8 Δεκ 2011

Να απολυθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011


Tην απόλυση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, ζητάει, με την ιδιότητα της ως Βουλευτής και Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, η Φωτεινή Πιπιλή. 

Η κυρία Πιπιλή ζητάει από το Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμο, του οποίου και μόλις προχθές, ψήφισε τον Προϋπολογισμό,  να χρησιμοποιήσει τους κανόνες, στους οποίους υπάγονται όλοι οι πολίτες, δηλαδή την απόλυση, όταν οι συνεχείς ενέργειες και πράξεις τους δημιουργούν μείζονα προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

Ειδικότερα η κυρία Πιπιλή δημοσιοποιεί  τους λόγους: 

Στις 6-12-2011 η  αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, κα Malmström, σε Ερώτηση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπανικολάου, στις 5 Οκτωβρίου, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, απάντησε: «η Επιτροπή ενημέρωσε από τις αρχές Μαρτίου του 2011, την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ε.Ε. δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».  

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι από πέρυσι η Ε.Ε. είχε ειδοποιήσει  ότι δεν θα υποστήριζε τη δημιουργία του φράχτη και με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χρήματα για τις Δημόσιες Επενδύσεις, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρ. Παπουτσής, ανακοίνωνε το διαγωνισμό για το έργο, παρουσίαζε σε συνεντεύξεις τύπου τις μακέτες, χωρίς το κυριότερο. Να έχει εξασφαλίσει ή προβλέψει στον προχθεσινό Προϋπολογισμό το ποσό της κατασκευής. 

Ο ίδιος Υπουργός προανήγγειλε την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Προσωπικής Κράτησης παράνομων μεταναστών, εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, παρουσιάζοντας μέχρι και τα μέρη ανά την Ελλάδα, στα οποία θα δημιουργηθούν, για τα οποία ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Άλλωστε, όπως απάντησε, η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. στις 22 Ιουλίου 2011, σε Ερώτηση, στις 27 Μαΐου, του Ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου: «η Επιτροπή, δεν έχει λάβει κανένα σχετικό αίτημα, για την εξασφάλιση και την ενίσχυση της χρηματοδότησης  για την κατασκευή τους».

Τέλος, που είναι και το παράλογο, για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης παράνομων μεταναστών, η Τουρκία παρά την απροθυμία της να  συνεργαστεί με την Ε.Ε. και να τηρήσει τις συμφωνίες επαναπροώθησης, θα λάβει 440 εκατομμύρια ευρώ για την διαχείριση της μετανάστευσης και την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης!

Είναι ντροπή για το κύριο Παπουτσή προσωπικά, όταν, η Νέα Δημοκρατία και σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού στηρίζει κάθε μέτρο που έχει να κάνει με την επίλυση αυτού του τραγικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, να ασχολείται μόνο με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

Pentinis Nikolas είπε...

Αγαπητή κυρία Πιπιλή,
Ο φράκτης δεν είναι δημόσια επένδυση, ο φράκτης είναι έργο εθνικής σημασίας. Τα μόνα χερσαία σύνορα που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία είναι αυτά τα 12,5 χιλ. της Βύσσας. Εάν δεν υπάρχουν, όπως λέτε, χρήματα τότε αποποιηθείτε του μισθού σας υπέρ της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο ή ελάτε να τα φυλάξετε εσείς. Εάν πάλι, δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να το κάνετε κι αυτό, τότε σας προσκαλούμε να έλθετε στη Βύσσα να μαζέψετε μαζί μας σκόρδα με 30€ την ημέρα. Τόσο έξυπνη που είστε θα σας δώσουμε να πάρετε και αρκετά μαζί σας για να μη σας βασκάνουνε εκεί στο Κολωνάκι.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι σταματάνε να πιπιλίζουν την πιπίλα και κάποια στιγμή σοβαρεύουν.
Τέλος, εάν δεν το γνωρίζατε ο αρχηγός σας έχει ρίζες και δεσμούς με τη Βύσσα, κυρία μου. Στο μέλλον να είστε πιο προσεκτική στις δηλώσεις σας και να μην αυτογελοιοποιείστε.
Υ.Γ. Τα σκόρδα στη Βύσσα τα μαζεύουμε τον Ιούνιο. Ως τότε, πρώτα ο Θεός, θα έχει τελειώσει και ο φράκτης και θα σας περιμένουμε στα εγκαίνια.

Πεντίνης Νικόλας