6 Δεκ 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ. ΠΙΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2011



Απλά Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου προς τον Υπουργό Οικονομικών



«Μαθήματα» ανάγνωσης του Συντάγματος προς το Συνταγματολόγο καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε, με το δικό της τρόπο, η Βουλευτής Α’ Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή, στην πρωινή ομιλία της στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2012. Αναφερόμενη στη ρήση του Υπουργού Οικονομικών: «δεν υπάρχει αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», η κυρία Πιπιλή του απάντησε ότι κανείς Υπουργός οποιασδήποτε Κυβέρνησης δεν έχει το δικαίωμα να υπερκεράσει την πρώτιστη συνταγματική επιταγή για την άσκηση Κοινοβουλευτικού ελέγχου ή εκφορά διαφοροποίησης από το Βουλευτή. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι υποχρέωση του κάθε Βουλευτή, εκπροσωπώντας τους πολίτες, να ασκεί κριτική, ακόμα και όταν Κυβέρνηση είναι το κόμμα με το οποίο εκλέγεται.

Μάλιστα, η Βουλευτής της Α’ Αθηνών απαίτησε από την Κυβέρνηση να πάψει να  ρίχνει τη δική της αποκλειστική ευθύνη, ως Εκτελεστική Εξουσία, στο βουλευτή, ο οποίος, εκ του Συντάγματος, εκτελεί το Νομοθετικό έργο. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα: «η αποτυχία των εσόδων για το Νοέμβριο, κατά 13,3% βαραίνει αποκλειστικά τους αρμόδιους Υπουργούς που, για μια ακόμη φορά, πέσανε έξω στις προβλέψεις τους και όχι τους βουλευτές. Να αναλάβετε τις ευθύνες μόνοι σας».

Καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις η Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε εδώ και τώρα να παύσουν οριστικά πάσης φύσεως κοστοβόρα, για τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, προνόμια  που αφορούν σε πρώην, πρώην, πρώην ,πρώην πάσης φύσεως πολιτικά πρόσωπα, καθώς και τις χήρες και τα ορφανά του παλαιού πολιτικού συστήματος»!

Πρότεινε:       

α) Τον άμεσο περιορισμό της σπατάλης από τις διάφορες πολυδάπανες Ανεξάρτητες Αρχές – κατέθεσε και στα πρακτικά την με αριθμ. πρωτ. ΓΚΕ 1147880 ΕΞ 2011/51 απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, στην με αριθμ πρωτ. 165/23/5.10.11 Ερώτηση και ΑΚΕ της Βουλευτή, όπου καταγράφεται ότι μόνον 15 Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούνται από 136 μέλη στα διοικητικά συμβούλια και κοστίζουν περίπου 136 εκατ. ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

β) Ζήτησε την άμεση συγκέντρωση των κρατικοδίαιτων Ανεξάρτητων Αρχών στο εγκαταλελειμμένο Μέγαρο, πρώην Εφετείο, στην οδό Σωκράτους, ιδιοκτησίας του ΤΕΑΙΤ.

Με αυτό τον τρόπο, τόνισε η Βουλευτής: «και τεράστια εξοικονόμηση θα γίνει και το κυριότερο θα ξαναζήσει το ρημαγμένο κέντρο της Αθήνας». Παρουσίασε δε στοιχεία για τα κενά, μεγάλα κτήρια περιουσίας Ταμείων στο κέντρο π.χ. το κτήριο «Μαρία Κάλλας» επί της οδού Πατησίων, το κτήριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, το ξενοδοχείο «Εσπέρια» στη Σταδίου και το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21» στη Χαλκοκονδύλη.

Καταλήγοντας, η κυρία Πιπιλή απαίτησε από το Υπουργείο Οικονομικών, να πατάξει το παραεμπόριο που ήδη έχει καταστρέψει τον εμπορικό κόσμο, αλλά και προκαλεί το μικροσυνταξιούχο που του κόψανε 30 ευρώ το μήνα, την ώρα που τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου αποδεικνύουν ότι μόνον από το παραεμπόριο τα διαφυγόντα κέρδη είναι 8,5 δισ. ευρώ και ο απολεσθείς τζίρος είναι 25 δισ. ευρώ.

                                    

Δείτε το σχετικό βίντεο της ομιλίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: