22 Απρ 2008

Παρόν ο Δήμος Αθηναίων!

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Γραφείο Τύπου
Τηλ.: 3722163-3722141 Αθήνα, 22 -04-2008ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα το πρωί και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Γεωργίου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι από σήμερα «υιοθετεί» το πάρκο και αναλαμβάνει τη φροντίδα του, παρότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου. Στον καθαρισμό του πάρκου συμμετείχαν οι εθελοντές περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, ενώ αμέσως μετά τον καθαρισμό η υπηρεσία πρασίνου ξεκίνησε τη φύτευση του χώρου.

Στην επιχείρηση καθαρισμού ήταν παρούσα η Βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είχε εκδηλώσει εξαρχής το ενδιαφέρον της για το πάρκο, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Κοινοχρήστων χώρων Άγγελος Μοσχονάς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης καθαριότητας έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Νικήτας Κακλαμάνης: «Πέρυσι τέτοια εποχή περίπου ήμασταν εδώ σε αυτό το πάρκο. Και ήμασταν εδώ για να το καθαρίσουμε επειδή η κατάστασή του ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Και όσοι ήσασταν εδώ πέρυσι βλέπετε τη διαφορά φέτος. Το κηπάκι με τα λουλούδια που βλέπετε εδώ είναι αυτό που εμείς φυτέψαμε πέρυσι, στα πλαίσια του καθαρισμού και του καλλωπισμού του χώρου, και του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε φτιάξει ακόμα ένα ακριβώς δίπλα. Ταυτόχρονα ψάχνουμε να βρούμε τους «γονείς» του πάρκου . Και τους ψάχνουμε γιατί έχουν εξαφανιστεί. Συνεπώς το πάρκο αυτό είναι «ορφανό». Και επειδή ο Δήμος οφείλει να ενδιαφέρεται για τα «ορφανά» πάρκα από σήμερα το «υιοθετούμε» και συστήνουμε στους «γονείς» του, ή να μην εμφανιστούν ποτέ, ή αν εμφανιστούν να ξέρουν ότι θα τους πάει και ο λογαριασμός. Πάντως από σήμερα το πάρκο το παίρνει ο Δήμος της Αθήνας. Ανοχή τέρμα. Και ένα ευχαριστώ στα παιδιά των υπηρεσιών του πρασίνου και της καθαριότητας και κυρίως στους εθελοντές.»

Φωτεινή Πιπιλή: «Πρέπει να πάρει ο δήμος όλα τα πάρκα, όλα τα διαζώματα, δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας το ΥΠΕΧΩΔΕ πχ να χρησιμοποιεί επί πληρωμή εργολάβους για να καθαρίζουν τα διαζώματα της Συγγρού. Ο Δήμος Αθηναίων έχει αποδείξει ότι διαθέτει την καλύτερη Διεύθυνση που είναι η Διεύθυνση Πρασίνου και υπάρχει ένας Δήμαρχος αποφασιστικός. Κάποια στιγμή οι Αθηναίοι πρέπει να ξέρουν ποιος κουμαντάρει αυτήν την πόλη και αυτός πρέπει να είναι ο Δήμαρχος, κακά τα ψέματα. Μια παράκληση επί τη ευκαιρία, θα πρέπει κάποια στιγμή επειδή αγαπάμε όλοι τα ζώα, και έχουμε ζώα σπίτι, όταν κυκλοφορούμε με τα σκυλάκια μας είναι καλό να σεβόμαστε και το περιβάλλον και τους ανθρώπους και επιτέλους να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το σύστημα που υπάρχει χρόνια στο εξωτερικό. Τις ακαθαρσίες του σκύλου δεν είναι υποχρεωμένος ο εργάτης της καθαριότητας του Δήμου να τις μαζέψει, είναι υποχρέωση δική μας να τις μαζέψουμε. Παρακαλώ το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αστυνομία να είναι πολύ αυστηροί στο θέμα αυτό.
΄Αγγελος Μοσχονάς: «Σήμερα, είναι ημέρα αφιερωμένη στη γη. Ο Νικήτας Κακλαμάνης λοιπόν δίνει το μήνυμα ότι θέλουμε μια γη καθαρή και φυτεμένη. Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, το κάνει ο Δήμος σε όλη την πόλη 365 μέρες το χρόνο.

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν άλλοι, ορφανοί ή μη, χώροι της πόλης οι οποίοι όμως χρειάζονται σίγουρα φροντίδα;

Νικήτας Κακλαμάνης: Βεβαίως, πχ το πάρκο μπροστά από τον Ευαγγελισμό πού ανήκει; Έχω μια πληροφορία ότι ανήκει στην Εκκλησία. Θα το ψάξουμε, πλην όμως είναι τώρα 6 μήνες που εμείς το φτιάξαμε. Όπως το βλέπετε στη φάση που είναι τώρα, το έφτιαξε ο Δήμος δωρεάν. Δηλαδή παίζουμε λίγο και το κεφάλι μας κορώνα γράμματα, γιατί απαγορεύεται τυπικά εκ του νόμου να ξοδεύεις λεφτά για κάτι που δεν είναι δικό σου. Αλλά είναι μέσα στο κέντρο της πόλης αυτό το πάρκο μπορούμε να το αφήσουμε έτσι; Ήταν το πάρκο της Ριζαρείου που μέχρι πριν λίγους μήνες ανήκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Αυτό το πήραμε επισήμως, θα αναπλαστεί και θα μπει εκεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο λόφος του Αρδηττού, ανήκει αλλού, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, πλην όμως εμείς τον φυλάμε, εμείς πληρώνουμε το πότισμα και αν πάρει, χτυπήστε ξύλο, φωτιά το καλοκαίρι, θα βρίζουν το Δήμαρχο ενώ δεν ανήκει στο Δήμαρχο. Ο λόφος του Φιλοπάππου, αναζητούμε πού ανήκει. Κατά μια πληροφορία, σύμφωνα με κάποια στοιχεία, μάλλον είναι δικός μας και θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό. Επίσης, το Πεδίον του Άρεως και τα Τουρκοβούνια ανήκουν στην Υπερνομαρχία. Δηλαδή, όταν προεκλογικά έλεγα- και κάποιοι νόμιζαν ότι το έλεγα γενικόλογα για να μην απαντώ- να ξαναγυρίσει η πόλη στους Αθηναίους, αυτά εννοούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: