18 Αυγ 2014

Δηλώσεις Φωτεινής Πιπιλή για τις πρόσφατες κακοποιήσεις ζώων και για την «τερατογένεση» ΕΝΦΙΑ


Αθήνα, 18 Αυγούστου 2014

«Δηλώσεις Φωτεινής Πιπιλή για τις πρόσφατες κακοποιήσεις ζώων και για την «τερατογένεση» ΕΝΦΙΑ»

Δηλώσεις της Βουλευτή Α’ Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή για τις πρόσφατες κακοποιήσεις ζώων αλλά και για την «τερατογένεση» του ΕΝΦΙΑ σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό Mega»:

«Το γεγονός ότι 4 άνθρωποι έχασαν τον καλοκαιρινό τους χρόνο για να πάνε στην Αστυνομία, να ξενυχτήσουν για να καταγγείλουν την κακοποίηση της γατούλας είναι άξιο συγχαρητηρίων αλλά και μια απόδειξη ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πλέον και στην Ελλάδα που δρουν με αυτόν τον τρόπο και αυτό είναι προς το συμφέρον του τόπου. Παλαιότερα, αντίστοιχο περιστατικό θα είχε περάσει αδιάφορα από τους θαμώνες του καφενείου ή της πλατείας. Πρέπει να επισημάνουμε την άμεση αλλαγή νοοτροπίας της Αστυνομίας γιατί στο παρελθόν όσοι προστρέχαμε για αντίστοιχες περιπτώσεις πέφταμε σε τοίχο. Το σημαντικότερο, δε, είναι η αλλαγή νοοτροπίας της Δικαιοσύνης. Να σας φέρω για παράδειγμα τους Δικαστικούς στις Σέρρες που τον έστειλαν τον «μπάρμπα» φυλακή χωρίς αναστολή. Άρα, ο Νόμος υπάρχει επειδή εμείς τον ψηφίσαμε και εγώ προσωπικά με πολύ μεγάλο αγώνα για να πείσω τους συναδέλφους μου ότι πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά όσοι κάνουν αγριότητες. Το θέμα είναι η κοινωνία να καταγγέλλει, η Αστυνομία να δρα και η Δικαιοσύνη να στέλνει φυλακή.
Υπάρχει και μια ακόμα πλευρά: ο κοινωνικός αποκλεισμός του ταβερνιάρη στην Εύβοια είναι πολύ χειρότερος από τη φυλάκιση ή το να κλείσει το μαγαζί του παραδειγματικά από την αντίδραση της κοινωνίας είναι εξαιρετικά θετικό. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα ζώα γιατί και εμείς ζώα είμαστε, δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Οι Ελληνάρες γονείς και η συμπεριφορά τους προς τα ζώα
«Βλέπω πάρα πολλές φορές τον τρόπο που οι Ελληνάρες γονείς φέρονται, διδάσκοντας δήθεν τα παιδιά τους, σε περιπτώσεις που συναντούν είτε γατάκια, είτε σκυλάκια είτε κουνελάκια. Όλα τα συμπλέγματα της σημερινής νοοτροπίας βγαίνουν στο να λένε στο παιδί «Μη! Μη το σκυλί θα σε φάει! Μη το γατί θα σε γρατζουνίσει». Αυτό είναι καταστροφικό για τη γενική παιδεία που, δήθεν, δίνουν οι γονείς στα παιδιά που από την ηλικία τους και την τρυφερότητά τους είναι αυτονόητο ότι όταν δουν ένα ζωάκι θα θέλουν να το χαϊδέψουν ή να το επεξεργαστούν ως καινούργια εικόνα στη ζωή τους. Τα πάντα ξεκινάνε από το σπίτι και εν συνεχεία από την Παιδεία. 
Ακόμα και τα κτήνη όταν έχουν μωρά τα προστατεύουν έναντι του οποιοδήποτε εχθρού άρα μάλλον πρέπει να λέμε «βρε παλιάνθρωπε» και όχι «βρε γαϊδούρι ή κτήνος».

«Τερατογένεση» ο ΕΝΦΙΑ
«Εμείς άλλο Νόμο ψηφίσαμε. Ψηφίσαμε τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης υπέρ της κοινωνίας που είναι το πιο δημοκρατικό μέσο και όχι τον «ανασκολοπισμό» της μεσαίας τάξης. Βρίσκομαι στην επαρχία και αντί για «χρόνια πολλά» για το τριήμερο της Παναγίας, το μόνο που ακούγαμε ήταν υβρεολόγιο εναντίον αυτών που έφτιαξαν αυτή την «τερατογένεση» του ΕΝΦΙΑ.

Δεν είμαι σε θέση ως Βουλευτής να γνωρίζω όλη τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών. Νομίζω, όμως, ότι ο Υπουργός Οικονομικών ξέρει πάρα πολύ καλά πως δημιουργήθηκε αυτό το «τέρας», το οποίο έκανε πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στην Κυβέρνηση και τάραξε την κοινωνία. Όλοι οι Βουλευτές την περίοδο της Παναγίας - που μετά το Πάσχα είναι σημαντικότατη εορτή – αυτό που βιώσαμε ήταν με το που μας έβλεπαν, μας έβριζαν κυριολεκτικά για τα λάθη κάποιων που πρέπει να τιμωρηθούν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: