14 Φεβ 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ




Σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ακριβώς στις 18:00 συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση μου με θέμα «Λαθρεμπορία τσιγάρων μέρα-μεσημέρι στα Εξάρχεια».
Με αφορμή περιστατικά που η ίδια έζησα στην οδό Στουρνάρη στην Πλατεία Εξαρχείων και με δεδομένο ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για τη δημόσια υγεία από την ανεξέλεγκτη λαθρεμπορία τσιγάρων κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση στην οποία θα μου απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός κύριος Γεώργιος Μαυραγάνης.

Η ερώτηση έχει ως εξής: 
«Κύριε Υπουργέ,
Έζησα η ίδια μία απίστευτη σκηνή που διαδραματίζεται, όπως διαπίστωσα καθημερινά εδώ και πολύ καιρό στην πλατεία Εξαρχείων και ειδικότερα στην οδό Στουρνάρη.  Ώρα 11.00 το πρωί, στρατιές πωλητών λαθραίων τσιγάρων, πάσης φυλής και χρώματος, δημιουργούσαν, πουλώντας την παράνομη και επικίνδυνη πραγμάτια τους, κυκλοφοριακό κομφούζιο.  Μη δυνάμενη αρχικά να συνειδητοποιήσω τί ακριβώς συμβαίνει έγινα δέκτης δεκάδων καταγγελιών από τα παρακείμενα μαγαζιά αλλά και από κατοίκους της περιοχής για αυτή την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή. 
Αυτό το όργιο λαθρεμπορίας τσιγάρων το οποίο ενέχει και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δυστυχώς έχει και συνεργούς, κατά τα άλλα ευυπόληπτους Έλληνες, οι οποίοι παρατάγαν μέσα στη μέση της Στουρνάρη τα αυτοκίνητα, τα ταξί και τα μηχανάκια τους για να «αρπάξουν» επί χρήμασι το προϊόν της λαθρεμπορίας.  Επικοινώνησα ευθύς αμέσως με το γραφείο του Αρχηγού της Αστυνομίας και κατήγγειλα το γεγονός, εν συνεχεία τηλεφώνησα επωνύμως το 100 και ενημέρωσα και τον αρμόδιο Διευθυντή του ΣΔΟΕ τον κ. Λέκκα.  Άπαντες μου είπαν ότι είναι ενήμεροι για το φαινόμενο και ότι λαμβάνονται μέτρα.  Αυτά συνέβησαν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.  Σήμερα ξαναπέρασα από την περιοχή και συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια.
Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για το αυτονόητο;
2. Τί μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να καταπολεμηθεί άμεσα αυτή η μορφή λαθρεμπορίου, η οποία τονίζω έχει να κάνει και με την υγεία των πολιτών;»
Φωτεινή Πιπιλή


Σημ: Για τους μη πολιτικούς ή δημοσιογράφους, την Επίκαιρη Ερώτηση μπορείτε να τη δείτε σε απ’ ευθείας σύνδεση από το κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: