22 Απρ 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


22 Απριλίου 2013


Εδώ Στρασβούργο.  Ως τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων σας ενημερώνω από πρώτο χέρι.

Μόλις τώρα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των θέσεων του Διευθυντή της Ύπατης Αρμοστείας Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών-υπεύθυνου για την Ευρώπη κ. Vincent Cochetel για το μεγάλο πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγων της συριακής τραγωδίας.  Αναφέρθηκε διεξοδικά και στην εισροή προσφύγων από τη Συρία στην Ελλάδα περιγράφοντας τα προβλήματα και την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών για τη νέα αυτή μάστιγα, τη δυστυχία των Σύρων προσφύγων.

Το σημαντικότατο για εμάς ήταν η θετική στάση για την Ελλάδα και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.  Κατέληξε δε και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να ενισχυθεί άμεσα οικονομικά η Ελλάδα.  

Αμέσως μετά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Μετανάστευσης, του συστήθηκα, τον ευχαρίστησα για τη στάση του και κατέληξα: «Ευτυχώς που υπάρχουν θεσμικοί υπεύθυνοι της παγκόσμιας κοινότητας που δεν αρκούνται στην περιγραφή των προβλημάτων, αλλά πιέζουν αυτούς που πρέπει και μπορούν για την άμεση οικονομική αρωγή στα προβλήματα που δημιουργούν στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου οι πολιτικές μεγάλων και μικρότερων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: