18 Σεπ 2012

Από το «θάνατο του εμποράκου» στο θάνατο του παραεμπορίουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/09/2012


Από το «θάνατο του εμποράκου» στο θάνατο του παραεμπορίου

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την δημιουργία συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης παραεμπορίου δηλώνει δημοσίως η Βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών και Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.

Συγχαίρει δε προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη για δραστική μείωση της εθνικής πληγής του παραεμπορίου που αποτελούσε  εδώ και χρόνια αιτία της εξόντωσης των νομίμων εμπόρων και που γενικότερα έχει συντελέσει στην κρίση που βιώνει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος.  Υπενθυμίζεται ότι η Βουλευτής και Γραμματέας ασχολείται με το θέμα του παραεμπορίου με δυναμικές καταγγελίες και παρεμβάσεις της εντός και εκτός Βουλής. Ιδιαίτερα δε ήταν η ίδια που ξεκίνησε αγώνα, εκφράζοντας χιλιάδες πολίτες των Αθηνών, εναντίον της πρόσφατης μάστιγας της προκλητικής μέρα μεσημέρι αρπαγής πάσης φύσεως ανακυκλώσιμων υλικών, με τα γνωστά καροτσάκια, προς όφελος οργανωμένων συμφερόντων που δρούσαν και δρουν με παράνομα σκραπατζίδικα σε γνωστές αθηναϊκές γειτονιές όπως Βοτανικό, Ρουφ και αλλού.

Η Βουλευτής κα Φ. Πιπιλή επισημαίνει ότι κάθε πολίτης οφείλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης γι’ αυτό παρακαλεί να σημειωθεί από τον καθένα μας το τετραψήφιο νούμερο του κέντρου αντιμετώπισης παραεμπορίου 1520.

3 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Στο Κορωπί, απέντνατι από το Lidl και στην αρχή της παρακαμπτήριας συχνάζουν 3-4 αλλοδαποί παρέμποροι καθημερινώς. Πουλάνε πατάτες και άλλα λαχανικά, χαρτιά κουζίνας, νεοσούς πτηνών, βιομηχανικά εργαλεία κι άλλα καλούδια. Από τον δρόμο αυτό περνούν καθημερινά και σίγουρα τους βλέπουν οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κρωπίας. Αν οι αρμόδιοι για την εφαρμογή των νόμων δεν συγκινούνται γιατί περιμένουμε από τον πολίτη να γίνει "ρουφιάνος", υπερνικώντας τα συναισθήματα συμπάθειας που μάλλον έχει για τους φτωχούς παρεμπόρους;

Heliotypon είπε...

Μου αρέσει που κάνεις διάλογο από το Blog σου... :-(

Heliotypon είπε...

Αλήθεια, πόσα κυβικά είναι το καλάμι;