Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 01 Ιουνίου 2011
Η Κυβέρνηση των «Λαγών»… και στο βάθος Δρούτσας
Θα σταθώ επιγραμματικά στην καταδικαστέα μεταμφίεση της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη σε «λαγουδίνα», η οποία, εν κατακλείδι, οδήγησε στο άδειασμα των μικρομεσαίων λογαριασμών του Έλληνα, στη πτώση της Χρηματιστηριακής Αγοράς από τις Τράπεζες και στην εξακόντιση για μια ακόμα φορά των spreads δανεισμού.
Και ξαφνικά βγήκε από την απραξία και την πολυτέλεια του Υπουργείου Εξωτερικών ο Δημήτρης Δρούτσας, το κατεξοχήν προϊόν της Κυβέρνησης των «κολλητών», με τη συνεχή και αδιάλειπτη, από το 1999, Χορηγία του Έλληνα φορολογούμενου. Βγήκε λοιπόν ο κύριος Δρούτσας να ζητήσει δύο θητείες μόνον για τους Βουλευτές, όταν ο ίδιος στο επίσημο βιογραφικό του δεν έχει τίποτα άλλο να δηλώσει από δημόσιος λειτουργός στο γραφείο, πάντα, του Γιώργου Παπανδρέου. Είμαι καυστική για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι την εποχή της πλήρους απαξίωσης του συνόλου των Βουλευτών - εκ των οποίων οι μισοί και πλέον είναι νεοεκλεγμένοι – χρησιμοποιήθηκε, κατά την άποψή μου, ο Δρούτσας για να βρει πρόσφορο έδαφος ο Παπανδρέου να περάσει πιο εύκολα το γερμανικό εκλογικό σύστημα με τη λίστα, τις Κυβερνήσεις προσωπικοτήτων. Άρα, ο εκλεγμένος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να «τρομάξει», να ψηφίσει υποχρεωτικά για να είναι στην επόμενη λίστα των αρεστών.
Δεύτερον, γιατί αγνοεί επί σκοπό ότι προϋπάρξαμε νεοεκλεγέντες Βουλευτές που από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στη Βουλή των Ελλήνων, θέσαμε δημόσια, από το 2007, την εποχή των παχιών αγελάδων, τις προτάσεις μας να αλλάξει, από την ίδια τη Βουλή των Ελλήνων, η διαχρονική νοοτροπία της συντεχνίας των Βουλευτών. Είναι τιμή μου που από την πρώτη στιγμή που βγήκα στη Βουλή, κατέθετα, εντός του Κοινοβουλίου και στα κομματικά όργανα την Νέας Δημοκρατίας, τις προτάσεις μου:
- το Νοέμβριο του 2007 έθεσα πρώτη, όπως επισήμανε ο Τύπος της εποχής, θέμα για το συνταξιοδοτικό των Βουλευτών,
- ενώ μέσα στη Βουλή ζήτησα από τότε την κατάργηση της Βουλευτικής σύνταξης υπό την προϋπόθεση της άρσης του ασυμβίβαστου.
- το Δεκέμβριο του 2008, αντέδρασα σκληρά, μόνη μου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία, ώστε να αποσυρθεί η διακομματική συναίνεση του κατάπτυστου άρθρου 30, που προέβλεπε προκλητικές, ευνοϊκές ρυθμίσεις για πρώην Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Δημάρχους ,Νομάρχες και εργαζόμενους στο Δημόσιο.
- με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις μου στον Τύπο και στα ΜΜΕ, από το 2007, κατήγγειλα τη συντεχνία των Βουλευτών, που είχαν οργανώσει οι παλιοί Βουλευτές.
- από το βήμα της Βουλής, το 2008, μάλιστα, είχα θέσει πρώτη την αναγκαιότητα Νόμου, που να επιβάλλει στον οποιοδήποτε νεοεκλεγμένο Βουλευτή, Νομάρχη, Δήμαρχο ή Διοικητή Οργανισμού, την αναδρομική, σε βάθος δεκαπενταετίας, κατάθεση του Πόθεν Έσχες του ιδίου και της οικογένειάς του.
Υπενθυμίζω, λοιπόν, στον κ. Δρούτσα, που μας βάζει όλους στο ίδιο σακί, ότι και άλλοι νεοκλεγέντες Βουλευτές απ’ όλα τα Κόμματα έχουν εκφράσει δημοσίως υγιείς απόψεις για τα θέματα αυτά.
Μόλις ξαναβγήκα Βουλευτής το 2009, με δημόσια επιστολή μου στον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, κατήγγειλα την προεκλογική πρόσληψη, πάσης φύσεως «κολλητών» με διακομματική συναίνεση -πλην ΚΚΕ- στο μόνιμο προσωπικό του τότε ρετιρέ, των μονίμων υπαλλήλων της Βουλής. Έγινε μέγας ντόρος και ευτυχώς με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου εφεξής, και οι υπάλληλοι της Βουλής, διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα, σε όλους τους τόνους ζητούσα από τότε να περικοπούν ακόμη περισσότερο οι βουλευτικές αποζημιώσεις για λόγους και μόνον συμβολικούς.
Εγώ είμαι γνωστή φιλόζωος και εναντίον του κυνηγιού, αλλά «λαγούς» τύπου Δρούτσα θέλω να τους κάνω στιφάδο… γιατί δεν είμαστε και οι 300 τα κρεμμυδάκια του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου