20 Δεκ 2007

Ε όχι και να στηρίζουν οι βουλευτές την παρανομία!!!


επισήμανση: μετά την επιστολή, ακολουθεί και video. Εορταστικής μορφής!


Φωτεινή Πιπιλή

Βουλευτής Α’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία

« Πιο Αθήνα δεν γίνεται »

7/12/07

Προς :

1. Γραμματέα ΝΔ κ. Λ. Ζαγορίτη

2. Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν.Δ.,

κ. Ι. Τραγάκη

Κοινοποίηση:

1. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλο

2. Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Α. Κακλαμάνη

3. Αντιδήμαρχος Αθηναίων, κος Α. Παπαδάκης

Η εικοσαετής εμπειρία μου ως Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και η δημοσιογραφική, με οδηγούν ώστε να σας παρακαλέσω να λάβετε υπ’ όψιν σας τα εξής:

Υπάρχουν νυκτερινά κέντρα που δυστυχώς, όπως έχει αποδείξει η πράξη λειτουργούν χωρίς νόμιμες άδειες από τους οικείους δήμους.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις Χριστουγέννων, κοπή πίττας, αποκριάτικων χορών κ.α. και με δεδομένο ότι θα ζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Κόμμα η παρουσία Βουλευτών σε αυτές, θα πρέπει να ελέγχεται, αν ο κάθε χώρος στον οποίο θα κληθούμε να παραστούμε τηρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας.

Ύστερα από απαίτηση του κόμματος και πριν από κάθε εκδήλωση, να πραγματοποιείται ο έλεγχος του καταστήματος που έχει επιλεγεί, από τον Δήμο και τις συναρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας.

Στην αντίθετη περίπτωση, με την παρουσία μας επιβραβεύουμε κάθε υπάρχουσα παρανομία και κινδυνεύουμε να εκτεθούμε στα μάτια της κοινής γνώμης τόσο εμείς όσο και το κόμμα που σήμερα κυβερνά με γνώμονα την απόλυτη τήρηση των νόμων, των θεσμών και των διαδικασιών.

Ευχαριστώ.

Φωτεινή Πιπιλή



Λοιπόν και μετά από τα σοβαρά τα ακόμα πιο σοβαρά:

τα Χρόνια Πολλά μου!



41 σχόλια:

manosantonaros είπε...

Kάποιος γίνεται πολιτικός ή δημοσιογράφος για έναν και μοναδικό λόγο: Να αλλάξει τον κόσμο.
Μερικοί τοχουνε μπερδέψει (ειδικά δημοσιογράφοι) και πιστεύουν ότι κάνουν αυτην την δουλειά για να σώσουν τον κόσμο. Αυτα είναι επικίνδυνα πράγματα. Γι' αυτο και διαφωνώ με τη μόδα των σεπαγγελματιών σχολιαστών στα παράθυρα. Ο δημοσιογράφος ενημερώνει δεν δίνει γραμμή.
Ο πολιτικός λοιπόν –μια και είμαστε στο blog της πρώην δημοσιογράφου και νυν πολιτικού-Φωτεινής Πιπιλή, για να μπορεί να αλλαξει τον κόσμο (εννοείται προς το καλύτερο) πρέπει απαιραιτήτως να βλέπει τουλάχιστον το σήμερα.
Οταν λοιπόν μου τηλεφωνεί στη μία το πρωί η Φωτεινή και μου λέει:
-Ρε συ θα μου φτιάξεις στο blog ενα videaki (και το λέει μετα γνωσεως γιατί έχει φάει ώωωωωωωωωρες από τη ζωή της μπροστά σε μονταζιέρες) που θα είμαι με την ουρά μου και θα πετάω πάνω από τη γή πάνω σε μια σκούπα και θα μοιράζω Χρόνια Πολλά;
... τότε καταλαβαίνω ότι η πολιτική (την οποία δεν συμπαθώ) έχει δρόμο και ελπίδες.
Λατρεύω τους ανθρώπους που τους προτιμά ο κόσμος (είτε ως θεατές-αναγνώστες-ακροατές-σερφάκηδες, είτε ως ψηφοδόροι) και αυτοί βάζουνε (γιά την πάρτη των άλλων) το πόδι τους ενα σκαλοπατάκι πιο πάνω.
Τί τους λέει η γυναίκα στην επιστολή:
Προσέξτε, να μην πάμε για τούρτες, βασιλόπιτες και λόγους σε μέρη που τα νομιμοποιούμε!
Δηλαδή;
Τους κρούει τον κώδωνα της μη-γνωσης... λέγεται και επιλεκτική άγνοια...
Μην πείτε μετά –οταν στην πρώτη στραβή- σας δείξουν τα κανάλια αγκαλιά με τον μεγαλέμπορα ναρκωτικών....: δεν το’ξερα....
Να το ξέρεις...
Αμα εγω ανοίξω ενα club μέσα στον Παρθενώνα...ψιλοαυθαίρετο δηλαδή... και έρθει η Πιπιλή και χορεύει μαζί μου Καλαματιανό... φωνάζωντας εβίβα... με νομιμοποιεί... Ετσι δεν είναι;
Οι ευχές λοιπόν και τα βιντεο έρχονται και παρέρχονται... ψηφιακές μαγκιές και πολύ συχνά ευχές κούφιες.... μόνο λέξεις.
Οι πραγματικές ευχές είναι οι μικρές... καρα-μικρές κινήσεις που βελτιώνουν λίγο την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Δεν είμαι μέσα στο μυαλό των άλλων...ούτε μπορώ να ξέρω τί ονειρεύονται... βεβαιώνω όμως...αν μη τι άλλο... η Φωτεινούλα ενδιαφέρεται βαθειά για τους γύρω της...
Χρόνια Πολλά...

Heliotypon είπε...

Θα μου επιτρέψεις μιά διόρθωση συντακτικού λάθους που μάλλον από παραδρομή έκανες (γιατί ξέρω ότι την γνωρίζεις καλά τη γλώσσα μας):
γράφεις: "Η εικοσαετής εμπειρία μου ως Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο..." Η σωστή σύνταξη είναι: "Η εικοσαετής εμπειρία μου ως Δημοτικής Συμβούλου..." (η εμπειρία είναι του συμβούλου γι' αυτό και χρειάζεται γενική κτητική). Πολύ κοινό λάθος, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά μέσα. 'Ισως γι' αυτό παρασύρθηκες.

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Κυρία μου. ΤΑ σέση μου.

Urfurslaag είπε...

Γειά σου αφεντικό!

Γεια σου Φωτεινή της νύχτας. Δεν σε πειράζει ελπίζω να σε λέω Φωτεινή μια και στη φωτογραφία σου δεν φαίνεσαι πάνω από 25-26.


Παρακολουθώ εδώ και καιρό το μπλόγκ σου το οποίο και δεν σου κρύβω ότι με έχει αφήσει άφωνο.

Φωτεινούλα μου, το μπλογκ σου είναι το χειρότερο μπλογκ της ελληνικής μπλογκοσφίερ! Δεν σώζεται με τίποτα...

Λυπάμαι που το λέω αλλά είναι κακόγουστο κακοφτιαγμένο και χωρίς λόγο ύπαρξης.

Φώφόκα μου δεν ήρθες εδωμέσα να ασκήσεις πολιτική και να νουθετήσεις την μπλογκοσφίερ έτσι;
Εφτιαξες μπλογκ για να μιλήσεις ανοιχτά και αληθινά. Μήν κρύβεσαι πίσω από ξερά στερεότυπα.

Απελευθερώσου! έχεις πολύ όμορφες γάμπες ! δείξ'τες μην φοβάσαι το κοινό σου! όρμα με πάθος και θάρρος και θα κάνεις σίγουρα κάτι καλύτερο από αυτό το θλιβερό σκουπίδι

Μιλ1 είπε...

Χρόνια Πολλά με Υγεία και Αγάπη σε σένα και σε όσους αγαπάς!

Καλά Χριστούγεννα!

If...ιγένεια είπε...

Χρόνια πολλά και καλά με υγεία και αγάπη. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες..

Κάποιος κάπου κάποτε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κάποιος κάπου κάποτε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κάποιος κάπου κάποτε είπε...

Το Θεμέλιο με αφορμή την φράση "20ετης εμπειρία μου ως δημοτική σύμβουλος στο Δημο" θέτει ερώτημα:
Αγνοεί ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο τα όσα γίνονται κάθε βράδυ 50 μέτρα μόλις μακριά από το δημαρχείο; Η μήπως οχι; Ποιά είναι τα σχέδια της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο ζήτημα; Συγκεκριμένα μιλούμε για την οδό Ευριπίδου και τους γύρω δρόμους και στενάκια οπου δεκάδες έγχρωμες εκδίδονται για 30 μόλις ευρώ. Πως αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή και η κυρία Πιπιλή με την 20ετη εμπειρία της ως δημοτική σύμβουλος αυτό το φαινόμενο. Μήπως ως συνηθησμένο; Μήπως η υποβάθμιση των πόλεων ανάγεται σε κανόνα με τις ευλογίες των αρχόντων; Τι ακριβώς συμβαίνει;

koulpa είπε...

χαχα πολύ καλό του κ.Αντόναρου πάλι..:):)
Θα βόλευε περισσότερο να ήταν πιό λογικοί οι νόμοι και να μη βρίσκονταν σε μια γκρίζα ζώνη ημιεφαρμογής.. κατά το δοκούν (για όσουν δόκουν..).. αλλά είναι κι αυτό μια αρχή..:):)
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά:):)

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή κυρία Πιπιπλή:

Οφείλω να ομολογίσω πως το να αφήνουμε κε την παρανομίαν είς τους βουλευτάς δημιουργή πρώτον ενα κλίμαν ανεργείας είς νέους κε ελπιδοφόρους που ονειρέυονται να παρανομίσουν, δεύτερον απασχολούν τους βουλευτάς απο την κύρια ασχολία τους.

Αποτέλεσμα του δέυτερου είναι πώς όσο πάει βλέπουμε όλο κε λιγότερους βουλευτάς είς τα έδρανα διοτι είναι υποχρεωμένοι να ασχολουνται με διακίνισιν όπλων, ναρκωτικών κ.λ.π.

Συμφωνώ πρεπει να δωθή ενα τέλος είς την διπλομίσθωσιν ,
Dr.Φλάντζας

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς heliotypon
Μ' αρέσει το σχόλιο σας. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς: urfurslaag

Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα. Κακόγουστη δεν τόλμησε κανείς να με πεί, γιατί δεν είμαι με τα συνήθη standards. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις για το περιεχόμενο. Βάλτε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, σας το έχω ξαναγράψει, να σας πω την γνώμη μου.Είναι γνωστή η γλώσσα μου στο πανελλήνιο. Δεν κρύβω τα λόγια μου και κανείς δεν μπορεί να πει ότι κρύβομαι πίσω από στερεότυπα.Και επειδή εγώ για ορισμένα θέματα ξέρω να μιλάω καλά, θα συνεχίσω να μιλάω για τα ίδια. Δεν πολιτικολογώ. Αναφέρομαι στη βαθιά πολιτική πλευρά της κάθε μέρας. Περιμένω λοιπόν πρόκληση με θεματολογία για να το συζητήσουμε. Με μια προϋπόθεση: δεν θεωρώ το blog παραγέμισμα της ελεύθερης ώρας των "αργοσχολούντων" ούτε των μοναχικών δηλαδή να χουμε να λέμε...Ή θα λέμε, ή θα κοιμόμαστε, ή θα πίνουμε κρασάκι. Όσο για την φωτογραφία μου δεν είναι από τα εικοσιπέντε μου χρόνια, γιατί αν σας βάλω φωτογραφία μου από τα εικοσιπέντε μου- προ αμνημονεύτων- θα πέσετε ξεροί.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός: λαεγέρτης

Ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα. και για 20 χρόνια ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και για τώρα, αξιοποιώ το αναφαίρετο δικαίωμα μου ως πολίτης να καταγγέλω, να βρίζω, να "μπινελικώνω". Το πρόβλημα είναι σύνθετο γιατί για την προστασία της πόλης δυστυχώς εμπλέκονται πολλοί " αρμόδιοι", με αποτέλεσμα να βολεύονται και οι παράνομοι, αλλά και οι αρμόδιοι πίσω απ' τη συνήθη επίκληση: "δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι είναι η αστυνομία, δεν είναι η αστυνομία είναι ο δήμος, δεν είναι ο δήμος είνναι η Νομαρχία μπλα, μπλα...Πεποίθηση μου είναι, και έχω αρθρογραφήσει κατ' επανάληψη επ' αυτού, να εφαρμοστεί και στην Αθήνα ο θεσμός του μητροπολιτικού δήμου, όπου δεν θα υπάρχουν πλέον πολλοί συναρμόδιοι, αλλά όπως π.χ. συμβαίνει στη Νέα Υόρκη το γενικό αφεντικό, άρα και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την δημιουργία τέτοιων καταστάσεων, να είναι ο δήμαρχος, να υπάγεται σε αυτόν η αστυνομία και ο έλεγχος για κάθε τι παράνομο που συμβαίνει στην πόλη. Χρόνια φωνάζω, και το αποδεικνύουν και τα πορίσματα του συνηγόρου του πολίτη, ότι στην Ελλάδα η μεγαλύτερη διαφθορά και η μητροπολιτική κολλεγιά υπάρχει στις υπηρεσίες των δήμων και των Νομαρχιών. Η "προστασία" δυστυχώς αποτελεί στις μέρες μας συμπληρωματικό εισόδημα σε αστυνομικούς και άλλους αρμοδίους αντιδημάρχους, αντινομάρχες, διευθυντές γραφείων δημάρχων, μπλα, μπλα.....Έχω την αίσθηση ότι οι κατέχοντες διάφορα πόστα εξουσίας χαρακτηρίζονται από την έλλειψη αγάπης για την Αθήνα, όπως και πολλοί πολίτες. Ένα απλό παράδειγμα: η Πλατεία Αττικής και η Κυψέλη ήταν οι κατεξοχήν αστικές περιοχές της πρωτεύουσας.Ποιοί τις μετέτρεψαν σε γκέτο? Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που μόλις πλακώσαν οι πρώτοι μετανάστες, τους συσώρευσαν κατά δεκάδες σε μικρά διαμερίσματα, για να κονομήσουν και να τους εκμεταλλευτούν και τώρα οι ίδιοι φωνάζουν ότι η Κυψέλη έγινε γκέτο. Έχω σκοπό μόλις ανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές να κάνω επίκαιρη ερώτηση σε κάποιους Υπουργούς, όχι ότι θα γίνει άμεσα κάτι, αλλά πες πες όλο και κάτι γίνεται. Όσον αφορά τις εκδιδόμενες κοπελίτσες στην οδό Ευριπίδου, το ερώτημα είναι το Ηθών παίρνει μόνο δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων?


Υ.Γ. Ελπίζω να διαβάζει το blog μου και η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιοι εισαγγελείς και άμα γουστάρουν να με καλέσουν!

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός: dr Φλάντζας

Με την ίδια λογική όλοι οι Έλληνες πολίτες τ' αρπάζουν, όλοι οι Έλληνες κλέβουν, όλοι οι Έλληνες είναι συνεργοί σε παρανομίες, όλοι οι Έλληνες είναι παιδεραστές, όλοι οι Έλληνες παιρνουν κοκαϊνη...Αν πιστεύετε στη λογική ότι όλοι οι Έλληνες τα κάνουν αυτά, θα συμφωνήσω στη λογική ότι όλοι οι Βουλευτές τα κάνουν και αυτά!

Heliotypon είπε...

Καλώστηνε κι ας άργησε!
1. Οι εισαγγελείς και η αστυνομία άλλη δουλειά δεν είχαν (είχαν, δηλαδλη, αλλά ...) παρά να διαβάζουν Blogs. Αν διάβαζαν πολλά θα μάθαιναν και πολλά τα ωφέλη για την κοινωνική ζωή του τόπου... Αν θέλεις να πεις κάτι στους παραπάνω πές'το επίσημα και καμπανιστά. Επίσημα χαρτιά και επίσημες επισκέψεις στα ...άντρα τους. Είσαι βουλευτής και έχεις αυξημένο κύρος όταν μιλάς ή γράφεις. Εκμεταλλεύσου το αυτό το "προνόμιο".
2) Μια και είσαι βουλευτής και, φυσικά, θέλεις η "βουλή" σου (δηλαδή η θέλησή σου) να μετράει στo χάραγμα της ρότας αυτού του τόπου, διάβασε την ανάρτηση που έκανα πριν λίγες εβδομάδες (30/10/07) στο δικό μου blog:

Τώρα η σειρά των γαλάζιων να αρπαχτούν αλλά, όντας και κυβέρνση προσέχουν, το κάνουν με “στυλ”. Και η μίνι-φαγωμάρα στη Νουδούλα έχει να κάνει με την κομματική πειθαρχεία. Ο “αντάρτης” Πολύδωρας έφερε στο προσκήνιο το καυτό ερώτημα και ο εκπρόσωπος του πολιτκού σχεδιασμού εξέφρασε ξεκάθαρα την άκρως αντιδημοκρατική θέση: ‘Οποιος τολμά να έχει βούληση πρέπει να διαγράφεται! Ε, τότε γιατί σας λέμε βουλευτές, ωρέ “δημοκράτες”; Πού είναι η βούλησή σας, παλληκάρια; Αν είναι η κομματική πειθαρχία να βρίσκεται πάνω από την ελεύθερη έκφραση στο “προπύργιο της δημοκρατίας”, στη “Βουλή των Ελλήνων”, δηλαδή στη “θέληση των Ελλήνων” τότε τη βρίσκω εντελώς περιττή την ύπαρξή σας, αφού ένας άνθρωπος, ο αρχηγός του κόμματος, ο τσοπάνης, καθορίζει την ψήφιση των νόμων και οι άλλοι πρέπει να λειτουργείτε ως πρόβατα! Γιατί σας πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και έξοδα και γιατί πάτε εκεί μέσα και χάνετε άπειρες ώρες (όσοι πάτε, τέλος πάντων…), για να ψηφίζετε ό,τι σας λέει ο ένας, ο “μεγάλος”; Πού είναι η βούλησή σας, μωρέ, που υποτίθεται ότι είναι και η βούληση η δική μας που σας στείλαμε εκεί μέσα; Ε, λοιπόν, νομίζω ότι χειρότερη νόθευση της δημοκρατίας από αυτήν επιβολή δεν υπάρχει. Και θα έπρεπε από το Σύνταγμα να κατοχυρωθεί η ελεύθερη βούληση του βουλευτή. Αλλιώς δεν είναι βουλευτής αλλά βΟλευτής!

Θα βάλεις καμία φωνή και για την "βουλή" των βουλευτών; Τι λες;

Urfurslaag είπε...

Φώφαρε! Να σε ευχαριστήσω αρχικά που επέλεξες να βάλεις μια φωτογραφία των 35 σου και όχι των 25 και έτσι μας βοήθησες να διατηρήσουμε την όρθια στάση μας.

Το ότι δεν τόλμησε να σε πει κανείς κακόγουστη δεν σημαίνει φυσικά πως δεν είσαι κιόλας.

Τώρα για τα θέματα που ψάχνεις, το πράγμα είναι ίσως απλό. Είσαι στη μπλογκόσφαιρα, γράψε για τη μπλογκόσφαιρα. Είσαι και βουλευτής, βοήθησε στην ανάπτυξη της. Πως; Το νομικό πλαίσιο είναι για τα μπάζα. Κάντε κάτι. Οι τηλεπικοινωνίες είναι μπάχαλο. Οι εταιρείες καθυστερούν τις συνδέσεις έως και 6 μήνες. Κάνε κάτι.

Ξέρεις για την υπόθεση Φανέλ και Μπλόγκμι; Ο Λιακόπουλος έκανε μήνυση στον δεύτερο επειδή είχε σύνδεσμο στη σελίδα του τον πρώτο ο οποίος κορόιδευε συστηματικά τον Λιακόπουλο. Εκκρεμεί δίκη. Τα ξέρεις αυτά; ξέρεις πόσο σημαντικά είναι για την ανάπτυξη της μπλογκόσφαιρας;

Είναι σαν να με βρίζει ο Αντώναρος στο μπλογκ του και εγώ να κάνω μήνυση σε σένα επειδή τον έχεις λινκ!!!

Η λύση φυσικά δεν είναι η αστυνόμευση του ίντερνετ αλλά η προστασία της ελευθερίας του. Αν θέλουμε να παραχθεί καλλιτεχνικό έργο και διανόηση υψηλής ποιότητας και να μην μετατραπεί όλη η μπλογκόσφαιρα σε ένα απέραντο παζάρι σκουπιδοβιβλίων.


Τι λες για όλα αυτά;

Φιλιά Ουρφ

Κάποιος κάπου κάποτε είπε...

Η διαφθορά ως έννοια και σε όλους τους τομείς συνδεόταν και συνδέεται με την έννοια της εξουσίας και με την έννοια του χρήματος. Όταν αυτές οι έννοιες συνδιάζονται με την πολιτική τότε προκύπτουν μία σειρά από προβλήματα κοινωνιολογικού χαρακτήρα.
Η μέθοδος επίλυσης τούτων των προβλημάτων είναι καθοριστική για την συνέχεια του κοινωνικου γίγνεσθαι.
Έτσι λοιπόν, σε ένα πολιτικό σύστημα που αντιλαμβάνεται την κοινωνία σαν ένα σύνολο ζώων και όχι ανθρώπων, σαν όχλο και όχι σαν νοήμονα όντα, οι μέθοδες είναι ανάλογου περιεχομένου. Μέθοδες απάνθρωπες που βασίζονται στον ιδεαλισμό και όχι στην επιστήμη.
Το Θεμέλιο βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με αυτό το σύστημα και οργανώνει την νομοτελειακή ανατροπή του, επαναστατικοποιώντας την κοινωνία, την επιστήμη και την διανόηση.
Για το Θεμέλιο η ανθρώπινη ζωή στην πόλη προϋποθέτει και την αναθεώρηση της έννοιας της πόλης και την τοποθέτησή της σε σύγχρονες επιστημονικές και διαλεκτικές βάσεις.
Όσο για την διαπλοκή παραγόντων, όπως η αστυνομία, οι δημοτικές και λοιπές υπηρεσίες,μαφίες μικρομεγαλοϊδιοκτητες στέγης καθως και τα πολιτικά δεκανίκια τους είναι σίγουρο πως αποτελούν γόρδιο δεσμό.
Και το Θεμέλιο απαντά: Μην προσπαθήτε να τον λύσετε. ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑ ΔΥΟ!

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή κυρία Πιπιλή:

Λυπούμε που θα απογοητέυσω το δημοσιγραφικόν κε πολιτικόν σας ταλένδο αλλά δεν πιστεύω είς την λογικήν κε σίγουρα δεν είμαι υποχρεωμένος να σας πώ είς τί.
Νομίζω δε, πώς είν καταχωρωμενον το δικαιωμαν μου να διατηρω την Πίστην μου κρυφήν κάτι που ευχαρισθώ τον Παντοδύναμον-Μεγάλην Η Χαριν Του, που το αφαιρεσε απο τας Αστυνομικάς μας ταυτοτήτας.

Επειδή όμως εκτιμώ την καριέρα σας ως μονδέρνα ιστολόγου, αφήστε με να σας δώσω ενα στοιχείον της Πίστης μου:

Δεν θα ήθελα ποτέ να ανοίκω είς ενα Κόμμα που θα έχη εμένα ως μέλος,
Dr.Φλάντζας

Heliotypon είπε...

> Dr. Φλάντζα: Εις ποίαν γλώσσαν γράφετε αδελφέ;

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητέ κύριε Χελιοτυπόν:

Εξασκούμεν με θρησκευτικήν ευλάβειαν την Φλαντζαρευούση.

Αρχαία κε λατρευτην γλώσσαν των προπαπούδων μας Φλατζοπαπούα,
Dr.Φλάντζας

Urfurslaag είπε...

Και παρεμπιπτόντως δεν ήσουνα δημοτική σύμβουλος το 2004; Έχεις ακούσει φαντάζομαι τι γίνεται με το σάιτ του δήμου...

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς heliotypon:
Καλώς ήρθα και ας άργησα. Μην είσαστε τόσο ισοπεδωτικός γιατί στο παρελθόν και είμαι σίγουρη και στο μέλλόν υπήρξαν αποδείξεις περί του ότι δεν υπάρχει τσοπάνης και πρόβατα εκτός κι αν κάποιος θέλει να μπει σε μαντρί. Από την πολύ μικρή μου εμπειρία στη βουλή μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ιδίως στις πολύωρες συνεδριάσεις των διαρκών επιτροπών, όπου συζητιούνται πριν έρθουν στην ολομέλεια της βουλής όλα τα νομοσχέδια, ακούγονται διαφορετικές γνώμες και αντιρρήσεις η προτάσεις για αλλαγές. Κάποιες γίνονται δεκτές, κάποιες απορρίπτονται. Κι αν δεν περάσει η άποψη σου και η αντίδραση σου δε σημαίνει ότι τα κάνεις μπάχαλο και σηκώνεσαι και φεύγεις, γιατί καλώς ή κακώς στο δημοκρατικό σύστημα τον τελευταίο λόγο έχει η πλειοψηφία. Αν συνέβαινε το αντίθετο και π.χ. επειδή εγώ προσωπικά είμαι εναντίον του κυνηγιού και η πλειοψηφία αποφάσιζε ένα νόμο υπέρ, αυτό δε σημαίνει ότι θα έριχνα την κυβέρνηση. Το θέμα είναι ποια είναι η δημοσιότητα που δίνεται στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στη βουλή ώστε να μη σχηματίζεται η εικόνα του μαντριού. Συνήθως δε δίνεται καμιά δημοσιότητα και μάλιστα σε θέματα της καθημερινότητας όποτε αυτά απασχολήσουν τη βουλή. Επιπροσθέτως, και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μείζον πρόβλημα, όταν ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος η δυο-τρεις εκφέρουν διαφορετική άποψη αντίθετη από την κυβερνητική αμέσως χαρακτηρίζονται αντάρτες και πρέπει να απολογούνται για την ελευθερία της γνώμης τους. Από την αρχή έχω τοποθετηθεί υπέρ των ισχυρών και αυτοδύναμων κυβερνήσεων γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η πλειοψηφία τόσο διευρύνεται η δυνατότητα για την διαφορετικότητα του λόγου και για την καταψήφιση κάποιων άρθρων ενός νομοσχεδίου.
Προς urfurslaag:
Επειδή ο βουλευτής δεν είναι παντογνώστης ούτε ξερόλας κι ούτε μπορεί να λέει στη βουλή μου είπε ένας φίλος μου αλλά δεν κατάλαβα αν έχετε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για να βοηθήσω τη μπλογκόσφαιρα, να οργανωθούμε ώστε να δω τι μπορώ να κάνω. Όσον αφορά στο σάιτ του δήμου βεβαίως κι έχω ακούσει και είχα διαφωνήσει τότε τονίζοντας το υπερβολικό κόστος.
Προς θεμελιακή φωνή:
Ατομικά έχω προσπαθήσει και σε κάποιες περιπτώσεις έχω καταφέρει να κόψω το γόρδιο δεσμό της διαπλοκής (πχ παράνομα νυχτερινά κέντρα, ηχορύπανση κτλ)
Για να κοπεί τελείως αυτός ο δεσμός όμως πρέπει να βάλουμε όλοι το χεράκι μας και όχι να λέμε "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;"
Προς dr. φλάντζα:
Άντε γεια φίλε.

koulpa είπε...

Που πήγε το επόμενο ποστ (οεο);:):)

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς KOULPA

Αφού δεν απαντήσατε άρα δε σας ενδιέφερε το ερώτημα άντε γεια γιατί γενικώς βαρέθηκα το μπουρδελομάνι! θα σας ανεβάσω μια επίκαιρη ερώτηση που έκανα στη Βουλή για το δικαίωμα των γυναικών να φοράμε τακούνια και όχι...αρβύλες όταν περπατάμε στα Αθηναϊκά πεζοδρόμια. Μη γελάτε φαλοκράτες άνδρες (υπάρχουν και άνδρες που φοράνε τακούνια, μη το ξεχνάτε!) άρα όλοι έχουμε δικαίωμα να περπατάμε στα πεζοδρόμια και στις πλατείες και τους πεζόδρομους χωρίς να πέφτουμε κάτω και να καταλήγουμε στο ΚΑΤ!

Heliotypon είπε...

1. Το να εκφράσεις την γνώμη σου μέσα στο κόμμα, δεν εξαντλεί το θέμα. Η "ουσία" της βουλής είναι να ψηφίζεις ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, σύμφωνα με τη γνώμη σου, γι' αυτό και γίνεται η ψηφοφορία. Αλλιώς θα ερχόταν η κομματική θέση ως αποτέλεσμα της βούλησης του λαού και θα περνούσε ως τοιαύτη. Οι εμπνευστές της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αυτήν ακριβώς την πρόθεση είχαν: Την γνήσια και ανόθευτη έκφραση της βούλησης ενός εκάστου των εκπροσώπων του λαού.
2. Η καταψήφιση μιάς κυβερνητικής πρότασης ΔΕΝ συνεπάγεται "ρίξιμο" της κυβέρνησης. Μόνο η ψήφος μη εμπιστοσύνης μπορεί να το κάνει αυτό και πάλι εφ' όσον τεθεί τέτοιο ζήτημα από την αντιπολίτευση. 'Αρα το μόνο που κάνει έναν μέλος του κοινοβουλίου να ψηφίζει υποχρεωτικά υπέρ, είναι η κομματική πειθαρχία. ΑΥΤΗΝ είναι υποχρέωση των φωτισμένων μελλών του κοινοβουλίου να πολεμήσουν.

Yellow Kid είπε...

Κυρία Πιπιλή, έχουνε δικαίωμα οι γυναίκες να φοράνε βατραχοπέδιλα μέσα στην Αθήνα;

Suspect είπε...

Οι βουλευτες δεν στηριζουν την παρανομια. Στηριζονται σε αυτη.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Οπότε αγαπητή Φωτεινή, θα ζητήσετε την αποπομπή του κ. Κουκοδήμου φαντάζομαι. Σωστά;

SKAI NAI STIS APOLYSEIS είπε...

Την στηρίζετε εσείς η ίδια την παρανομία, με το σχόλιο περί "συνδικαλισμού" στην εκδήλωση του ΣΚΑΙ. Ντρέπεστε μήπως που οι απολύσεις είναι παράνομες ? Επίτέλους καταλάβετε, ότι ο κόσμος σας βάζει στην βουλή και όχι οι μεγαλοκαρχαρίες. Όσο και να σας δείχνουν. Κάντε κάτι χρήσιμο, εσείς και οι συνάδελφοί σας γι'αυτόν τον τόπο, και αφήστε τις αερολογίες και τα ευχολόγια. Μπούκωσε ο κόσμος υποσχέσεις απο ανθρώπους είτε ανίκανους, είτε αδιάφορους. Μήν μπείτε σε κάποια απο τις δύο κατηγορίες.

koulpa είπε...

xaxa..τρείς απαντήσαμε.. όχι κάτι σοβαρό.. όχι ότι ήταν σημαντική η ερώτηση.. δε βαριέσαι..
Αναμένουμε..:):)

Heliotypon είπε...

Καλά, ρε συ Πιπιλή, τόσο πολύ δουλειά έχετε σ' εκείνο το κοινοβούλιο που δεν προλαβαίνεις να μας γράψεις δυό λέξεις; Τό'λεγα εγώ: Την κέρδισε το κοινοβούλιο, την έχασε η Blogόσφαιρα!

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Προς: Heliotypon

Σε γενικές γραμμές είναι έτσι όπως τα λέτε. Άλλωστε, έχει συμβεί Βουλευτές της συγκυβέρνησης σε θέματα σοβαρά, π.χ. αναθεώρηση του άρθρου 24 για τα δάση, να μην ψηφίζουν. Όταν μετέχεις σε ένα κόμμα είναι αυτονόητο ότι εγκρίνεις τις βασικές αρχές. Δηλαδή, όλοι γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα επιφέρει αλλαγές στο ασφαλιστικό. Όταν έρθουν αυτές οι αλλαγές προς συζήτηση στη Βουλή, φυσικά και θα ακουστούν οι διαφορετικές απόψεις,μπορεί να γίνει και της τρελής, αλλά δεν μπορείς εκ των υστέρων αφού γνωρίζεις το βασικό πλαίσιο, π.χ. τη συνένωση των ταμείων, να διαφοροποιήσαι για προσωπικούς ή συντεχνιακούς λόγους. Εάν ο καθένας ψήφιζε ανάλογα με τις προσωπικές του απόψεις σε θέματα γενικής πολιτικής θα "πούλαγε" μεν διαφορετικότητα, αλλά δεν θα ήταν συνεπής στη γενική πολιτική γραμμή, που μη ξεχνάμε επιλέγουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές. Επιλέγεις πολιτική κόμματος και την ψηφίζεις. Βεβαίως και εμένα αν μου συμβεί να είμαι υποχρεωμένη να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο όπως για παράδειγμα την μετατροπή του ποταμού Αχελώου σε ενεργειακά φράγματα θα έχω την αντίθεση μου γιατί είναι θέμα συνείδησης που έχει διαμορφωθεί από χρόνια με την ενασχόληση και γνώση για την προστασία του περιβάλλοντος. Για να ρθούμε σε πραγματικά γεγονότα έχω ήδη τοποθετηθεί απ' την αρχή ότι είμαι υπέρ της συνένωσης ταμείων. Σας το έχω αναλύσει γιατί.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρ:oς: Yellow Kid

Όταν θα πλημμυρίσουμε φυσικά και ναι! Αλλά περιμένω την επανάσταση των γυναικών εναντίον των αθλίων πεζοδρομίων στην Ελλάδα! Κoυνηθείτε ντε!

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός:suspect

Άμα αρχίσουμε και γενικεύουμε, τότε θα πώ και εγώ ότι και όλη η κοινωνία είναι βόδια, πλέμπα σούργελα και τηλεθεατές της λάσπης και των σκατών.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός: δε μασάμε ρε

Εγώ τις απόψεις μου για την ιστορία Κουκοδήμου, ήμουν η πρώτη που τόλμησα και είπα τις απόψεις μου.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός: skai nai stis apolyseis


Αντί για απάντηση σου βάζω την ανακοίνωση που έστειλα και στην οποία επιμένω και για σας

30.1.08
Προς: την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.

Διάβασα το σχόλιό σας, για το συμβάν με τους απολυμένους τεχνικούς από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Σάββατο στον πεζόδρομο της Ερμού και επειδή μου υποδεικνύετε για το τι είναι «φρόνιμο» και επειδή μαθήματα από επαγγελματίες συνδικαλιστές δεν γουστάρω, χωρίς αντίλογο, ακούστε τα και εσείς:

Ένας και μόνο τεχνικός, απολυμένος όπως έλεγε, χοροπήδαγε με ντουντούκα δίπλα μου την ώρα που ένας επαγγελματίας cameraman και μια reporter προσπαθούσαν να μου πάρουν μία δήλωση για το πραγματικό γεγονός, την εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πέντε φορές προσπάθησαν. Επειδή ο χοροπηδόν με την ντουντούκα «τσίριζε» στο αυτί μας, εις βάρος της εργασίας κάποιων επαγγελματιών και δεν επέτρεπε να ακουστεί ούτε η ερώτηση, ούτε η διάρκειας 30 δευτερολέπτων απάντησή μου. Για το συγκεκριμένο θέμα που είχε να κάνει, επαναλαμβάνω, με την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Και επειδή αυτή τη δουλειά την έχω κάνει 33 χρόνια σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, παρακάλεσα τον χοροπηδούντα με την ντουντούκα, να σεβαστεί την δουλειά των άλλων, να σιωπήσει και εν συνεχεία να συζητήσουμε το πρόβλημα. Ο χοροπηδόν απολυμένος, επαγγελματίας κατά τα άλλα, συνέχιζε το ατομικό του show, οπότε του είπα με το δικαίωμα του ελεύθερου πολίτη, ότι αυτό που κάνεις δεν είναι συνδικαλιστικό. Δεν σέβεσαι τους συναδέλφους σου, εννοώντας φυσικά όχι εμένα αλλά τον cameraman και την reporter.

