16 Δεκ 2009

Μασάει η Πιπιλή … ταραμά? Δεν μασάει!

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ά ΑΘΗΝΩΝ

Δεν είχα σκοπό να σας ζαλίσω με τις δημοσιογραφικές αλητείες ορισμένων «εκτελεστών» της έννοιας δημοσιογραφία και δεοντολογία, αλλά επειδή το παρατράβηξε και η “Ελευθεροτυπία” και ένας τοπικός δημοσιογράφος ανταποκριτής της από τα Λεχαινά Ηλείας, ανέβηκα και εγώ στα κάγκελα και να δούμε ποιος θα πέσει. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέει η παροιμία και του συγκεκριμένου δημοσιογράφου το ζητάει ο οργανισμός του, να ασχοληθώ με συνέπεια και με στόχο να δώσω το παράδειγμα αντίστασης για λογαριασμό του ανυπεράσπιστου Έλληνα πολίτη σε κλίκες, σε αυθαιρεσίες δημοσίων λειτουργών και σε συκοφαντικές, δόλιες προσπάθειες από δημοσιογράφους της νεότερης γενιάς να σπιλώνουν, να συκοφαντούν όχι μόνο πολίτες αλλά και βουλευτές που δεν είναι της κομματικής αρεσκείας τους.

Πρωτοφανής η περίπτωση του τοπικού ανταποκριτή που με ψυχωτικό τρόπο και ανυπόστατα φαντασιόπληκτα ακραία και αποτελέσμα πλεκτάνης, δημοσιεύματα και εκπομπές σε τοπικό ραδιόφωνο (ΙΟΝΙΟΝ FM) με έχει βάλει στο μάτι, άγνωστο από τι συναισθήματα εμφορείται, από τον Ιούνιο του 2009 έως και σήμερα.

Επειδή είναι long play η ιστορία και επειδή η «Ε» δεν την δημοσίευσε σήμερα ως όφειλε για χθεσινό δημοσίευμα, αλλά θα την δημοσιεύσει αύριο όπως ανήγγειλε, διαβάστε πρώτοι εσείς τη δημόσια απάντηση μιας Βουλευτή και αν έχετε τίποτα απορίες εδώ είμαστε!

Έχω το ηθικό, πολιτικό και οικονομικό ανάστημα να αγωνιστώ όσα χρόνια και αν χρειαστεί να βάλω φρένο σε τέτοιου είδους δημοσιογραφικές και άθλιες συμπεριφορές κρατικών λειτουργών π.χ υπαλλήλων Πολεοδομίας, όσο καιρό και αν πάρει.

Στη συνέχεια σας παραθέτω τη χθεσινή επιστολή μου προς την “Ελευθεροτυπία”
Προς την εφημερίδα« Ελευθεροτυπία»


Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2009


Ο “Αχυριάς”, το “Κοτέτσι” και η “Ε”

Πρώτα απ’ όλα σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ωραία φωτογραφία και τους πηχυαίους τίτλους με το όνομά μου, που δημοσιεύσατε, τιμώντας το δημοσιογραφικό κείμενο του ανταποκριτή σας στον Πύργο κ. Μάκη Νοδάρου.

«Πρόστιμα για αυθαίρετα στη Φωτεινή Πιπιλή» – είναι η παγκοσμίου σημασίας είδηση ότι ένα κοτέτσι και ένας αχυριάς σε μία τεράστια έκταση σε ερημική περιοχή με καλλιέργειες προκαλούν δονήσεις στη Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες επίκειται ο δημόσιος αποκεφαλισμός μου από τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά προς παραδειγματισμό. Προτείνω μάλιστα, για την αποκατάσταση των αυθαιρέτων στο Ν. Ηλείας και δη στην παραλία, όπου με άμεσες ενέργειες η Νομαρχία Ηλείας έχει γκρεμίσει τα 30.000 περίπου αυθαίρετα - εξοχικά και βίλες -, να γίνει εκεί ο αποκεφαλισμός της οικογένειάς μου και εμού. Τότε, σίγουρα το πούλιτζερ θα το πάρει ο κ. Νοδάρος, όπως ήδη έχω προτείνει και άλλη φορά.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2009, ο κ. Νοδάρος, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αποφάσισε πάλι, με την κάλυψη της Ελευθεροτυπίας, να με παρουσιάσει υπέρμαχο των παράνομων αμμοχαλικοληψιών στον ποταμό η Νέδα. Του απέδειξα πόσο δόλιος, συκοφάντης και ψεύτης είναι – το απέδειξα και στην Ελευθεροτυπία με την από 23/7/2009 επιστολή μου, όταν παρουσίασα την απομαγνητοφωνημένη, αλλά και ηχητική, συνέντευξή μου στη ραδιοφωνική του εκπομπή «Αποκαλύψεις» στις 19/5/2008, καθώς και τι είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του www.ionionfm.gr στις 19/5/2008, όπου ο ίδιος ο κατάπτυστος δημοσιογράφος έγραφε: «Η κυρία Πιπιλή […] καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο τις παρανομίες των εργολάβων, που αποκάλυψε πρόσφατα η δημοσιογραφική έρευνα».

Δεν του άρεσε του κ. Νοδάρου που τον εξεφτέλισα και του απέδειξα πόσο ψεύτης και πόσο δόλιος είναι και προχώρησε σε πρωτοφανή, σε δημοσιογράφο ερευνητή, ονομαστική καταγγελία ότι η πέτρινη αγροικία της βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή στον ποταμό η Νέδα είναι αυθαίρετη. Εδώ έρχεται η συνέργεια της Πασοκικής Νομαρχίας Ηλείας και προσωπικά του αρμόδιου αντινομάρχη Ηλείας κ. Μπαλκάμου και του διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ηλείας κ. Σπυρούλια, οι οποίοι, από τις 4/8/2009 που έγινε η καταγγελία του κ. Νοδάρου, αντί ως όφειλαν να ζητήσουν αμέσως με επίσημα έγγραφα διευκρινήσεις από την οικογένειά μου και από εμένα, δεν έπραξαν έως και τις 2/11/2009, δημιουργώντας όμως, με διαρροές και κουτσομπολιά, συκοφαντική και προσβλητική για όλους μας ατμόσφαιρα και μάλιστα παραμονές των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Εγώ τα έμαθα τα κουτσομπολιά και, επειδή ματαίως περίμενα την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία, ενημέρωσα εγγράφως το Νομάρχη, την Πολεοδομία, το ΙΚΑ, τη Ν.Δ. και τον τότε πρόεδρο κ. Καραμανλή με αποδεικτικά έγγραφα ότι το πέτρινο οικοδόμημα, που απεικόνιζε μάλιστα ο ίδιος ο δημοσιογράφος με φωτογραφία και από το google και εκ του σύνεγγυς, είναι μία κηρυγμένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ με το ΦΕΚ υπ. αριθ. 282/17-4-2001 αγρικοία με έτος ανέγερσης 1864 και μάλιστα οι ίδιοι οι κληρονόμοι μεταξύ των οποίων και εγώ, με πρωτοβουλία μας, ζητήσαμε να κηρυχτεί η πέτρινη αγροικία ως παραδοσιακή διατηρητέα, αποδεχόμενοι τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που δεσμεύουν ένα διατηρητέο κτίριο.

Εν συνεχεία, ζητήσαμε από το ΤΑΣ Πύργου και λάβαμε άδεια πλήρους επισκευής το 2001. Η αναστήλωση του ιστορικού παραδοσιακού κτίσματος και η γενναία οικονομική συνδρομή μας για τη διάσωσή του χαιρετίστηκε θερμά από την τοπική κοινωνία και αποτελεί αξιοθέατο, αν και βρίσκεται σε δύσκολα προσβάσιμη περιοχή που ήταν εγκαταλελειμμένη. Σημειωτέον και επειδή ο κ. Νοδάρος μας έχει “πρήξει” με άθλια υπονοούμενα ότι τα αυθαίρετα και η διακοσίων ετών κληρονομιά μας είναι δίπλα στο πολύπαθο ποτάμι της Νέδας, του οφείλω μία δημόσια απάντηση: όλα ήταν στο ποτάμι από το 1864, απλώς το ποτάμι, λόγω της συνεχούς υπερχείλισης, έχει πνίξει εκατοντάδες στρέμματα κτημάτων και όπως διαφαίνεται από αεροφωτογραφία της γεωγραφικής υπηρεσίας του στρατού των τελευταίων 50 ετών απειλεί ακόμα και την αγρικοία.

Επειδή στο ποτάμι δεν μπορώ να κάνω μήνυση, έκανα στο Νοδάρο και στην παρέα του της Νομαρχίας για δόλια, συκοφαντική δυσφήμιση τον Σεπτέμβριο του 2009. Για να καταλάβετε τη δολιότητα και την αυθαιρεσία όχι μόνον του κ. Νοδάρου, αλλά και των αρμοδίων της Νομαρχίας Ηλείας, την άδεια - από αρχιτεκτονικής απόψεως - επισκευών την είχε εγκρίνει επιτροπή στις 18/7/2001 με πρόεδρο τον έναν εκ των διωκτών μου διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ηλείας κ. Σπυρούλια, εναντίον του οποίου καθώς και του αρμόδιου αντινομάρχη έχω καταθέσει: α) Μηνυτήρια αναφορά και β) προσφυγή στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, με την επιφύλαξη παντώς νομίμου δικαιώματός μου.

Επί 4 μήνες, με συνεχή πρωτοκολλημένη αλληλογραφία μου, ζητούσα επιμόνως να προβεί επιτέλους η πολεοδομία σε έλεγχο περί της νομιμότητας της οικογενειακής μας περιουσίας για να σταματήσει η διαπόμπευσή μας. Στις 30/11/2009 εδέησε η Πολεοδομία Ζαχάρως να κάνει αυτοψία και, όπως γράφει σε έκθεσή της, επέβαλε, μετά από μακροσκοπικό έλεγχο, ένα πρόστιμο για δύο αποθήκες που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο, προσδιορίζοντας μάλιστα με αυθαιρεσία - που θα ελεγχθεί φυσικά - ότι οι αποθήκες για τη ξυλεία - πρώην αχυριάς των κτημάτων, καθώς και ένα κοτέτσι στο οποίο μπήκε γεννήτρια, είναι μεταγενέστερα του 2003.

Είναι ψεύτες και δόλιοι. Έδωσαν φυσικά το δικαίωμα ενστάσεως, την οποία απλώς δεν προλάβαμε να αποστείλουμε, εξηγώντας τα αληθή δεδομένα σύμφωνα με τους Νόμους.

Σήμερα είχατε μία πολύ μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, που, πριν καν παρουσιάσουμε η οικογένειά μου κι εγώ τα δεδομένα για το κοτέτσι και τον αχυριά, αφιερώσατε μία ολόκληρη σελίδα και μάλιστα στο κείμενο ο κ. Νοδάρος ζητάει να με κάνει “νταντά” η Ν.Δ.. Βέβαια ο κ. Νοδάρος καθώς και οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας Ζαχάρως ξέχασαν να βάλουν στην έκθεση αυτοψίας το κυριότερο: δεν απάντησαν στην ουσία των καταγγελιών του κ. Νοδάρου ότι το εικονιζόμενο από τον ίδιο και καταγγελλόμενο ως αυθαίρετο σύμπλεγμα κτιρίων είναι καθ’ όλα νόμιμο, αλλά απλώς του κοινοποίησαν ότι έκριναν μακροσκοπικά “αυθαιρεσία” - με δικαίωμα 30 ημερών για ένσταση - για δύο αποθήκες, τον αχυριά και το κοτέτσι δηλαδή, καθώς και την αυθαίρετη τιμή που θα έχει το πρόστιμο. Διέταξαν μάλιστα να διακοπούν εργασίες, οι οποίες δεν γίνονται έτσι και αλλιώς, γιατί το βάψιμο, η στερέωση και η απολύμανση των ήδη υπαρχόντων από χρόνια αχυριά και κοτέτσι έγιναν το 2001!

Απαιτώ να μπει ολόκληρη η απάντηση!

Έπεται συνέχεια…..Φωτεινή Πιπιλή3 σχόλια:

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

Κυρία Πιπιλή

Έχοντας αναδημοσιεύσει στο ιστολόγιό μου το ρεπορταζ της "Ε" θεωρώ υποχρέωσή μου να αναδημοσιεύσω και την απάντησή σας.
Αυτο θα γίνει σήμερα 17/12/2009 στις 13:00

Επιτρέψτε μου όμως μια παρατήρηση

Ο τίτλος της ανάρτησής σας "Μασάει η Πιπιλή … ταραμά? Δεν μασάει! "
όσο δίκαιο και αν πιστεύετε οτι έχετε, ΔΕΝ ταιριάζει να μπαίνει σε κείμενο βουλευτή του κοινοβουλίου μας

Heliotypon είπε...

Διαφωνώ με τον "'Αγρυπνο Φρουρό". Κι οι βουλευτές "από μας" είναι, όσο κι αν τους τα ψέλνω κατά καιρούς και χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με τις ίδιες εκφράσεις που χρησιμοποιούμε κι εμείς. Πώς τους θέλεις; "ατσαλάκωτους" και με υποκριτική γλώσσα; Ε, έτσι είναι οι περισσότεροι κι από πίσω σου σκάβουν τον λάκο. Ας είναι και ένας (μία) ντόμπρος/α και αυθόρμητος/η.

Η Πιπιλή μάλλον είναι από τις εξαιρέσεις στον πολιτικό κόσμο. Κι γι' αυτό τη χαίρομαι, αν και δεν ψηφίζω το κόμμα της. Κι όταν λάχει της τα ψέλνω.

Yellow Kid είπε...

Να οργανώσουμε Κουίζ: Τι άλλο μασάει η Πιπιλή.