30 Απρ 2009

Πρόταση - Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή, για το κέντρο της Αθήνας

Είμαι πολύ ικανοποιημένη που ο ίδιος ο Πρόεδρος της βουλής κ. Δημήτριος Σιούφας, αναφέρθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, στην πρότασή μου, να γίνει συζήτηση προ ημερήσιας διατάξεως για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, περιοχή πλατείας Θεάτρου, Ευριπίδου κλπ.

Πως προέκυψε αυτό ; Ούτε και εγώ γνώριζα όταν έστειλα την πρότασή μου στο Πρόεδρο ότι ο σημερινός κανονισμός της Βουλής δεν δίνει το δικαίωμα στον Πρόεδρό της να φέρει θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.

Αλλάζει όμως τώρα ο κανονισμός και έτσι και ο Πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει – και όχι μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί έως σήμερα - να φέρει το θέμα.

Διαβάστε παρακάτω, απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής 27/4/09 – Συζήτηση για την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής :

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ (Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων): Όχι, είναι πολιτικό το θέμα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να συμμετέχει, αλλά μπορεί να αναδείξει ένα πολύ μεγάλο θέμα.
Και την ιδέα αυτή δεν την είχα τυχαία. Πολλοί συνάδελφοι έχουν φέρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που δεν τα έχουν ακουμπήσει οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Θα σας πω ένα τελευταίο θέμα. Η συνάδελφος κ. Πιπιλή μου έστειλε πριν από ένα μήνα ένα έγγραφο ότι κάτι πρέπει να γίνει με το κέντρο της Αθήνας, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ότι χάνεται η ζωή στο κέντρο της Αθήνας, για πολλούς και διαφόρους λόγους, όχι μόνο από τις κινητοποιήσεις των διαφόρων κοινωνικών ομάδων –που έχουν κάθε δικαίωμα από το Σύνταγμα-, αλλά και για άλλους λόγους. Δεν θα πρέπει αυτό το μεγάλο θέμα να το συζητήσουμε κάποια στιγμή στη Βουλή;

Αυτές είναι οι σκέψεις μου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τόσο καιρό κανένας αρχηγός κόμματος από την αντιπολίτευση, παρ’ ότι στηλιτεύουν την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, δεν πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα όπως έχουν την δυνατότητα για συζήτηση στη Βουλή.

Εγώ έκανα ό,τι πίστευα και έφερα το θέμα στη Βουλή, γιατί καλό είναι να λέμε μπλα μπλα μπλα στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, αλλά οι λύσεις δεν δίνονται μέσα από αυτά.

Τώρα που άλλαξε ο κανονισμός, περιμένω η πρότασή μου για ευρεία συζήτηση στην Ολομέλεια να γίνει αποδεκτή, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να αλλάξει η εικόνα που προσβάλει την πόλη της Αθήνας.

4 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Αγαπητή κ.Πιπιλή, η αλλιώς,
Φωτεινή, δεν το πιστέυω ότι σε βρήκα στον φίλο μου τον Νίκο!!
Τι κόσμο βλέπεις τελικά ε?
Σε θυμάμαι που έκανες εκπομπές το πρωί στην τηλ. Best ever! Τις παρακολουθούσα μετα μανίας!
Και στο ράδιο μετά! Εν τοιαύτη περιπτώσει, στο ίδιο θέμα με τον Νίκο, στις ετικέτες- ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα βρεις το ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. Φυσικά θα χαρώ τρομερά, αν γίνεις αναγνώστρια του μπλόγκ, έστω και για λίγο!
Καλό κουράγιο σε ότι κάνεις,
καλό μήνα, και καλή βδομάδα.

Yellow Kid είπε...

Άσχετο, αλλά γιατί οι αστυνομικοί προχτές ήτανε μπροστά από τους Χρυσαυγήτες οι οποίοι πετούσαν πέτρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης (ναι, οι ΧΑ είχαν κρότου λάμψης)και δεν τους συλλαμβάνανε; Τι λέει επ αυτού ο κος Μαρκογιαννάκης;

Θεοδωράτος Σπύρος είπε...

Αγαπημένη Φωτεινή Πιπιλή σε παρακολουθώ καιρό και μου δημιουργήθηκε μια απορία απο τη μέχρι τώρα εμμονή σου για τα χάλια του κέντρου της Αθήνας. Απ' όσο γνωρίζω ο "εθνάρχης" σας γέμισε την Αθήνα τσιμέντο και πολυκατοικίες. Συνεπώς η μόνη παράταξη που δεν δικαιούται να μιλάει για τα χάλια της Αθήνας είναι η ΝΔ. Και αφού σε άκουσα στον ΣΚΑΙ να υμνείς τον "εθνάρχη" σας... μήπως θα ήταν καλό να ζητήσεις ένα τεράστιο συγγνώμη πρώτα απο τους Γκάγκαρους Αθηναίους για όλο αυτό το έγκλημα; Μήπως θα ήταν σωστό και πρέπον να ζητήσεις συγνώμη εκ μέρους της ΝΔ για την ανεξέλεγκτη πολιτική μετανάστευσης του Ψηλού που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε απροσπέλαστο γκέτο; Και μην βιαστείς να με πεις ΠΑΣΟΚ! Σε αυτούς τα χώνω στα δικά τους blog! Μια συγνώμη και μια παραίτηση δεν βλάπτει... Στην Ιαπωνία κάνουν χαρακίρι...

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Yellow Kid, δεν είναι καθόλου άσχετο αυτό που λές!

Η ίδια η κ. Πιπιλή έχει δυστυχώς ταχθεί κατ' επανάληψιν υπέρ φασιζουσών νοοτροπιών «απαγόρευσης των διαδηλώσεων» στο «πολυαγαπημένο» κέντρο της Πρωτεύουσας, μαζί με τον γνωστό ακροδεξιό Δήμαρχο.

Στα ίδια πλαίσια (που η δολοφονία της ίδιας της Δημοκρατίας στο πρόσωπο ενός εφήβου είχε μικρότερη αξία από την εμπορική κίνηση της Αθήνας) προφανώς και η πάλη των προσφύγων/μεταναστών για ζωή έχει μικρότερη αξία από την τουριστική εικόνα ενός «καθαρού» κέντρου.

Και, προς θεού, δεν μιλάει κανείς για την εγκληματικότητα. Που μπορεί η αστυνομία να αντιμετωπίσει. Αν ήθελε. Αλλ' αυτή αναλίσκεται στις «σκούπες» και τα φαράσια, θεωρώντας προφανέστατα μεγαλύτερο έγκλημα το να είσαι «λαθρο»-μετανάστης από το να είσαι έμπορος ναρκωτικών. Κι αυτά τα λέω έχοντας δει με τα μάτια μου να συλλαμβάνονται μαζικά μετανάστες απλώς και μόνον επειδή ήσαν «χωρίς χαρτιά» την ίδια στιγμή που δίπλα στον αστυνομικό ένας χρήστης αγόραζε την δόση του από τον έμπορο.