6 Αυγ 2012

Δ.Τ. Φ. Πιπιλή-Επιτέλους έλεγχος της εισόδου λαθρομεταναστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ανακούφιση και ικανοποίηση από τη θέση της Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και ως Βουλευτής της πολύπαθης λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, Α’ Αθηνών, παρακολουθώ την τελέσφορη δράση της Πολιτείας και κυρίως του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη - Δημοσίας Τάξης για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην καθημερινότητά μας.

Από την αρχή είχαμε, ως Γραμματεία, συμπεριλάβει στην πολιτική μας τις φράσεις κλειδιά “Άλλο Μετανάστευση, Άλλο Εισβολή”, καθώς και “Αστυνόμευση, Άσυλο, Απέλαση”. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος του κόμματός μας κ. Αντώνης Σαμαράς, μας είχε χαράξει ξεκάθαρη πολιτική, την οποία και εφαρμόζει ως Πρωθυπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύξαμε τις πρωτοβουλίες μας, τις θέσεις μας, τις δράσεις μας, ενώ ο ίδιος με στήριξε προσωπικά στον άνισο αρχικά αγώνα μου για την αδήριτη ανάγκη - ως κύριο μέτρο πρόληψης -της δημιουργίας Κέντρων Προσωρινής Κράτησης λαθρομεταναστών.

Η εντολή του Πρωθυπουργού για νόμιμες διαδικασίες αναφορικά με τον έλεγχο της εισόδου λαθρομεταναστών, αλλά και της απέλασης όλων όσοι διαβιούν παράνομα και με καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες, αλλά και για τους ίδιους, μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Στην πολιτική μας πρώτιστη αξία είχε και έχει η προστασία κάθε νόμιμου εργαζόμενου μετανάστη στη χώρα μας.

Επισημαίνω, όμως, για μία ακόμα φορά, την αναγκαιότητα για πλήρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με τις δράσεις για σωστή μεταναστευτική πολιτική, ώστε να μη δημιουργούνται παρερμηνείες και κυρίως να μη γίνεται η εθνική προσπάθεια αντικείμενο εκμετάλλευσης της άγνοιας από δήθεν προοδευτικούς, δήθεν δημοκράτες και ενίοτε εμπορευόμενους το “θησαυρό” που προέρχεται από την αθρόα λαθρομετανάστευση».


1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Αν η ζωή στα κέντρα κράτησης γίνει τέτοια ώστε απλώς να συντηρεί τη ζωή τους, σύντομα οι λαθρομετανάστες θα αναγκαστούν να φύγουν αυτοβούλως. Προς τι άλλωστε να παραμένουν μόνο και μόνο για ένα πιάτο φαΐ; Ένας νόμος που θα ορίζει ότι ο λαθρομετανάστης φυλακίζεται μέχρι την απέλασή του ή αναχώρησή του ίσως να έλυνε το πρόβλημα. Αν τους παρέχουμε στέγη, τροφή και τους δίνουμε και άδειες για να πάνε να βγάλουν μεροκάματο δεν κάνουμε τίποτα...