1 Μαρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.ΠΙΠΙΛΗ - "Δήμευση περιουσίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων που στοιβάζουν λαθρομεταν​άστες"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ, 01-03-2012
 

 «Ποινικές  κυρώσεις – δήμευση περιουσίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων πού στοιβάζουν λαθρομετανάστες»

Με αφορμή την κατ΄άρθρο συζήτηση του Νομοσχεδίου  του Υπουργείου  Δικαιοσύνης για τη Δίκαιη Δίκη  και την εύλογη διάρκεια αυτής, η Βουλευτής  Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Φωτεινή  Πιπιλή, κατέθεσε την υπ’ αριθμ. 751/70/15-02-2012 τροπολογία επί του άρθρου 87 του Ν.3386/2005, ζητώντας τη καθιέρωση ποινικών κυρώσεων, αυστηρότερων διοικητικών προστίμων σε όσους εκμισθώνουν, υπεκμισθώνουν, παραχωρούν ακίνητα σε παράνομους μετανάστες ή σε πρόσωπα που διευκολύνουν την διαμονή μέσα στο ακίνητο παράνομων μεταναστών. Στην αιτιολογική έκθεση που κατέθεσε η Βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«…Μια από τις πτυχές του προβλήματος αφορά στην παράνομη εκμίσθωση διαμερισμάτων, κατοικιών ή άλλων χώρων σε πολυκατοικίες κείμενες σε πυκνοκατοικημένες αστικές ζώνες, όπου κυριολεκτικά συρρέουν και στοιβάζονται, συχνά έναντι ημερήσιου κατά κεφαλήν αντιτίμου, δεκάδες ανθρώπινες ψυχές σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, κατά πλήρη παράβαση των ελάχιστων αποδεκτών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας!

Η ανεξέλεγκτη εκμίσθωση ακινήτων σε παράνομους μετανάστες επιτείνει την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών και συνιστά κύριο παράγοντα μείωσης του αισθήματος ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους του κτηρίου στο οποίο στεγάζονται λαθρομετανάστες, όσο και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση ότι οι Έλληνες πολίτες και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας βιώνουν, πλέον αδιακρίτως, μια ιδιότυπη γκετοποίηση. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (άρθρο 87, § 1-3, Ν. 3386/2005) περιορίζεται στην επιβολή διοικητικών προστίμων σε βάρος των παραβατών που εν τοις πράγμασιν δεν διαλαμβάνει ουσιαστικό αποτρεπτικό χαρακτήρα…»

Μεταξύ άλλων η Βουλευτής ζητά:

 Α) Την επιβολή δήμευσης κάθε περιουσιακού στοιχείου σε περίπτωση υποτροπής από τους ιδιοκτήτες.

Β) Την επιβολή ποινής φυλάκισης σε όσους αμελούν να θέσουν μέτρα ασφαλείας και φύλαξης των κενών ακινήτων τους.

Γ) Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος του διαχειριστή της πολυκατοικίας αν γνωρίζει ότι φιλοξενούνται παρανόμως λαθρομετανάστες και δεν το αναφέρει προσηκόντως στις Αρχές.

Ενισχυτική, της  Τροπολογίας  που κατέθεσε η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, για το εκρηκτικό πρόβλημα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, είναι, η με αριθμ. πρωτ. 22133 / 24-02-2012 απάντηση της  Περιφέρειας Αττικής σε ερώτημά της, αναφορικά  με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία. Όπως  αναφέρει η  Περιφέρεια Αττικής,  το ισχύον νομικό πλαίσιο  δεν καλύπτει καθόλου την υγιεινή της κατοικίας.  Κατά συνέπεια, σε περιπτώσεις  συγχρωτισμού  μεγάλου αριθμού ατόμων  στον ίδιο χώρο, δεν υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης!

 Όπως τονίζεται στην απάντηση  Περιφέρεια Αττικής έχει προτείνει, κατά τη  διαδικασία μίσθωσης να γίνεται ενδελεχής έλεγχος των εγγράφων που να πιστοποιούν τη νομιμότητα των μεταναστών, καθώς και ότι επιτέλους πρέπει  να επιβάλλεται ποινή στους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες!




1 σχόλιο:

eleftheria aggeliki είπε...

αν εσεις κ. πιπιλη δεν θελετε τα προιοντα της κοζανης μπορειτε πολυ ευκολα να κατεβασετε τους διακοπτες της ΔΕΗ αυτα ειναι τα προιοντα μας και τα πληρωνουμε με τη ζωη μας γιατι καθε οικογενεια στην Κοζανη εχει τουλαχιστον 3 ανθρωπους με καρκινο ειτε νεκρους ειτε παλευουν για τη ζωη τους . Σας ευχαριστουμε που μας υπολογιζετε τοσο πολυ κ βαζετε ακομη μια ταφοπλακα επανω μας . Οχι κ. πιπιλη δεν ειμαστε ρατσιστες τουναντιον ειμαστε παρα πολυ φιλοξενοι κ ανοιχτοι ανθρωποι ομως ΕΛΕΟΣ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑς πια αφηστε μας να ζησουμε !!!!! Ζηταμε τοσα πολλα ε..... Εχετε ανοιχτη προσκληση να ζησετε ενα χειμωνα κοντα μας για να καταλαβεται κ εσεις το δίλημμα να εχω φαγητο στο τραπεζι ή ζεστη στο σπιτι .... αληθεια θα μπορουσατε να καταλαβεται πολλα αλλα βλεπετε σας ερχονται ολα ευκολα εκει κατω ... Λυπαμαι πολυ γιατι σας ειχα πολυ ψηλα ως ανθρωπο κ ως πολιτικο ΛΥΠΑΜΑΙ .....