6 Μαρ 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τις Ανεξάρτητες Αρχές - Δικαίωση Φ.Πιπιλή



Εισαγγελέας για Ανεξάρτητες Αρχές – Δικαίωση Φωτεινής Πιπιλή

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το Κοινοβουλευτικό της έργο και τις από τον Ιούνιο του 2011 συνεχείς προσπάθειές της για τον οικονομικό έλεγχο και απολογισμό των Ανεξάρτητων Αρχών είναι η Βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.

Από τον Ιούνιο του 2011 με 11 συνολικά  επίκαιρες και απλές ερωτήσεις - κατάθεση Α.Κ.Ε. η κυρία Πιπιλή έθετε συνεχώς το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το αν έχουν περικοπεί οι εξαιρετικά υψηλές αμοιβές και το συνολικό  κόστος λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών και πιο συγκεκριμένα εάν έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις στα εξωφρενικά ενοίκια που σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που της είχαν δοθεί, έφταναν μόνο για 9 Ανεξάρτητες Αρχές τα 486.000 € ΜΗΝΙΑΙΩΣ.

Με την τελευταία επίκαιρη ερώτησή της που συζητήθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή 1  Μαρτίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αφού αναγνώρισε τις πολύχρονές προσπάθειες της Βουλευτή, της απάντησε: «Οι 486.000€ των μηνιαίων ενοικίων σήμερα είναι 297.000€ με μηνιαία μείωση 189.000€».

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας στην κυρία Πιπιλή αποκάλυψε τα εξής: «Έχει σταλεί έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) με το οποίο οι Ανεξάρτητες Αρχές – και τα στοιχεία θα είναι σύντομα στη διάθεσή σας- καλούνται να μας ενημερώσουν άμεσα για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στη μισθολογική εγκύκλιο που τους εστάλη στις 22/11/2012».

Αποκάλυψε δε στην κυρία Πιπιλή και στην Ελληνική Βουλή ότι οι πληροφορίες της για τις παρατυπίες και παρανομίες σε Ανεξάρτητες Αρχές ως προς τα οικονομικά τους είναι αληθείς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την παρακολούθηση της εφαρμογής των διατάξεων ακολουθεί ο δημοσιονομικό έλεγχος. Έτσι άλλωστε πριν ορισμένους μήνες, στην περίπτωση μιας Ανεξάρτητης Αρχής, που μετά από δημοσιονομικό έλεγχο των υπηρεσιών του ΓΛΚ διαπιστώθηκαν παρανομίες».

Αναφέρεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την οποία το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» με ημερομηνία 3/3/2012 προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρίας Φάκου. Πριν την παρέμβαση της Εισαγγελέως και ειδικότερα στις 27/2/2012 η Βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη καταγγελία εις βάρος του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κυρίου Κυριτσάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: