24 Απρ 2009

Μαύρο φίδι που τους έφαγε...



Αυτό το χαριτωμένο σκυλάκι που βλέπετε, είναι η αφορμή εδώ και 4 χρόνια να καταγγείλω ένα έγκλημα που συντελείται χωρίς καμία τιμωρία, εδώ και χρόνια, στην πανέμορφη κατά τα άλλα Ικαρία. Επειδή πιστεύω ότι ο επιμένων νικά, δεν το έχω βάλει κάτω.

Αυτές τις ημέρες ενημερώθηκα, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επιτέλους προσανατολίζεται στην σύνταξη Ειδικού Ποινικού Κώδικα για την προστασία των ζώων, που θα επιβάλει ποινές σε όσους κακοποιούν ή θανατώνουν σκοπίμως ζώα.

Μαύρο φίδι που τους έφαγε τους Ικαριώτες που παρά τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών συνεχίζουν το έγκλημα.

Θέλω τη βοήθειά σας. Διαβάστε παρακάτω τις καταγγελίες μου και στείλτε παντού την φωτογραφία και την ιστορία. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε να μπεί ένα τέλος σε αυτήν την τραγωδία.

Ακολουθεί απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΘΕΡΟΥΣ 2008
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ KB’
Tρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008


ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Έλσα Παπαδημητρίου): Ευχαριστούμε, κύριε Αμοιρίδη. Η κ. Φωτεινή Πιπιλή έχει το λόγο.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί κάποιοι να αναρωτηθούν τι δουλειά έχει η «αλεπού στο παζάρι», με την έννοια ότι εγώ είμαι η πλέον άσχετη, σε σχέση με έμπειρους, περί τα κτηνοτροφικά και τα αγροτικά, συναδέλφους εδώ στη Βουλή και πως μία Βουλευτής της πρώτης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, «τολμάει» να μιλήσει για ένα τέτοιο εξειδικευμένο νομοσχέδιο. …………………
…………………
…………………
Θα ήθελα να πω και κάτι τελευταίο. Στην Ικαρία επιτελείται ένα έγκλημα εδώ και χρόνια από τους κτηνοτρόφους της Ικαρίας, όπως και στη Σκύρο. Παράκληση: Πρέπει να περάσετε στην προστασία ορθώς των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων από τα άγρια ζώα την ταυτόχρονη απαγόρευση «κανένας κτηνοτρόφος να μην έχει αλυσοδεμένο στην ερημιά, στο πουθενά, χωρίς νερό και φαγητό αυτά τα σκυλάκια που επιζούν οκτώ με εννέα μήνες το χρόνο».Θα γίνουμε κάποια στιγμή βούκινο στην Ευρώπη. Θα σας αποστείλω αύριο τα δικά μου ρεπορτάζ. Άρα θα προστατεύσουμε την κτηνοτροφία, την άγρια πανίδα, αλλά και τα ζωντανά, γιατί και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να σέβονται αυτό που λέγεται αειφόρος ανάπτυξη. Ευχαριστώ.

....και τα σχετικά έγγραφα






























































3 σχόλια:

Cleo είπε...

Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος της Ικαρίας με τη βάναυση κακοποίηση των σκυλιών αυτών. Δυστυχώς φαίνεται ότι παρόλο που χρόνια έχει γνωστοποιηθεί η κατάσταση που βρίσκονται αυτά τα ζώα και έχουν γίνει νομικές ενέργειες για την τιμωρία των υπευθύνων, στο βωμό των συμφερόντων και της αδιαφορίας θυσιάζονται ακόμα δεκάδες σκυλιά. Θα πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο η τουριστική ανάπτυξη και τα υλικά επιτεύματα που προβάλλουμε, αλλα και οι ευαισθησίες και η καλλιέργεια που εχουμε ως άνθρωποι που από ότι φαίνεται η έλλειψή της δεν κάνει διακρίσεις σε κοινωνικο-οικονομικές τάξεις.
Είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι η κυρία Πιπιλή κάνει έναν αγώνα στο να ανοίξουν τα αυτιά των ανευθύνων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάποια στιγμή... εύχομαι να υπάρξει σύντομα λύση στο πρόβλημα της Ικαρίας πριν χρειαστεί να υποφέρουν κ άλλα τόσα ζώα και πριν άλλες πλέον χώρες αναλάβουν την επίλυσή του με μεγάλο τουριστικό κόστος για την Ελλάδα

artemis είπε...

Τέσσερα χρόνια παλεύουμε για να σταματήσει αυτή η κτηνωδία, που μας γυρίζουν στα χρόνια του μεσαίωνα. δεν είμαστε φιλόζωοι, είμαστε άνθρωποι και επειδή δεν έχει εκφυλιστεί η ανθρώπινη φύση μας, δείχνουμε με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο, τον σεβασμό μας σε κάθε μορφή ζωής και μάλιστα στους σκύλους, που όχι μόνο είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου αλλά αντιπροσωπεύουν και την ανιδιοτελή αγάπη. Εδώ στην Ικαρία το μόνο που εισπράτουν είναι πείνα, δίψα, κλωτσιές και αιχμαλωσία μέχρι θανάτου. Κυριολεκτικά πεθαίνουν πάνω στις αλυσίδες, χωρίς να γνωρίσουν ποτέ τι σημαίνει περπατώ! Ο άνθρωπος θα κάνει πολλά χρόνια να φτάσει το επίπεδο του σκύλου...Πληροφορούμε τους κτηνοτρόφου, αν κανείς μπορεί να τους πει κτηνοτρόφους, αφού ούτε βόσκουν τα κατσίκια τους, ούτε εχουν κανένα μαντρί, απλά κάθονται στα σπίτια τους και τους τρέφει, ως σόγαμπρους, η ευρωπαική ένωση με τις επιδοτήσεις της και κατά τα άλλα ψηφίζουν και ΚΚΕ, τρομάρα τους, όπως και τους δημάρχους, νομάρχες κλπ που τους συγκαλύπτουν και συναινούν σε αυτό το έγκλημα, για λόγους ψηφοθηρίας και μικροσυμφερόντων, πως αυτή η κατάσταση σύντομα θα λάβει τέλος, και ο καθένας θα υποστεί τις συνέπειες, που δικαιούνται και που του αξίζουν. Επιτέλους στην Ελλάδα, κάποιοι πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους. Και αν δεν μπορούν να βάλουν οι ίδιοι τα όρια στον εαυτό τους, τότε αργά ή γρήγορα θα τους βάλει ο νόμος. Νόμος που ενώ υπάρχει δεν εφαρμόζεται. εμείς όμως θα τον κάνουμε να εφαρμοστεί, επιτέλους. Η κα Πιπιλή, όλο αυτό τον καιρό μας αποδεικνύει ως είναι να είσαι πολιτικός και να κυνηγάς την εφαρμογή του νόμου. Μακάρι, όλοι να την μιμούνταν. Τότε θα μοιάζαμε με πραγματιΚή ευρωπαική χώρα και όχι με την γειτονική μας Τουρκία, για να μην πω και με το Πακιστάν.Δυστυχώς τα σκυλιά στην Ικαρία, δεν μπορούν να μιλήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, μπορούμε όμως να το κάνουμε εμείς για λογαριασμό τους. Επιτέλους τα ζώα πρέπει να έχουν τη θέση που δικαιούνται πάνω στον πλανήτη μας. Τη θέση αυτή πρέπει να τους την επιστρέψουμε εμείς οι άνθρωποι.

stav είπε...

Ότι και να πω είναι λίγο. Πως μπορούμε να αδιαφορούμε για τον πόνο των άλλων, είτε αυτοί είναι μικρά παιδιά, είτε ηλικιωμένοι, είτε αθώα ζώα. Γιατί κΆθε τι που είναι πιο αδύναμο, να πρέπει να βασανίζεται και να κακοποιείται μέχρι θανάτου; Στην Ικαρία αυτό που συμβαίνει με τα αλυσοδεμένα σκυλιά, χωρίς φαγητό και νερό, μέσα στην ζέστη ή μέσα στο κρύο, είναι απίστευτης κτηνωδίας. Η μοναδική τους λύτρωση είναι ο θάνατος που και αυτός κάνει μερικούς μήνες για να εμφανιστεί. Είναι δυνατόν να μην μας νοιάζει για ένα άλλο πλάσμα που αισθάνεται, που πονάει; Επειδή δεν μπορεί να δακρύσει; Επειδή δεν μπορεί να μιλήσει; Επειδή κάποιοι θέλουν να ζουν τεμπέλικα πάνω στις πλάτες , ή καλύτερα στον πόνο,αθώων ζώων; Που έχει πάει η ανθρωπιά; Γίνανε άνθρωποι επειδή φορέσαμε δύο καλά ρούχα, αποκτήσαμε σπίτι και οδηγούμε αυτοκίνητο; Όλα αυτά μας κάνουν ανθρώπους; Πως μπορούμε να είμαστε άνθρωποι, αν δεν έχουμε ανθρωπιά; Δεν φταίνε όμως μόνο οι εν λόγω τύποι, που μας το παίζουν τάχα και κτηνοτρόφοι, από τον καναπέ του σπιτιού τους. Φταίνε και όσοι τους συγκαλύπτουν, κυρίως σε τοπικό επιπεδο. Το μήνυμα έχουν αρχίσει να το παίρνουν. Σε λίγο καιρό θα πάρουν και ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΆΝΕΙ. ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ, ΠΩς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΣ.