6 Σεπ 2012

Με χρήματα της Ευρώπης τα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών

Η έλλειψη ενημέρωσης είναι ο χειρότερος εχθρός της κοινωνίας.  Προσπαθώ και επιμένω με αρθρογραφία μου να δώσω στοιχεία αναφορικά με τα θέματα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, κυρίως για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στο μείζον εθνικό μας θέμα. Δείτε το πρόσφατο άρθρο μου στο Παρασκήνιο: 


Με χρήματα της Ευρώπης τα Κέντρα Κράτησης  Λαθρομεταναστών

Η Χρυσαυγίτικη, η δημαρχιακή, η βουλευτική έντονη αντίδραση που αναστάτωσε την Κόρινθο με αφορμή τη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε τμήμα του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου, μου δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσω για μία ακόμα φορά:
α. Την έλλειψη ενημέρωσης παραγόντων και πολιτών για το μείζον εθνικό θέμα της λαθρομετανάστευσης,
β. Την επιπόλαια εκδήλωση ακραίων φαινομένων και
γ. Την παντελή έλλειψη πολιτικής Παιδείας ορισμένων τοπικών αρχόντων και αρχοντισσών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία, το φόβο και την άγνοια πολιτών σηκώνουν παντιέρες τοπικιστικής επανάστασης μεταφέροντας διαχρονικά τις ατομικές ευθύνες του καθενός –είτε σκουπίδια, είτε άρρωστοι ή ναρκομανείς, είτε εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες- στο κατώφλι του γείτονα.
Η δημιουργία Κέντρων Προσωρινής Κράτησης σε όλη τη χώρα είναι αποφασισμένη από τη Κυβέρνηση πρακτική, που εδράζεται στην ευρωπαϊκή πολιτική και μάλιστα με μεγάλη οικονομική συμβολή από την Ε.Ε. Είναι  ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα, που μπορεί άμεσα να βοηθήσει την Ελλάδα να απαλλαγεί από την εθνική μάστιγα της ανεξέλεγκτης  εισβολής.  Υπό τον απαράβατο όρο, ότι η κράτηση στα Κέντρα αυτά είναι προσωρινή και ολοκληρώνεται μετά από κάποιος μήνες με την απέλαση όλων όσοι δεν έχουν δικαίωμα  χορήγησης Ασύλου.
Το σημαντικότερο  στήριγμα σ΄αυτή την πολιτική προέρχεται από την Ευρώπη  με οικονομικά μεγέθη πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Απόδειξη της αβελτηρίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και Υπουργών να υλοποιήσουν εθνική στρατηγική για το θέμα της λαθρομετανάστευσης-εξαιρείται ο του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδης- είναι  το γεγονός ότι η Ελλάδα απώλεσε «ζεστό» χρήμα, μόνον από τη μη δημιουργία Κέντρων Κράτησης, για το 2011  7.500.000,   ενώ  για την ίδια χρονιά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία  της αρμόδιας Επιτροπής Εσωτερικών χάσαμε με αποκλειστική ευθύνη μας σημαντικότατα  κονδύλια που αφορούν στην υλοποίηση Προγραμμάτων για την επίλυση  του εθνικού προβλήματος.:
- 40.919.760 ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων
- 24.975.340 ευρώ από το Ταμείο Επιστροφών
- 14.600.000 ευρώ από το Ταμείο Προσφύγων 


Δεν υπάρχουν σχόλια: