14 Δεκ 2009

ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΕΓΩ ΤOΛΜΗΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ – ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!

Αυτές τις μέρες γίνεται συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο νόμου: «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ». Ξέρετε πολύ καλά ότι εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, δεν λαϊκίζω, δεν κάνω προσλήψεις και δεν κινούμαι ρουσφετολογικά είτε 20 χρόνια παντοδύναμη στο Δήμο Αθηναίων είτε τώρα ως βουλευτής. Σε αυτή τη γραμμή προχώρησα πιο πέρα για να τελειώνουμε! Σας παραθέτω αποσπάσματα τις ομιλίας μου από τη ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές και περιμένω τις παρατηρήσεις και τις ιδέες σας γιατι αύριο συνεχίζεται η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (3η και 4η συνεδρίαση - 10.12.2009) - ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Φ.ΠΙΠΙΛΗ

- Ως υποσημείωση θέλω να πω ότι οφείλουμε μια συγγνώμη γι’ αυτό το φαύλο κύκλο που δημιούργησε το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 25 χρόνια. Οφείλουμε τη συγγνώμη γιατί το πολιτικό σύστημα δημιούργησε αυτή την νοοτροπία που όλοι τώρα πρέπει να την κόψουμε οριστικά και αμετακλήτως χωρίς όμως προσπάθεια εκδικητικότητας ή κομματισμού.

- Σχετικά με τη Σύσταση Κατάρτισης Επιτροπής Κώδικα Προσλήψεων Προσωπικού νομίζω ότι αν θέλουμε να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του πολιτικού κόσμου, που αντελήφθη πόσο μπάχαλο το έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, να καθιερωθεί με νόμο η Σύσταση Επιτροπής Κατάρτισης Κώδικα Απολύσεων. Είναι ένα θέμα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και έτσι στρέφονται πολλοί εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η ατιμωρησία. Για να μην αμαυρώνεται η φήμη των άξιων δημοσίων υπαλλήλων από ένα σαθρό συντεχνιακό σύστημα υπηρεσιακών συμβουλίων, επιτέλους να απολυθεί ένας δημόσιος υπάλληλος που δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

- Δεν θέτω θέμα το να απαλλαγεί ή όχι το νομοσχέδιο από τη συνέντευξη, όμως θα ήθελα να παρακαλέσω να συμπεριληφθεί στο παρόν νομοσχέδιο η υποχρεωτική ψυχομετρική. Είναι μια επιστήμη η οποία έχει αποδώσει πάρα πολύ στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, στο 95% των μεγαλύτερων εταιριών του FTSE, δηλαδή, σε πάρα πολύ δύσκολους τομείς, τα ψυχομετρικά αυτά τεστ πιθανολογώ ότι δεν είναι απαραίτητα στο να προσλάβεις κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων είναι όμως αδήριτη η ανάγκη να υπάρξουν, μέσω των υπηρεσιών του ΑΣΕΠ σ’ αυτές τις περιπτώσεις που ήδη προβλέπει το νομοσχέδιο για προσλήψεις που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής.

- Σχετικά με το άρθρο 11, νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να νομοθετηθεί ότι οι αθλητές που προβλέπεται από άλλο νόμο να μπαίνουν στο δημόσιο, είναι υποχρεωμένοι να χτυπούν κάρτα. Μεγαλύτερη ένδειξη αργομισθίας από τους αθλητές στο δημόσιο δεν υπάρχει… Διότι έχουμε το φαινόμενο να εισπράττουν ένα παχυλότατο μισθό και να μην πατάνε ποτέ στην υπηρεσία τους!

6 σχόλια:

Yianniskriti είπε...

Έχετε εθίσει τον κόσμο στο Δημόσιο, και φέρετε ευθύνη ΟΛΟΙ σας. Πρώτα και κύρια το ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ κίνημα (ΠΑΣΟΚ) και έπειτα εσείς οι ίδιοι, οι οποίοι στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης μιμηθήκατε εξ ολοκλήρου την πολιτική του "συντρόφου" Σημίτη, οι κυβερνήσεις του οποίου έδιναν τον αγλέουρα στα τεμπελόσκυλα του δημοσίου.

Εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Ελλάδα, είμαστε οι μ@λ@κες της παρέας φυσικά. Οι αποτυχημένοι της ζωής, τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, αφού δεν έχουμε 19+ μέσο όρο απολυτηριο τίτλο Λυκείου να δώσουμε με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι στην χώρα μας έχουμε πολυετείς πολιτικές λιτότητας και άκρατης φορολογίας στους ΕΕ και στους απασχολούμενους στον Ι.Τ. για να πληρώνουμε τους αργόσχολους, τεμπέληδες και ανίκανους ολοκληρωτικά αντιπαραγωγικούς Δημόσιους κηφήνες, είναι απίστευτο το ότι υπάρχει μια γενική αντίληψη της κοινής γνώμης ότι «δικαιοσύνη και αξιοκρατία έχουμε όταν βάζουμε τους περισσότερο... "μορφωμένους πτυχιοφόρους παπαγάλους" στο Δημόσιο», και άσε όλους τους άλλους να φυτοζωούν και να δουλεύουν σαν τα σκυλιά για να ακουμπάνε τον ιδρώτα τους στο κράτος (Ellada beach)!

Σπαταλάμε τα πιο παραγωγικά μας χρόνια στα σκουπίδια, φυτοζωούμε και αδυνατούμε στα 30 μας να κάνουμε οικογένεια, και παρακολουθούμε όλη την Ελλάδα να ασχολείται με το... ΑΣΕΠ!

Μπήκες με ΑΣΕΠ? ΣΩΘΗΚΕΣ!
Δεν μπήκες? ΧΑΘΗΚΕΣ!

Αυτα ήταν τα έργα του ΠΑΣΟΚ και η "Αλλαγή" που έφερε. Και ενω θα περίμενε κανείς το 2004 η ΝΔ να νοιαστεί για τους υπολοίπους, η παράταξη της καρπαζιάς και του σφαλιαρώματος (ΝΔ) έδωσε ακόμα περισσότερα στους κρατικούς υπαλλήλους, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα.

Τωρα λοιπόν τι να λέμε...

Σοσιαλισμός, δηλαδή να ζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και να ρευουν οι υπόλοιποι.

Στην ψωροκώσταινα τα άκρως συντηρητικά - (και κομμουνιστικά στην πράξη) - κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μάχονται (πλεύσατε πάσει δυνάμει) συνεχώς για τις αυξήσεις των αποδοχών / επιδομάτων / εφάπαξ / προνομίων των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα, διευρύνοντας έτσι το χάσμα.

Μία εργασία - αραλίκι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα (η οποία δεν παράγει αλλά απορροφά πλούτο) μηδενικού ρίσκου και μειωμένης προσπάθειας (μηδενικής καλύτερα), έχει προσδοκώμενο εισόδημα μεγαλύτερο!!! απο την παραγωγική, επίπονη και ριψοκίνδυνη εργασία του Ιδιωτικού Τομέα.

Το αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι ότι πολλές φορές άτομα ανεπτυγμένων ικανοτήτων (δυνητικά συνεπώς παραγωγικά) προσδωκούν εργασία σε δημόσιους τομείς της οικονομίας (καταναλωτές πλούτου) και όχι σε ιδιωτικούς (παραγωγούς πλούτου).

Το τρισάθλιο κράτος ΣΑΣ, σε κάθε επίπεδο εχει πλήρως εχθρική νοοτροπία σε κάθε παραγωγική επένδυση, ενα ΣτΕ που κοιτάει μόνο τα στενά συμφέροντα των τυρρανίσκων (Δ.Υ.) αντι για το συμφέρον της χώρας και του συνόλου των εργαζομένων, τρομερή διαφθορά που αποτρέπει παντελώς τους ξένους επενδυτές να έρθουν & να επενδύσουν, και μετά κάθεστε (και τολμάμε) να μιλάτε για ανεργία, φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες!

Και ρωτώ εσάς τους κοινοβουλευτικούς:

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟ ΧΕΤΕ ΔΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)?

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ (ΚΑΤΟΧΟΙ "ΧΑΡΤΙΩΝ" ΑΣΕΠ) ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ?

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΝΕΤΕ, ΔΙΝΕΤΕ, ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 81 (ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ), ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ?


Τέλος, λυπάμαι που και η ΝΔ αντι να απελευθερώσει την οικονομία και να βάλει τέλος στον παραλογισμό, ακολούθησε την Πασοκική δημοσιοϋπαλληλική πολιτική. Στο χρονοντούλαπο λοιπόν, ιμιτασιόν ΠΑΣΟΚ (ΝΔ).

Εμείς του Ιδιωτικού κλάδου των 685 ευρώ το μήνα, καλύτερα να μεταναστεύσουμε. Να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι, και να σας αφήσουμε να χρυσώνετε με επιδόματα και εφάπαξ τους βολεμένους σας. Όχι απο τις δικές μας τσέπες όμως...

Unknown είπε...

Ίσως το μεγαλύτερο ατόπημα που έκανε η Φωτεινή Πιπιλή δεν είναι τόσο ότι είχε αυθαίρετο κοντά στην κοίτη του ποταμού Νέδα και έφαγε πρόστιμο από την πολεοδομία αλλά έκανε ότι μπορούσε για να μην βγει το θέμα! Είναι λόγος παραίτησης αυτό αλλά ποιος να την ζητήσει και να το πάρει χαμπάρι; Η Κυρία έστειλε έγγραφο στην ΕΣΗΕΑ και ζήτησε τον έλεγχο του ...

δημοσιογράφου που έβγαλε το θέμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό. Ήταν δημοσιογράφος και επειδή θα αποκαλυπτόταν το αυθαίρετο προσπάθησε με επιστολές να σταματήσει το θέμα.
Πες Κυρία μου ότι έχεις αυθαίρετο. Ούτε η πρώτη είσαι ούτε η τελευταία. Πλήρωσε το πρόστιμο σου και τελειώνει εκεί η ιστορία. Τι κυνηγάς όμως μάγισσες και γίνεται ξεφτίλα;


ΝΤΡΟΠΉ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΑ

George είπε...

Άσχετο το σχόλιο κάτω από αυτό το άρθρο αλλά εγώ θα το γράψω. Συγχαρητήρια λοιπόν για το αυθαιρετάκι στον ποταμό Νέδα κυρία Πιπιλή. Μόνο που η αλλαγή νοοτροπίας ενός λαού που όλοι ευαγγελίζεστε δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν εσείς οι ταγοί του δεν δείξετε τον δρόμο. Δυστυχώς όμως και ο λαός έχει ταγούς αυτούς που του αξίζουν. Καλά να πάθουμε για όσα δεινά μας περιμένουν.

Heliotypon είπε...

Προτείνω να καταργηθεί ο θεσμός της πρόσληψης των αθλητών στο δημόσιο και της πρόσληψής τους στις Ε.Δ. (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο). Αν θέλει το κράτος να βραβεύσει έναν αθλητή και πέραν του "κόττινου", ας του δώσει ένα εφ' άπαξ ποσόν, περισσότερο συμβολικό, μιά και ο αθλητισμός θα πρέπει να μην είναι επαγγελματικός. Δεν πρέπει να κυνηγάμε τις επαγγελματικές νίκες στον αθλητισμό. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ο αθλητής να είναι επαγγελματίας.

Όσο για τις απολύσεις συμφωνώ απόλυτα, αλλά αδυνατώ να προβώ σε συγκεκριμένες προτάσεις μια και δεν γνωρίζω τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Υποθέτω ότι η απόλυση θα είναι αποτέλεσμα καταγγελίας πολίτη ή προϊσταμένου σε βαρειές παραβατικές περιπτώσεις ή αμέλειας περί την εργασία. Βέβαια εκεί που φτάσαμε οι μισοί δ.υ. θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι για απόλυση...
Και κάτι άλλο: Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί δραστικά. 'Εχουμε πολύ περισσότερους απ' ό,τι χρειαζόμαστε.

Όσο για το "αυθαίρετο", δεν έχω ιδέα. Αν όντως υπάρχει καλλίτερα να μας το πεις ευθέως. Δεν θα σου κόψουμε το κεφάλι, αλλά είναι πιο τίμιο να μην το κρύβεις...

Yianniskriti είπε...

Και μιας και το φερε η κουβέντα, για να συμπληρώσω το αρχικό μου ποστ, θα προτείνω να διαβάσετε την στήλη "Μέσες αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων & εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα" στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1627.aspx

Τι μας λέει? Τα αυτονόητα! Οτι οι ΔΥ σήμερα αμείβονταν με τετραπλάσια σχεδόν χρήματα (2.778 €) από τους λοιπούς εργαζομένους (743 €), γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα μία τεράστια διαστρέβλωση της αγοράς εργασίας, η οποία οφείλει άμεσα να αποκατασταθεί – πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αναδιανομή εισοδημάτων, για περιορισμένες αυξήσεις μισθών και για έκτακτα φορολογικά μέτρα.

Δεν μπορεί δηλαδή να συνεχίζουν οι ΔΥ να αμείβονται με τετραπλάσιο μισθό, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Πολίτες και ταυτόχρονα να μιλάμε για εξορθολογισμό (διαρθρωτικά μέτρα) της αγοράς εργασίας – πολύ περισσότερο για περιορισμό του τεράστιου «ελλείμματος παραγωγικότητας» της χώρας μας.

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Συγχαρητήρια.