18 Οκτ 2016

Ανατριχίλα το πρωτοσέλιδο της "ΑΥΓΙΑΝΗΣ" για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ

Ανατριχίλα! Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής,που αυτοεξευτελίζεται, μιμούμενη σε χυδαιότητα την Αυριανή της κατάπτυστης περιόδου του ΠΑΣΟΚ του Κουτσόγιωργα, με έκανε να ανατριχιάσω. Να οργιστώ. Να γυρίσω χρόνια πολλά πίσω. Αλλά και να αισθανθώ το σύγκρυο της δικαίωσης των ορθολογιστών. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, είπε ο Σόλων στον Κροίσο. Κι ενώ συχνά οι λογογράφοι των, συχνά, αγράμματων και ανιστόρητων πολιτικών και ηγετών, χρησιμοποιούν τέτοιες ιστορικές ρήσεις στις δημόσιες ομιλίες που τους ετοιμάζουν, ούτε οι ίδιοι- οι λογογράφοι, πολύ περισσότερο όσοι παπαγαλίζουν τα τσιτάτα τους, δίνουν συνέχεια στην ιστορικότητα των γεγονότων. Ούτε καν σέβονται, έστω και ενστικτωδώς, την αποδεδειγμένη ορθότητα των λαϊκών παροιμιών,του τύπου "όλα εδώ πληρώνονται"! Πολιτικά ο Μένιος Κουτσόγιωργας κατηγορήθηκε ότι έκανε τη βρώμικη δουλειά, εις βάρος των αντιπάλων του Ανδρέα και του βαθέος ΠΑΣΟΚ. Τότε, η Αυριανή, μετουσίωνε τη λάσπη και την ανηθικότητα σε ειδήσεις, με πρωτοσέλιδα. Κατέστρεφε υπολήψεις. Ζωές. Οδηγούσε συγγενείς σε αυτοχειρίες και τα ίδια τα θύματα σε απόγνωση που οδηγούσαν σε ασθένειες και θανάτους. 

Κι αν ανατρίχιασα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΙΑΝΗΣ ήταν η φρικιαστική ανάμνηση , από ένα πρωτοσέλιδο της Αυριανής για έναν σημαντικότατο άνθρωπο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, τον πολύ αγαπητό σε όλους μας -αν και πρωτοκλασσάτο στέλεχος του, καθόλου αγαπητού σε όλους μας, ΠΑΣΟΚ του '81. Για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη. Του κατέστρεψαν την καρριέρα, αποσύρθηκε μετά το δημοσίευμα. Του τσάκισαν τη ζωή και την οικογένεια. Δεν λέω άλλα!
Κι αν θυμήθηκα τον Σόλωνα και την προτροπή του στον Κροίσο να μην περιαυτολογεί για την ευτυχία του και τον πλούτο του πριν έρθει το τέλος του, με αφορμή το κατάπτυστο δημοσίευμα για τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας -φόρα παρτίδα- δεν είναι επειδή θυμήθηκα το φυσικό τέλος του παντοκράτορα Μένιου Κουτσόγιωργα,ούτε επειδή έχω αμφιβολία για το πολιτικό τέλος του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, που θεωρεί  εαυτόν "Κροίσο" ,αλλά, δυστυχώς, επειδή στη θέση του "καταδότη "Κουτσόγιωργα στρογγυλοκάθεται ένας καθηγητής της Νομικής και έως πρότινος σεβαστός αρθρογράφος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκεύοπουλος και στα μανταλάκια της "Αυγιανής" κρεμάστηκε η αθωότητα και το ήθος κάποιων παλαιών αριστερών δημοσιογράφων, στελεχών της Αυγής που καταντροπιάστηκαν με την κατάντια των σημερινών !

Δεν υπάρχουν σχόλια: