωτές απογοητεύσεις που του δωρίζουν οι Ηγεσίες μέχρι τα συνεχή σκάνδαλα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης-πλην Ιταλίας-θα είχαν προκαλέσει το κάθε ένα μόνο του παραιτήσεις και πτώση της Κυβέρνησης, ναι, όλα όσα συμβαίνουν είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ φυσιολογικά. Όσα συμβαίνουν στους δρόμους, είναι η ακριβέστατη αντανάκλαση της τάξης που ΄κυβερνάει στην Ελλάδα. Οι μεν με κουκούλες, οι δε με κουκούλωμα.

Οι μεν με πλιάτσικο στις βιτρίνες οι δε με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Κανείς λογικός δεν είναι με τη βια κυρία Πιπιλή.

Ούτε με τη βία των παρακρατικών ούτε με αυτών που παρασύρονται εν θερμώ από τους εγκάθετους ούτε με την επίσημη κρατική βία.

Αλλά βία και μάλιστα χυδαία είναι η πάγια αναλγησία του βλαχοκαπιταλιστικού μας συστήματος που δεν είναι σε θέση να παρέχει στοιχειώδεις Υπηρεσίες στον Πολίτη και να τον κάνουν να νιώθει αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι έξω από το ΙΚΑ στις 4 και 30 το ξημέρωμα να πάρουν αριθμό. Και αυτό είναι ένα ελάχιστο παράδειγμα.

Έλεος κυρία Πιπιλή, ζείτε σε άλλον πλανήτη μάλλον και έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Σε μία χώρα που παράγει "τίποτα" η αντίδραση είναι μηδενιστική. Αλλά κατάντησε και αυτό, κάτι.

Δικό σας έργο. Όλων των κρατούντων, εδώ και χρόνια. Από τα νέα τζάκια του ΠΑΣΟΚ τα πνιγμένα στα τσιφτετέλια και το ουίσκι μέχρι τη Νέα Δημοκρατία που κατάφερε το αδιανόητο: Να είναι απείρως χειρότερη από τις χειρότερες μέρες του ΠΑΣΟΚικού κατεστημένου.

Αntidrasex είπε...

Κυρία Πιπιλή, μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι απαντάτε, γιατί στην πρώτη σας απάντηση μου λέτε γιατί φωνάζω για τα μαγαζιά, στη δεύτερη μου λέτε ότι θα φώναζα για τα μαγαζιά- είμαι ο ίδιος άνθρωπος.

Το πρώτο σχόλιο, αφορούσε τη δική σας τοποθέτηση για τους μαγαζάτορες, τους οποίους σέβομαι, ενώ εσείς με τα 10€ μάλλον τους θεωρείται ζήτουλες. Δεύτερον, αν καιγόταν το δικό μου μαγαζι, σίγουρα δεν θα τα έβαζα με τους κουκουλοφόρους, αλλά με αυτούς που τους ώθησαν εκεί: τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων και βάλε.
Τρίτον, επαναλαμβάνετε στην απάντηση σας, αυτήν του κου Παυλόπουλου ότι "δεν επιτεθήκαμε για να μην θρηνήσουμε άλλη ζωή"
Παραδέχεστε δηλαδή, ότι η αστυνομία σας ή για να κάνει τη δουλειά της πρέπει να σκοτώνει ή να μην την κάνει καθόλου. Καθόλου δεν ντρέπεστε ως κυβέρνηση?
Δεν μετράω ούτε 1000 βιτρίνες, και δικές μου να ήταν όλες, σε σύγκριση με μια ανθρώπινη ζωή.

Dr.Φλάντζας είπε...

Δεν ξέρω πως να σας αποκαλέσω πλέον, Πιπιλή:

Το να μην αφορούν την κυβερνισίν σας οι εμμονές κε τα κολλήματα κάθε πολίτη θα επέτρεπα να την ακούσω από έναν μονάρχη, ένα δικτάτορα ή έναν βασιλιά. Όχι όμως από έναν εκλεγμένο βουλευτή μιας δημοκρατικής κυβερνήσεως. Με αυτήν σας την δήλωσιν θυμίστε μου να μην σας ξαναψηφίσω.

Αντιθέτως, εμένα με αφορά η εμμονή κε το κόλλημα των χιλιάδων ανθρώπων που κατέβηκαν εις τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι δια την ανοχήν κε την σιωπήν της κυβερνήσεως έναντι της ασυδοσίας των αστυνομικών κε του χάους που έχη προκαλέση. Λυπούμαι πραγματικά που συνεχίζετε να έχετε είς το αβατάριον σας την μούρη σας να χαμογελα.

Δεν θα σταματήσω να το φωνάζω-γιά τον Αλέξη ρε γαμώτο,
Dr.Φλάντζας

hardrain είπε...

Φλάντζα, έλα στο ιστολόγιό μου να διαβάσεις την κατάθεση ενός εκπαιδευτικού που τιμάει το ρόλο του. Με άφησε άφωνο-εννοώ το σχόλιο που υπογράφει ο κος Νικόλαος Νάκος.

Και σε σας κα Πιπιλή, ίσως, ίσως να σας βοηθήσει πως ο κόσμος έχει περισσότερες διαστάσεις από αυτές στις οποίες εσείς ζείτε.

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...

Μετά τα γκράν σουξέ του διαπληκτισμού και των ύβρεων σε πολίτη που αναφέρεται σε ανάρτηση των περασμένων μηνών στο press-gr, η "έυγενής της Βουλής", ξανακτυπάει!

Μπράβο, συγχαρητήρια "βουλευτίνα". Συγχαρητήρια διότι κάποιος αντιπρόσωπος έπρεπε επιτέλους να ελέγξει τους... Πολίτες!

Ακόμα συγχαρητήρια για την αήθη επίθεση στον κύριο Γ. Πήττα, είναι βέβαιο ότι η ζωή σας κυλούσε ανέμελα στα κομματικά γραφεία και τις αντίστοιχες οργανώσεις οπότε δεν έχετε ιδέα σε ποιούς απευθύνεστε με αυτόν τον "χαρακτηριστικά δικό" σας τρόπο...

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην ουσία του θέματος καθώς πιστεύω ότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τίποτα το οποίο βρίσκεται εκτός της κομματικής γραμμής και των προσωπικών σας συμφερόντων. Θα σας δηλώσω μόνο ότι σας θεωρώ υπερβολικά αγενή, αναιτίως επηρμένη και αντιπαθέστατη μέχρις ορίου το οποίο δεν μπορώ να περιγράψω. Θα ντρεπόμουν αν είχα την ατυχία να βρεθώ στον ίδιο χώρο με εσάς.

Δηλαδή, με βάση την εμπειρία μου, είστε αυτό που τυπικά ονομάζεται "δημοσιογράφα και πτερύγιον καρχαρίου".

Πραγματικά έχω την απορία, εκτός από ελάχιστους υπερ-φανατισμένους οπαδούς διαφόρων κομμάτων, ποιοί λογικοί άνθρωποι ψηφίζουν τις μαντάμ Σουσούδες για την αντιπροσώπευσή μας στην Βουλή των Ελλήνων.