20 Οκτ 2008

Τα Τζαμιά της Ελλάδας ...μέσα από την φωτογραφική μου μηχανή!







Είμαι πολύ ευχαριστημένη που τελικά κατόρθωσα να βρω χρόνο να ολοκληρώσω και να παρουσιάσω στο Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου (18.10.2008), την φωτογραφική μου έρευνα για τα Τζαμιά της Ελλάδας.
Είχα σκοπό να εκδώσω και βιβλίο γενικότερα για τα ισλαμικά μνημεία (Χαμάμ- Μπεζεστένια- Τουρκικά κτίρια), όπου θα ήταν και η πρώτη φορά στην Ελλάδα μιας ανάλογης παρουσίασης, αλλά λόγω Βουλευτικής ιδιότητας δε πρόλαβα. Τώρα ετοιμάζω, πάλι για το Γεωτρόπιο, επίσης για πρώτη φορά την παρουσίαση των Χαμάμ.
Θα σας ενημερώσω!

3 σχόλια:

Suspect είπε...

μετα τα τζαμια και τα χαμαμ ελπιζω να βαλετε και κατι ΕΛΛΗΝΙΚΟ...

geraki είπε...

Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα στα τζαμιά κα Πιπιλή. Πραγματικά όπως αναφέρετε μάλλον είναι θέμα ταμπού, που οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να υπήρχε. Δυστυχώς στην Θεσσαλονίκη καμαρώνουμε για τις βυζαντινές εκκλησίες (που 500 χρόνια δεν γκρέμισαν οι Τούρκοι) και εξαφανίσαμε τα οθωμανικά τζαμιά (που γκρεμίσαμε αμέσως).

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

suspect:
Τα Χαμάμ και τα Τζαμιά και οτιδήποτε υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια είναι Ελληνικό, όπως άλλωστε Ελληνικά είναι η Πύλη του Αδριανού, το Αδριάνειο Υδραγωγείο στο Άργος, τα Ρωμαϊκά λουτρά που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, όπως και τα Ρωμαϊκά γεφύρια, τα Ενετικά Κάστρα, όπως και η Ρόδος, η Κώς, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, βρίθουν από καταπληκτικά Ενετικά ή Γενουάτικα μνημεία και κτίρια.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι συνεργάζομαι χρόνια με το Γεωτρόπιο, και έχω ήδη δημοσιεύσει αφιερώματα, όπως: τα γεφύρια της Πελοποννήσου, τα υδραγωγεία στην Ελλάδα, τα μοναστήρια των Δερβίσηδων (Τεκέδες) κ.α.
Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία- αυτή την περίοδο ολοκληρώνω μαζί με τα Χαμάμ, ένα μεγάλο αφιέρωμα στους νερόμυλους.