Αλλά του είπα και κάτι άλλο πιο σκληρό ότι: «και εγώ αγόρι μου έχω απολυθεί αρκετές φορές αλλά δεν έκανα έτσι, γιατί οι αγώνες δεν είναι ευκαιριακοί και ούτε γίνονται εις βάρος της ελευθερίας του λόγου». Λοιπόν, άντε να τους κάνετε κανα μάθημα Δημοκρατικής συμπεριφοράς και αυτές τις μαγκιές, όχι σε εμένα.


Φωτεινή Πιπιλή

και άστα αυτά τα Βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος και του μπιπ τα εννιάμερα ! Εμένα όταν με απολύσανε πήγα παντοδύναμους καναλάρχες στα δικαστήρια, δικαιώθηκα αλλά δεν χτυπιόμουνα με ντουντούκες και μαγκιές. Αυτά είναι άλλων εποχών.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Πρός: heliotypon

Επειδή έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω ενίοτε, όταν δεν έχω συνεδριάσεις στη Βουλή, ταξιδεύω. Μόλις έκανα ένα καταπληκτικό τετραήμερο ταξίδι στο καμμένο κτήμα μου στην Ηλεία, όπου ανακάλυψα πόσο δίκιο έχουν οι ειδικοί που λένε "αφήστε τη φύση μόνη της". Όλα τα καμμένα δέντρα- πλήν πεύκων- κουτσουπίες, κουμαριές, αργιές, αγριοβελανιδιές κ.λ.π., γεννήσανε πολλά μωρά που είναι ήδη μισό μέτρο!Αυτό που με συγκίνησε ήταν ότι επειδή ο ήλιος βλέπει τώρα το χώμα έχουνε φυτρώσει εκατομμύρια αγριολούλουδα σε όλα τα χρώματα! Κάτω η χαλέπιος πεύκη!Ζήτω τα μεικτά δάση!Και να σας πω και το άλλο το συγκλονιστικό! Τα ζώα του δάσους δεν τρώνε την σκορδαλιά! Το διαπίστωσα όταν είδα ότι από τα αποφάγια που τους έβγαζα κάθε μέρα, το μόνο που έμενε ήταν η σκορδαλιά! Απαιτώ εξηγήσεις από επιστήμονες!

Heliotypon είπε...

Απλό, αγαπητή μου: Τα ζώα έχουν κοινωνική συμπεριφορά και δεν θέλουν να ενοχλούν τα άλλα ζώα με ...φαρμακερές εκπνοές! 'Ασε που για όσα είναι η εποχή των ερώτων δεν θα μπορούσαν να σταυρώσουν γκόμενο/α! :-))

Heliotypon είπε...

Τώρα σχετικά με την "βουλή" των βουλευτών: 'Οπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο: Τι σημασία θα έχει το να ψηφίζεις αν η ψήφος σου είναι εκ των προτέρων καθορισμένη; Αυτή την ερώτηση δεν την απαντά η απάντησή σου. Το ότι συμφωνείς με το γενικό πλαίσιο της πολιτικής του κόμματος μέλος του οποίου είσαι δεν σημαίνει ότι συμφωνείς πάντα και με όλα όσα ο αρχηγός πρεσβεύει ή προτείνει. Δηλαδή αν κάποιος αρχηγός κυβερνητικού κόμματος τα πιάνει από κάποιους (λέω, αν) για να να περάσει έναν νόμο θα τον ψηφίσεις εσύ στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας; Και πρέπει να διαφοροποιηθείς από το κομματικό κοπάδι ΜΟΝΟ αν το θέμα είναι τόσο κραυγαλέο; Φυσικά αν η αντίθεσή σου είναι μόνιμη κατάσταση αυτό θα σημαίνει ότι είσαι σε λάθος κόμμα και σηκώνεσαι και φεύγεις ή παραιτείσαι από βουλευτής εντελώς. Αλλά αν έχεις αντιρρήσεις για ένα θέμα οφείλεις να πάρεις τη θέση της συνείδησής σου και όχι να ψεύδεσαι λέογοντας "ναι" ενώ διαφωνείς μέσα σου.

'Οσο για το ασφαλιστικό κι εγώ είμαι υπέρ της συγχώνευσης όλων ανεξαιρέτως των ταμείων και αν ήμουν βουλευτής της αντιπολίτευσης αυτό θα ψήφιζα κι ας με έκραζαν οι άλλοι κι ας με διέγραφε το κόμμα. Αυτό σημαίνει ελεύθερη βούληση του εκπροσώπου του λαού. Αλλιώς τι τη θέλουμε την ψηφοφορία;