11 Απρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 58 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 11 Απριλίου 2012


Έγινε η αρχή για την Τροπολογία Πιπιλή

Νόμος πλέον το άρθρο 58 που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής με το Νομοσχέδιο Κουτρουμάνη-Λοβέρδου.  Ικανοποιημένη σε ένα βαθμό η Βουλευτής Α’ Αθηνών και Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Φ. Πιπιλή για την επιβολή σφραγίσματος από την αρμόδια αστυνομική αρχή όλων των χώρων και οικιών όπου στοιβάζονται, με κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία, λαθρομετανάστες!  Η Βουλευτής Α’ Αθηνών, εδώ και μήνες έχει καταθέσει σε τρία συναρμόδια Υπουργεία, Τροπολογία με την οποία ζητεί νομοθετική ρύθμιση που να επιβάλλει αυστηρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις  σε όσους Έλληνες ή αλλοδαπούς νοικιάζουν εν γνώσει τους τα σπίτια τους σε δεκάδες λαθρομετανάστες «με το κεφάλι».
Υπενθυμίζεται ότι η Φ. Πιπιλή ζητάει στην Τροπολογία της ακόμα και τη Δήμευση του ακινήτου σε περιπτώσεις υποτροπής του ιδιοκτήτη.
Το άρθρο 58 που όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος «οφείλεται στην ιδέα της κας Πιπιλή» προβλέπει: «Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή ο Περιφερειάρχης, μετά από προηγούμενη αιτιολογημένη γνωμοδότηση-εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ή των κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων, μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία, πρόσκαιρα ή οριστικά, κάθε επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ή την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας ή επιτηδεύματος, καθώς και τη χρήση οικίας ή άλλου χώρου που χρησιμοποιείται για διαβίωση αν μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι ως άνω επιχειρήσεις, οικίες και χώροι, κλείνουν υποχρεωτικά χωρίς άλλες διατυπώσεις και σφραγίζονται από την αρμόδια αστυνομική αρχή.

Από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ειδικότερα στην Τροπολογία Πιπιλή και τόνισε: «Κάνω την παρέμβαση γιατί αισθανόμουν μια πολιτική υποχρέωση απέναντι σε μία συνάδερφο στη Βουλή και δε μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μια κίνηση που όφειλα.  Την ιδέα την πήραμε από μία παρέμβαση της κας Φ. Πιπιλή η οποία έχει καταθέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό μία τροπολογία όπου στα θέματα της παραβίασης των κανόνων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία έδωσε ποινικό περιεχόμενο.  Όταν την έφερνε στη Βουλή οι συνάδερφοί μου επειδή δεν είχε υπάρξει κυβερνητική συνεννόηση, ο ένας την παρέπεμπε, γιατί έτσι έπρεπε να κάνει, σε αρμοδιότητα συναρμόδιου Υπουργού. Κι έτσι αυτή η τροπολογία δεν ολοκληρωνόταν ποτέ, δεν ερχόταν ποτέ για συζήτηση στο σώμα.  Εμείς πήραμε ιδέα από τη ρύθμιση της κας Πιπιλή, η οποία ήταν πάρα πολύ αυστηρή, έξω από το πλαίσιο της δικής μας προσέγγισης, πήραμε ιδέα από τη συνάδελφο και σε ένα ποσοστό που δικαιικά αντέχεται, το σύστημα των θεμελιωδών δικαιωμάτων αντέχει, κάναμε αυτή την παρέμβαση και την οφείλουμε στη συνάδερφο και θα ήταν παράλειψη από εμένα αν δεν το ανέφερα».








1 σχόλιο:

alexandros είπε...

Συγχαρητήρια κα Πιπιλή. Διάβασα την παρέμβασή σας στο politis-gr , όπου βρήκα και παραπομπή για το site σας.

Αυτά που καταγγέλετε τα ζω δίπλα στο σπίτι μου τα τελευταία 5 χρόνια.

Έχω προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά αν δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Επιτέλους ένας άνθρωπος με μυαλό λογική και όραμα για μια πιο ελληνική και πιο ανθρώπινη Αθήνα.

Προσωπικα΄θα σας ψηφίσω , όπως και η οικογένειά μου