4 Απρ 2008

Ωδείο Αθηνών

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε....

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη

Θέμα: « Ευθύνη συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου του Ωδείου Αθηνών »

Κύριε Υπουργέ,
εδώ και τρία χρόνια προσπαθώ να βγάλω άκρη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, άρα και την ευθύνη συντήρησης του περιβάλλοντος χώρου του Ωδείου Αθηνών. Κυριολεκτώ όταν λέω τρία χρόνια!

Ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και μεταβατική Δήμαρχος, διαπίστωσα την οργή των κατοίκων της περιοχής, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατούσε στο πάρκο. Πήρα πρωτοβουλία και με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος δεν είχε καμιά αρμοδιότητα, καθαρίστηκε ο χώρος από τόνους σκουπιδιών και ακαθαρσιών. Κλαδεύτηκαν και κυρίως ποτίστηκαν τα δεκάδες δέντρα και φυτά, με αποτέλεσμα την διαφυγή του κινδύνου της πλήρους καταστροφής τους. Σε επίμονες ερωτήσεις μου, η διοίκηση του Ωδείου, η οποία χρηματοδοτείται από το ΥΠ.ΠΟ., ηρνείτο κάθε ευθύνη.

Με πολύχρονη σχετική αλληλογραφία μέσω του Δραστήριου Συλλόγου «Ο Παριλίσσιος», διαπιστώσαμε ότι ούτε το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., στο οποίο ανήκε ο χώρος από την εποχή του Υπουργείου Δημοσίων Έργων επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, δέχεται ότι είναι ιδιοκτησία του.

Είναι άθλια η εικόνα. Είναι άθλιο το γεγονός ότι στην πόρτα ενός πολιτιστικού Ιδρύματος, αφοδεύουν δεκάδες σκύλοι, και είναι ντροπή δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, να διαπιστώνουν οι πολίτες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες, αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Επιπροσθέτως, τα μαρμάρινα κλιμακοστάσια και οι διάδρομοι του κτηρίου, έχουν μετατραπεί σε χώρο αθλοπαιδιάς skating με καταστροφικά, για το δημόσιο κτήριο, αποτελέσματα. Αθλητική δραστηριότητα που ωφελεί τα παιδιά, για την οποία όμως θα πρέπει να διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1) Αναγνωρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού την ιδιοκτησιακή σχέση με το χώρο ;

2) Θα παρέμβει το Υπουργείο Πολιτισμού, για την αποκατάσταση και τη διαρκή συντήρηση του χώρου ;

Αθήνα 2/4/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: