25 Αυγ 2014

Δηλώσεις μου για Αντιρατσιστικό και επέκταση Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους


Αθήνα, 25 Αυγούστου 2014


Δηλώσεις Βουλευτή Α' Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή στο Mega για το Αντιρατσιστικό και την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους

Η Εκκλησία δεν πρέπει να αμαυρώνεται συνολικά ότι αντιδρά. Πρέπει πάντα να τονίζουμε, για να μην μπερδεύεται η κοινωνία, ότι φρικαλέα κατάθεση υβριστικών δήθεν επιχειρημάτων και απαράδεκτη συμπεριφορά για το θέμα έδειξαν συγκεκριμένοι – αριθμητικά ελάχιστοι – ιεράρχες. Είναι άλλο θέμα οι ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή στο Παγκράτι, που δεν είναι μόνο σημερινό φαινόμενο. Δεν πρέπει, λοιπόν, να τρομάζει κανείς επειδή ορισμένοι, λιγοστοί ΑΚΡΑΙΟΙ με ναζιστική – εντός ή εκτός εισαγωγικών – νοοτροπία προσβάλλουν κατάφωρα και το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων αλλά και την ουσία της Ορθοδοξίας. Δεν πρέπει αυτοί να νομίζουν και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πιστεύουν ότι θα μας κάνουν να φοβηθούμε. Είδατε ότι μόλις 3 ή 4 αντέδρασαν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Νομίζω ότι θα πρέπει σε πεφωτισμένους ιεράρχες, που διαθέτει πολλούς η Εκκλησία της Ελλάδος, να δώσετε τη δυνατότητα να σας μιλήσουν για να αναγκαστούν οι άλλοι να υποχωρήσουν. Να σας θυμίσω τις ακραίες τοποθετήσεις για το θέμα της καύσης νεκρών που παρά τις αντιδράσεις ψηφίστηκε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ”.

Για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους

Η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους είναι καθαρά κοινωνική, νομική υπόθεση. Δεν είναι θεολογικής ανάλυσης – να το διευκρινίσουμε. Επίσης, υπάρχουν Βουλευτές της Ν.Δ. που διαχρονικά θεωρούν ότι το Ελληνικό μας Δίκαιο πρέπει να ακολουθήσει την παγκόσμια αντίληψη περί της απόλυτης ελευθερίας του Ανθρώπου να διαθέτει την προσωπική του περιουσία ή άλλα νομικά διαδικαστικά όπως πιστεύει. Να σας δώσω ένα ακραίο παράδειγμα: Μόλις χθες διάβασα ότι η Λορίν Μπακόλ άφησε 10.000$ στο σκυλάκι της για να μπορεί το σκυλί μέχρι να πεθάνει να ζει όπως ζούσε πριν στη βίλα της. Είναι, μεν, ακραίο το παράδειγμα και “αμερικανιά” μπορεί να το πει κάποιος.

Καταλαβαίνετε, όμως, πόσο σοβαρό νομικά, κοινωνικά και ηθικά και ουχί θρησκευτικά είναι το θέμα της ελεύθερης βούλησης του οποιουδήποτε πολίτη να κανονίζει τα του οίκου του.

Ας πάμε τώρα στο άλλο θέμα που θίξατε. Σας διαβεβαιώ, όπως με την καύση νεκρών, ότι δεν υπάρχει διχασμένη Νέα Δημοκρατία. Επειδή 38 Βουλευτές έθεσαν προβληματισμό αναφορικά με τις γενοκτονίες εις βάρος Ελλήνων, υπάρχει διχασμένη Ν.Δ.; Δηλαδή, απαγορεύεται οι Βουλευτές να κάνουμε Ερωτήσεις; Κι άμα κάνουμε Ερωτήσεις είμαστε οπισθοδρομικοί;”



Δεν υπάρχουν σχόλια: