30 Ιουν 2009


Αύριο 1η Ιουλίου και οι καπνιστές «δεμένοι».

Είμαι υπέρ του μέτρου, αν και υπήρξα βαριά καπνίστρια, και σήμερα παίρνω αυτά της πλάκας, τα light τσιγάρα και τραβάω καμιά τζούρα και το σβήνω αμέσως.

Το αν θα τηρηθεί ο νόμος, είναι θέμα των αρμοδίων οργάνων. Εμένα άλλο με τρομάζει, ότι πολύ πιθανόν να δείξουμε για μια ακόμη φορά την έλλειψη παιδείας που μας χαρακτηρίζει.

Φοβάμαι ότι όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια θα μετατραπούν σε υπαίθρια σταχτοδοχεία και επειδή την βλέπω τη ζημιά που πρόκειται να γίνει, έχω στείλει από 8/5 στο Δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο όλων των Δημάρχων της χώρας, κ. Κακλαμάνη, επιστολή, ζητώντας του να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Μπορεί κάποιοι να πουν «μα με αυτά ασχολείσαι ρε Πιπιλή ;» Ναι με αυτά οφείλω να ασχολούμαι

4 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Η ιδέα να χρεωνόμαστε με το έτσι θέλω ένα πρόστιμο, ως πολίτης που θέλω να ζω ελεύθερα χωρίς τιμωρούς και ελεγκτές πάνω από το κεφάλι μου, μου φάινεται από την φύση του απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Εξηγούμαι:

Μου φαίνεται άδικο να δώσω σε κάποιον ένα χρηματικό ποσό, για το οποίο δεν έχει κοπιάσει, και δεν μου δίνει τίποτα πίσω σαν αντάλλαγμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σβήσω το τσιγάρο μου από δική μου πρόθεση ή από παράκληση επειδή ενοχλώ τους γύρω μου. Αν δεν τους σεβαστώ, δεν είμαι σωστός πολίτης, άρα το πράγμα αλλάζει. Αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν θα υπάρχει καν μια πρώτη παράκληση.

Επιπλέον, γνωρίζετε κα Πιπιλή που θα πηγαίνουν τα χρήματα των προστίμων; Θα τα καρπώνονται οι "καπνομπάτσοι", ή θα πηγαίνουν για κάποιο κοινωφελές σκοπό (όπως θεραπεία για τον καρκίνο πχ-πολύ θα ήθελα); Γιατί έτσι μόνο μπορώ να δεχτώ να τους δώσω χρήματα.

Ως καπνιστής, οφείλω να ρωτήσω αν ο χώρος επιτρέπει το κάπνισμα. Αν πάρω καταφατική απάντηση και το ανάψω, το πρόστιμο το πληρώνω εγώ ως πελάτης, ή ο μαγαζάτορας που μου έδωσε "παράνομα" την άδεια;

Έκανα μία σκέψη κα Πιπιλή, και δεν μπορω να μην γελάσω, οχι μόνο με την δική σας κυβέρνηση, αλλά με την εκάστοτε, που ποτέ σε μία προεκλογική ομιλία της δεν μιλάει για τους φόρους και τα πρόστιμα που θα επιβάλλει αφού την ψηφίσουμε...

Μας τα φυλάει έκπληξη ή μας τιμωρεί που αφήσαμε αν την ψηφίσει η πλειοψηφία το Ελλ.λαού;

Πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη.

Yellow Kid είπε...

* ..."Να την ψηφίσει", οχι "αΝ την ψηφίσει"...

Ο Δαίμων, γενικώς!

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Yellow Kid τα πρόστιμα δεν είναι εφέυρεση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προϋπάρχουν παγκοσμίως. Εκτός εάν θέλετε τους παραβάτες να τους περνάμε λαϊκό δικαστήριο.

Heliotypon είπε...

Μπράβα (έτσι είναι το σωστό ιταλικό: Θηλυκό) που αποφάσισες, έστω σταδιακά, να το κόψεις. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός από την εξάρτηση από ένα δηλητήριο όπως ο καπνός! Διάβασε σχετική ανάρτησή μου στις 02.07.09.