8 Ιουν 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 8/6/2010

ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Την αγανάκτησή της για την κατάσταση που επικρατεί στο Λύκειο του Αριστοτέλη στην οδό Ρηγίλλης καταγγέλλει με ερώτησή της στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, η βουλευτής Ά Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κα Φωτεινή Πιπιλή. Μάλιστα η βουλευτής «σπάζοντας το πρωτόκολλο» στη διαδικασία κατάθεσης ερωτήσεων στη βουλή και μάλιστα προς έκπληξη αρμοδίων υπαλλήλων του κοινοβουλίου κατέθεσε και 2 φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια το Σάββατο, ώστε να μη χάνεται χρόνος και χώρος με περιγραφές.
Η Φωτεινή Πιπιλή υπενθυμίζει ότι: με επίκαιρη ερώτησή της στις 4/3/2009 στον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά ζήτησε την αναβάθμιση του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου και την αποκαθήλωση του λαμαρινένιου απαράδεκτου φράχτη, που αφενός έκρυβε το χώρο και αφετέρου δημιουργούσε αντιαισθητική εικόνα στο κέντρο της Αθήνας. Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού τότε – μέσα σε μόλις 2 μήνες – αποκατέστησε το χώρο και τον αναβάθμισε. Βρέθηκε μάλιστα τότε η σημαντική χορηγία, με προγραμματική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, για την τοποθέτηση ειδικού στεγάστρου.
Με επίκαιρη ερώτησή της στον κ. Γερουλάνο προ τεσσάρων μηνών ζητούσε εξηγήσεις για τη ματαίωση της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Ο κ. Γερουλάνος είχε μάλιστα πει «ότι η χορηγία του ΟΠΑΠ θα διατεθεί σε άλλα έργα και για το Λύκειο του Αριστοτέλη εξετάζονται άλλες λύσεις». Έκτοτε το Λύκειο του Αριστοτέλη αφέθηκε στην τύχη του και στην … τύχη του κάθε αποτσίγαρου και του κάθε περαστικού που έχουν μετατρέψει το χώρο σε εύφλεκτο σκουπιδαριό. Απόδειξη οι φωτογραφίες.


Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 11136, 07-06-10, Ερώτηση και οι σχετικές φωτογραφίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα 7/6/2010
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

Θέμα: «Απαράδεκτη εικόνα στο Λύκειο του Αριστοτέλη»
Κύριε Υπουργέ,
Μόλις πριν από τέσσερις μήνες συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτησή μου για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου του Λυκείου του Αριστοτέλη, με δεδομένη την ύπαρξη χορηγίας από τον ΟΠΑΠ για την τοποθέτηση στεγάστρου. Μου απαντήσατε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στην αξιοποίηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ για λόγους που εσείς κρίνετε.
Όμως, κύριε Υπουργέ είναι ντροπή και για το Υπουργείο και για την πόλη των Αθηνών και για τον πολιτισμό της καθημερινότητας να παρουσιάζει σήμερα αυτή τη φρικτή εικόνα ένας αρχαιολογικός χώρος στην καρδιά της Αθήνας. Φανταστείτε τη σοβαρή πιθανότητα να αρπάξει φωτιά από πεταμένο τσιγάρο στα θηριώδη αγριόχορτα το Λύκειο του Αριστοτέλη. Εξασφαλίζουμε σίγουρα παγκόσμια διαπόμπευση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Θα ελεγχθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την εγκατάλειψη του χώρου;
2. Θα δώσετε άμεση εντολή να απομακρυνθούν τουλάχιστον τα ξερόχορτα;
Σημείωση: Επειδή η διαδικασία απάντησης στην απλή ερώτηση θέλει πολύ χρόνο, λόγω του κατεπείγοντος σας τη στέλνω και με e-mail. Πρωτοτυπώντας μάλιστα, σας αποστέλλω και τις φωτογραφίες από το χώρο, που τράβηξα η ίδια το Σάββατο (5/6/2010).

Φωτεινή Πιπιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: