11 Δεκ 2008

«Απόσυρση του άρθρου 30»

Μεγάλη είναι η ικανοποίησή μου για την απόσυρση του άρθρου 30, του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Παρά την διακομματική συναίνεση και πίεση, για την τακτοποίηση της υπηρεσιακής κατάστασης, σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, των Δημόσιων υπάλληλων και υπάλληλων Ν.Π.Δ.Δ που διετέλεσαν Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι αλλά και όσων διετέλεσαν Διοικητές ή Πρόεδροι ή Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα, και παρά την επιμονή εκπροσώπων των κομμάτων να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα π.χ. Α.Τ.Ε., Ο.Τ.Ε. κλπ, τελικά απετράπη η κριτική της κοινής γνώμης, για τις συντεχνιακές λογικές και τα βολέματα των αξιωματούχων.

Στο σύνολό της η κοινή γνώμη μας παίρνει με τις πέτρες, κάθε φορά που αυτό-βολευόμαστε. Το ίδιο έκανα και εγώ ως δημοσιογράφος. Ειδικότερα, την ώρα που η νεολαία, διαδηλώνει ειρηνικά και που εμείς, η κοινωνία και οι γονείς, δημιουργούμε ένα κλίμα αγωνίας, για το μέλλον τους, την ίδια στιγμή που κινδυνεύουν εμποροϋπάλληλοι να χάσουν την δουλειά τους, από τα βανδαλισμένα καταστήματα, όταν το εμπορικό κέντρο της Αθήνας ασφυκτιά εδώ και μια εβδομάδα και δεν πατάει πελάτης, ήταν απαράδεκτο να εξυπηρετούμε για μία ακόμα φορά το σύστημα των πάσης φύσεως αξιωματούχων.

Για τους παραπάνω λόγους είχα ζητήσει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου, κατά την συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στις αρχές του μήνα. Δεν ήθελα και δεν θέλω, να αποτελέσει η Βουλή το εφαλτήριο και το άσυλο βολεμένων κρατικών αξιωματούχων, κάθε βαθμίδας, αιρετών και μη.

Τι έγραψαν:http://www.enet.gr/online/online_print?id=79420308

http://infopress-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_9099.html



12 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Πού να πατήσει πελάτης, βρε Πιπιλή με τα δακρυγόνα; Κοροϊδευόμαστε;

Yellow Kid είπε...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....
Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε,
ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε, περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι, έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες;
Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ.
Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα

ΕΜΕΙΣ
κλαίμε κι από μόνοι μας

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

Επειδή υπήρξαμε όλοι παιδιά και διαδηλώναμε, καλύπτουμε κάθε μαθητική ενέργεια και αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας. Με μια διαφορά, δεν θα επιτρέψουμε εμείς με τις κοιλίτσες, τις φαλάκρες και τις ρυτίδες μας σε μικρές ομάδες να σκυλεύουν πάνω στο έγκλημα με θύμα ένα παιδί για μερικά μελλοντικά ψηφαλάκια.
Σημείωση: Το δικαίωμα στον έρωτα το έχουμε όλοι, και οι μεγαλύτεροι και οι ευκατάστατοι και οι φτωχοί και οι άνεργοι.

Giannis Kafatos είπε...

αληθεύει (όπως μου έλεγαν συνδικαλιστές δημοτικοί αστυνομικοί) ότι σ' αυτό το ν/σ προβλεπόταν η αλλαγή του οργανισμού λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία θα μετατρεπόταν σε κατασταλτικό μηχανισμό και στη συνέχεια θα μπορούσε να οπλοφορεί?
Και το είχατε (εσείς βουλευτές εννοώ) για συζήτηση την Τρίτη, 3 μέρες μετά τη δολοφονία του παιδιού!
Πάλι καλά!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Dr.Φλάντζας είπε...

Γνωστή Άγνωστη Πιπιλή:

Εκ μέρους όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών της Ελλάδας, θέλω για μίαν ακόμα φορά να συγχαρώ τον κο Παυλόπουλο που με ΜΑΤ κε χημικά στα μάτια, διέλυσε την ειρηνική πορεία στο Σύνταγμα. Η κυβέρνησίν σας έδειξε δια μιάν ακόμα φορά οτι δεν κρύβη τις προθέσεις της. Δείτε κε το σχετικόν ΒΙΝΤΕΟ .

Υπάρχη ένα συνθημαν που όλους μας ενώνη,
Dr.Φλάντζας

Zaphod είπε...

"καλύπτουμε κάθε μαθητική ενέργεια"

Aν εξαιρεθεί η κάλυψη με χημικά, εγώ άλλη κάλυψη δεν βλέπω.

hnioxos είπε...

Κυρία Πιπιλή εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε χάσει όλοι τη μπάλα. Προσπαθώντας να εξηγήσετετε μια κατάσταση που σας ξεπερνά και έντρομοι μπροστά στο ενδεχόμενο των επικείμενων εκλογών, όπου περίπου το 40% της σημερινής κοινοβουλευτικής σας ομάδας θα χάσει την καρέκλα που τόσο κόπιασε να αποκτήσει, προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αποτρέψετε την πτώση της κυβέρνησής σας. Παραπληροφορείτε, χρησιμοποιείτε τη σκληρή βία των δυνάμεων των ΜΑΤ (τα "ηρωικά ΜΑΤ" 'οπως είπε και ο κύριος Πολύδωρας ο οποίος να μην ξεχνιόμαστε ήταν υπουργός της κυβέρνησής σας) και έχετε διατάξει και την τηλεόραση να μη δείχνει τίποτα τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια το θέμα να ξεχατεί και το κίνημα να ξεφουσκώσει.
Αυτό που όμως γίνεται φανερό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η ταυτότητα όλων εσάς της ΝΔ. Είστε τραγικοί και ανίκανοι να κυβερνήσετε πια κυρία Πιπιλή. Ο πρωθυπουργός σας κάθεται και παρακολουθεί σα λαπάς τις εξελίξεις δηλώνοντας συνεχώς σαν παπαγάλος "δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη", ανίκανος πια να κυβερνήσει. Παραιτηθείτε κυρία Πιπιλή. Είναι καλύτερο για όλους εμάς αλλά και όλους εσάς. Γιατί από δω και πέρα μόνο χειρότερα μπορείτε να τα κάνετε...

Υ.Γ. Το κολπάκι με το ΚΚΕ είναι φτηνό και δεν πιάνει πια. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι τα έχετε κάνει πλακάκια η ΝΔ με το ΚΚΕ. Το σίριαλ με το ΚΚΕ να δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για εκλογές, μετά βεβαίως από κεντρική συμφωνία των ηγεσιών είναι γελοίο. Και από την άλλη μεριά εσείς της ΝΔ να τους γλείφετε ότι δεν προκάλεσαν επεισόδια. Σε λίγο θα γίνετε εσείς κομμουνιστές και το ΚΚΕ θα γίνει ΝΔ...

ATHENA είπε...

ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ (ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ)
ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ?

Νίκος Τσατσαρός είπε...

Edw o kosmos kaigete kai...ante na mh pw..... Kathgoreite tous "alhtes" anarxikous, ta kaka paidia pou diamartyronte (taxa mou omws deixnete katanohsh stis agwnies tous), klepsate kai eseis kai oi prohgoumenoi apo esas ekatommuria eurw kai tolmate na eiste akoma zwntanoi se ayth th xwra. Alh8eia poios exei katastrepsei perissotero? Oi "anarxikoi" (blepete xrhsimopoiw auton ton oro anti ton oro koukouloforoi ws deigma kalhs
8elhsews) pou kapsane ta panta? oi eseis oi 300 (oxi tou Lewnida-autoi htan hrwes) bouleutes tou kratous? Mas dida3ate th diaf8ora, thn apath, diaplokh, to bisma, thn alhteia. Epeidh eseis forate grabata kai koustoumi? kai egw anagkazomai na foraw grabata alla oute sas eklepsa, oute sas e3apathsa. Kai an to kanw, 8a paw fulakh. Enw eseis akoma kai ekei eisaste kalumenoi, exete asylo. H monadikh xwra sthn Eurwph toulaxiston mazi me thn Italia pou exoume atimwrisia gia tous politikous mas. MPRAVO SAS. Twra mporeite na koimh8hte me thn suneidhsh sas ka8arh. Ta paidia omws den 8a stamathsoun na sas ftynoun.

ΑΓΙΟΣ είπε...

Κυρία Πιπιλή,

Σέβομαι τη συνολική παρουσία σας μέχρι στιγμής στην πολιτική σκηνή της χώρας μας. ΑΛΛΑ υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να ειπωθούν:
1) Η χώρα διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση. Η κυβέρνησή σας αντί να σταθεί στο πλευρό των κοινωνικών τάξεων που το έχουν ανάγκη, στέκεται στο πλευρό των τραπεζών, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα. Καταλαβαίνω την ανάγκη να στηριχθούν οι πυλώνες της οικονομίας, αλλά τι φταίει ο συνταξιούχος, ο αγρότης και ο μισθωτός; Είναι φανερό ότι όχι μόνο απέτυχε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησής σας, η οποία στηρίχθηκε πάνω στο σύνθημα "οικονομική ανασυγκρότηση", αλλά αποδείχτηκε έτι κοινωνικά ανάλγητη. Αντί να "δωρίζει" - γιατί περί αυτού πρόκειται - ο κ. Αλογοσκούφης χιλιάδες ευρώ για το διπλωματικό "πρωτόκολο" της κ. Μπακογιάννη, θα ήταν φρονιμότερο να δημιουργηθεί επιτέλους το περιβόητο ταμείο φτώχειας, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε ο κ. Καραμανλής.
2) Η χώρα συγκλονίζεται από σκάνδαλα. Και αναπόδραστα από αξιακή, ηθική και πολιτική κρίση. Είναι λυπηρό να απαξιώνεται το σύνολο των θεσμών, να δυσφημείται η χώρα διεθνώς, να ευτελίζεται το πολιτικό σύστημα και να μη βρίσκεται ένας, ένας, κ. Πιπιλή, υπουργός να υπερασπιστεί το κύρος ή τουλάχιστον το γόητρο της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ.
3) Κάποιοι έπρεπε να πάνε σπίτι τους. Και αφορμή είναι το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Διάβασα πρότερη ανάρτηση στο ιστολόγιό σας. Να μιλήσουμε χωρίς περιστροφές. Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες και αντί να τις αποκαλύψει ο πρωθυπουργός, προτίμησε να τις κρύψει κάτω από το χαλί, εμπαίζοντας τη νοημοσύνη μας. Δεν είμαστε τόσο ανόητοι. ΑΚΟΜΑ έχουμε την οξύνοια που απαιτείται, για να σκεφτούμε κριτικά. Δεν πιστεύω ότι πλανήθηκαν υπουργοί, όταν υπέγραφαν τις αμαρτωλές μεταβιβάσεις των ακινήτων. Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε σαφή εικόνα για ό,τι γινόταν. Η πολιτική στάση που τήρησε ήταν συνειδητή: κάλυψε τα σκάνδαλα και μετέτρεψε την πολιτική ανομία σε ιερή - εκλογική - μικροπολιτική συμπαιγνία.
4) Υπάρχει έλλειμα διακυβέρνησης στον τόπο. Ο κ. Καραμανλής έχει χάσει τον έλεγχο. Τώρα αποκαλύπτεται ό,τι δεν θέλαμε - τούλαχιστον όσοι ανήκουν στον περήφανο χώρο της μεγάλης παράταξης - να πιστέψουμε ό,τι ο πρωθυπουργός είναι ανίκανος να χειριστεί τις κρίσιμες υποθέσεις της χώρας. Δεν είναι καν ικανός να κάνει ένα ανασχηματισμό, κ. Πιπιλή. Ούτε να διαρθρώσει το κυβερνητικό σχήμα δεν δύναται. Με αποτέλεσμα οι υπουργοί να ακυρώνουν δημόσια την αποκλειστική προνομία του πρωθυπουργού να ασκεί συνολικό έλεγχο στην κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής δεν έχει θητεύσει σε καμιά υπεύθυνη, υπουργική θέση όλα αυτά τα χρόνια, γι' αυτό και αγνοεί το πως να χειριστεί τα μείζονα, αλλά και τα ήσσονα προβλήματα που ανακύπτουν. Το έλλειμα διακυβέρνησης ποιός θα το καλύψει;
5) Γιατί τόση δυσπιστία στα νέα και δυναμικά στελέχη της παράταξης; Τι έχει, δηλαδή, να προσφέρει ένα στέλεχος, που είναι 60άρης+, από ένα νέο και πετυχημένο βουλευτή της παράταξης. Με άλλα λόγια γιατί να εμπιστευθώ ένα Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη στις τελευταίες συμπλοκές και ανέχτηκε με τρόπο απαράδεκτο τη δολοφονία ενός 16χρονου νέου, χαρακτηρίζοντάς την "μεμονωμένο γεγονός", από ένα νέο και δυναμικό στέλεχος της ΝΔ; Ακούω ότι η ΝΔ δεν έχει "πάγκο"! Η ΝΔ έχει τα καλύτερα στελέχη, κ. Πιπιλή. Μέσα σ' αυτά συγκαταλέγω και εσάς. Μένετε όμως εκτός κυβέρνησης, όπως και όλα τα καταξιωμένα στελέχη της ΝΔ. Πείτε, σας παρακαλώ, στον κ. Καραμανλή να ανοίξει τα μάτια του και να συνειδητοποιήσει πόσα ικανά στελέχη, με ισχυρά λαϊκά ερείσματα έχει δίπλα του. Γιατί να μην μπορεί και ένας νέος πολιτικός να γίνει υπουργός. Πρέπει να είναι γόνος της οικογενείας Μητσ..., για να δει προκοπή σε αυτόν τον τόπο;

Heliotypon είπε...

Σκέφτηκες μήπως θα έπρεπε να το κλείσεις αυτό το βλογκάκιον; 'Οχι μόνο διαδραστικό δεν είναι (όπως, κατ' εξοχήν, θα έπρεπε να συμβαίνει με Βλογ εκπροσώπου του λαού), αλλά περιπίπτει σε εντελώς εκνευριστική αδράνεια, με αφορμή κάποια προβλήματα υγείας, ενώ η ιδιοκτήτρια του αλωνίζει τα ΜΜΕ! Αναρωτιέμαι σε τι σου χρησμεύει...

Heliotypon είπε...

Αλήθεια τι έγινε με αυτές τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Περιμένουμε να επανέλθεις... (μην τάξεις άγιου κερί και παιδιού κουλούρι. Εγώ ένας απλός άγιος είμαι...).