29 Ιουλ 2008

Το savoir vivre στο Ρέθυμνο!

Έχω ταξιδέψει πάρα πολύ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό που αισθάνθηκα στο Ρέθυμνο δεν το είχα αισθανθεί πουθενά, ούτε καν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης ή το Σοβέτο επί εποχής απαρτχάιντ. Εξοργίστηκα, θύμωσα και το κυριότερο φοβήθηκα και αν κάνω την δημόσια καταγγελία μου, το οφείλω στους πολίτες οι οποίοι πρέπει οι ίδιοι να προστατεύσουν την ιστορική και τουριστική πόλη τους.
Ετοιμάζω την έκδοση ενός ακόμα βιβλίου μου με φωτογραφίες και αφιέρωσα ένα σφικτό 48ωρο για να φωτογραφίσω το πλούσιο αρχιτεκτονικό παρελθόν στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ώστε να προβάλω τις ομορφιές τους.
Ήμουν εντελώς μόνη όπως ο μέσος τουρίστας. Δεν είχα καν ειδοποιήσει τους συναδέλφους μου Βουλευτές. Ενθουσιασμένη από την πόλη των Χανίων πήγα με ταξί στο Ρέθυμνο και κατευθύνθηκα αμέσως στην περίφημη κρήνη Rimondi για να την φωτογραφίσω. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι γεμάτη μικρά – πολύ μικρά – σοκάκια, όπου συνωθούνται χιλιάδες τουρίστες – κάτι σαν τα Ματογιάννια στη Μύκονο. Δύο παρά δέκα το μεσημέρι της Δευτέρας, φωτογράφησα την Κρήνη και κατευθυνόμενη σε ένα σοκάκι για να δω την επόμενη Τούρκικη Κρήνη γίνεται το εξής :
Στη μέση του δίμετρου σε φάρδος δρομίσκου, κάποιος σύγχρονος νεοέλληνας είχε παρατήσει μια ογκώδη vespa. Κάποιος άλλος ακούμπησε επάνω της και το ποδήλατό του, για να πάνε να πιούν καφέ στην παρακείμενη καφετέρια, την οποία νομίζω ότι την έλεγαν «Βασιλικός».
Από τον συνωστισμό των περιπατητών πέφτει το ποδήλατο και με κτυπάει στον αριστερό μου καρπό. Ξαφνιάστηκα, πόνεσα και κρατώντας σφικτά το χέρι μου αναρωτήθηκα φωνακτά «επιτρέπεται να παρκάρετε στη μέση του σοκακιού; Θα σκοτωθεί κανένα παιδάκι». Πλην τριών Γερμανών τουριστών που πετάχτηκαν για να με βοηθήσουν οι ντόπιοι θαμώνες αδιαφόρησαν πλήρως, ενώ ατάραχος ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου με «διαπέρασε» απλώς για να σηκώσει το ποδήλατό του. Του είπα «συγνώμη γιατί το κάνατε αυτό…εγώ μπορεί να έσπασα τώρα τον καρπό μου». Η απάντησή του ήταν «λεβέντικη». «Καλά ολόκληρο ποδήλατο και vespa δεν τα έβλεπες…στραβή είσαι;». Του είπα «αντί να μου ζητήσετε συγνώμη μου ζητάτε και τα ρέστα;». Και μου απάντησε…«μιλάς εσύ, που μου πέταξες κάτω το ποδήλατό μου και μπορεί να έπαθε κάτι;» Παρά τον πόνο, κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα «επειδή εγώ μπορεί να έσπασα το χέρι μου και εσάς να χάλασε το ποδήλατο, θα φωνάξω το 100». Αμέριμνος, με απαξιωτικό στυλ, συνέχισε να πίνει την φραπεδιά του, λέγοντάς μου «με απειλείς ;».
Και τώρα αρχίζει ο φόβος. Οι συνειρμοί της τελευταίας επικαιρότητας του Ρεθύμνου, υπόθεση Ζωνιανών και η στυγνή δολοφονία του νεαρού φοιτητή στην παλιά πόλη πριν από δύο μήνες από έναν «λεβέντη», με έκαναν να απομακρυνθώ, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούσα εάν «φούσκωνε» κάτι πάνω του. Μετάνιωσα γιατί φοβήθηκα. Επιπροσθέτως, πάγωσα από την πλήρη αδιαφορία όλων και την ύποπτη σιωπή των παρισταμένων που βλέπουν μια μόνη γυναίκα κτυπημένη και δεν κάνουν το αυτονόητο. Να προσφερθούν να μου φέρουν πάγο. Παρά μόνο ένα έντρομο γκαρσόνι που μου έλεγε συνέχεια «καθίστε…μήπως θέλετε νερό ;».
Που να καθίσω εγώ που φανταζόμουν ότι θα βγάλει ο άλλος το κουμπούρι…πάντως το 100 το πήρα. Έως ότου έρθει, ο τύπος – μη φανταστείτε κανένα Κρητήκαρο με βράκες, πορτοκαλί lacoste φόραγε, συνέχιζε τα απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλιά του, του τύπου «δηλαδή τώρα το 100 θα μας κάνει νταντά; κλπ» και συνέχιζε ατάραχος να πίνει τον καφέ του. Και εγώ ξένη στην ίδια μου την πατρίδα και φοβισμένη, να πονάω και να μετανιώνω την ώρα και την στιγμή που άνοιξε τέτοια ιστορία, που; …στο Ρέθυμνο.
Φαίνεται υπολόγισε πόσο κάνει το περιπολικό για να μπει στα σοκάκια της παλιάς πόλης και λίγο πριν εμφανιστεί το πλήρωμα, καβάλησε το ποδήλατο και έφυγε κοιτάζοντάς με ειρωνικά και λέγοντάς μου «άντε να με βρεις». Φυσικά και η vespa είχε εξαφανιστεί από την πρώτη στιγμή.
Λίγο πριν συναντηθώ με τους αστυνομικούς, στο κοσμηματοπωλείο που είναι διαγώνια της Κρήνης, είναι στην πόρτα μια κυρία καλοβαλμένη η οποία μου λέει ξαφνικά, με το χέρι στη μέση «πως φαίνεται ότι είσαι αργόσχολη…δεν πας να βρεις καμιά δουλειά να περνάς την ώρα σου, αντί να μας απασχολείς τόση ώρα. Αλλά τι σου λέω φαίνεται από τα μούτρα σου πόσο μοχθηρή και κακιά γυναίκα είσαι. Είσαι πολύ κακιά και καλά να πάθεις. Δεν φτάνει που του πέταξες το ποδήλατο κάτω, αντί να ζητήσεις συγνώμη φωνάζεις το 100. Και τι θα μας κάνει το 100;».
Και για να τελειώνω, το πλήρωμα κατευθύνθηκε στην καφετέρια και ρώτησε το γκαρσόνι, αυτό που προσφέρθηκε να βοηθήσει, τι συνέβη. Ο οποίος τους είπε ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν είδε και δεν άκουσε απολύτως τίποτα. Φυσικά και δεν έκανα μήνυση κατά αγνώστου, αφού διαπίστωσα ότι ήμουν ένα αόρατο πρόσωπο στο οποίο και δεν συνέβη τίποτα. Που να μπλέξω εγώ με την omerta.
Είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω αυτό το συμβάν, την απαράδεκτη συμπεριφορά όλων των παρόντων, π.χ. της επαγγελματία κοσμηματοπώλη, μόνο και μόνο για να προστατεύσω τους υπόλοιπους πολίτες του Ρεθύμνου, οι οποίοι οφείλουν να αντιδράσουν, γιατί ο,τι έγινε στην Κρήνη Rimondi, βλάπτει σοβαρά την κοινωνική συμπεριφορά και την οικονομική ζωή μιας κατεξοχήν τουριστικής περιοχής.

12 σχόλια:

Αναμοχλευτης είπε...

Κυρία Πιπιλή, πόσο καιρό άραγε θα σας πάρει και τι άλλο χρειάζεστε για να συνειδητοποιήσετε ότι ζήτε -και επί πλέον εδώ κι ένα χρόνο κυβερνάτε κι εσείς- στη χώρα με τους πλέον ασίκηδες και νταηλήδες (εκ του ασφαλούς) πολίτες της Ευρώπης;

Δεν φταίει το Ρέθυμνο, το οποίο δεν αποτελεί, δεν μπορεί να αποτελεί, εξαίρεση από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αγριέψαμε και χάσαμε κάθε διάθεση ευγένειας, την οποία επιπροσθέτως θεωρούμε δείγμα θηλυπρέπειας.

Κι εσείς φοβηθήκατε το θρασύδειλο ποδηλάτη, τον... άντρακλα που την έκανε νεοελληνικά (δεν λέμε πια αλα-γαλλικά) στο σωστό τάιμιν.

Όσο για την «κυρία» επιχειρηματία; Νομίζω πως αποτελεί τυπική περίπτωση εκείνων που πλάθουν την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των επισκεπτών της. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η άξεστη χωρική θα έπαυε να είναι άξεστη επειδή άνοιξε μαγαζί;

Φυσικά αν την ληστέψουν αύριο, θα ωρύεται στις κάμερες «που είναι η αστυνομία, τι κάνει το κράτος;» Και θα κάνει παράπονα γιατί κανένας παρευρισκόμενος δεν παρενέβη να την βοηθήση, χωρίς να της περάση καν απ' το ελλειπές της μυαλό ότι και οι άλλοι σκέφτονται και λειτουργούν όπως η ίδια.

Ή μήπως θα πρέπει να σας θυμήσω το περσινό συμβάν με τον φαρμακοποιό στην Ηλεία; Κι αυτός ήταν φαρμακοποιός, όχι απλώς χωρικός που μεταλλάχθηκε σε επιχειρηματία.


____________
«Σε άκουσα και πήγα διακοπές στην Ελλάδα», μου είπε Βέλγος φίλος, «και δεν ξαναπάω ποτέ πια. Έφυγα στις τρεις μέρες και πήγα στην Τουρκία. Εκεί δεν σέβονται απλώς τους τουρίστες, αλλά πρώτιστα τον εαυτό τους».

Τσιμουδιά δεν έβγαλα. Μόνο που κατέβασα το κεφάλι. Και τι να του πω του «κουτόφραγκου»; Αυτά τα πληθωριστικά που μου λένε στα κανάλια ο ένας στο αυτί κι ο άλλος στο κεφάλι για όνειρα και μύθους;

Επομένως αντί να τα καταγγέλετε απλώς από το μπλογκ σας, προβληματιστήτε κι εσείς και οι συνάδελφοί σας, γιατί φαντάζομαι ότι κι εσείς τώρα -μετά από όσα μάθαμε και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε- θα υποπτεύεστε από που βρωμάει το ψάρι.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά κυρίως γιατί δεν αντέχεται να βλέπη κανείς τους «άλλους» εκεί στη... Β' εθνική, σε ρόλο τιμητών.

Stazybο Hοrn είπε...

Δεν τα λέτε καλύτερα στη συνοδοιπόρο σας Όλγα;

Yannis Triantafyllou είπε...

...και αν νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην Κρήτη, σας διαβεβαιώ ότι συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα...
Διαβάστε το σχόλιο του Λυκάονα προσεκτικά:
«Σε άκουσα και πήγα διακοπές στην Ελλάδα», μου είπε Βέλγος φίλος, «και δεν ξαναπάω ποτέ πια. Έφυγα στις τρεις μέρες και πήγα στην Τουρκία. Εκεί δεν σέβονται απλώς τους τουρίστες, αλλά πρώτιστα τον εαυτό τους».

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοινωνία μας... ότι χάσαμε (ελπίζω όχι δια παντως) τον αυτοσεβασμό μας !!

Δείτε γύρω σας, κάθε στιγμή, πόσα τέτοια περιστατικά υπάρχουν...

Ας ξεκινήσω από τα πιό light, π.χ. αυτόν με το παπάκι που πηγαίνει ανάποδα στο μονόδρομο και σε βρίζει που δεν βάζεις το αμάξι σου στον κ...λο σου για να του κάνεις χώρο να περάσει, π.χ. αυτόν τον εξυπνάκια με το αυτοκίνητο που προσπερνάει όλη την ουρά για τη στροφή στο φανάρι και μπαίνει μπροστά τους στη μέση της διαστεύρωσης, π.χ. αυτόν τον «όμορφο» που παρκάρει το μηχανάκι χύμα για να κρατήσει τη θέση για το αυτοκίνητο, π.χ., π.χ.

Και ας πάμε σε πιό σοβαρά, π.χ. στον αστυνομικό μαχαιροβγάλτη και τους «σταρχιδιστές» συναδέλφους του, στους μυκωνιάτες μπράβους και τους «σταρχιδιστές» επιχειρηματίες (δεν έγινε στο μαγαζί μου σου λέω, εναμιση χιλιόμετρο μακριά έγινε)...

Είναι καθαρά πρόβλημα της κοινωνίας μας... Ξέρετε, αν θέλετε να κάνετε κάποιο καλό ως βουλευτές σ' αυτό τον τόπο, προσπαθήστε να αλλάξετε και να διορθώσετε αυτή την κακή νοοτροπία.

Δεν είναι εύκολο, είναι η νοοτροπία της γενιάς της αλλαγής, η νοοτροπία του εγώ θα κάνω ότι θέλω γιατί είμαι ο κυρίαρχος λαός, η νοοτροπία του «σταρχιδισμού» που αναφέρω...

Πήρε χρόνο για να δημιουργηθεί, δυστυχώς δεν έχουμε την αντίστοιχη πολυτέλεια χρόνου για να την ξεριζώσουμε, να την διαλύσουμε !! Πρέπει να το κάνουμε άμεσα και να την ξεριζώσουμε από τη ρίζα!!

Yannis Triantafyllou είπε...

...όταν το 2003-2004 εργαζόμενος στην Τουρκία για μια ελληνική εταιρεία μίλαγα και αναδείκνυα τον σεβασμό που έχουν οι Τούρκοι για τον εαυτό τους και τον επισκέπτη τους, εισέπραττα τον χαρακτηρισμό του «φιλότουρκου»...

...δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να έχω αυτοσεβασμό και ας με λένε όπως θέλουν οι διάφοροι Ελληναράδες ή να καταντήσω ένας από αυτούς...;;

Παράδοξο αλλά προτιμώ το πρώτο, τον αυτοσεβασμό, αν και όλα δίπλα μου με πιέζουν να επιλέξω το δεύτερο...

RITHYMNA είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ. ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ (ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ, ΑΜΕΣΩΣ 10 ΑΤΟΜΑ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ, ΠΡΟΣΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ. ΕΔΩ ΖΩ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ Κ.Α., ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ. ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΧΙ, ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΩΣΩ ΚΑΤΙ.

kafros είπε...

Κυρία Πιπιλή,
Αν κάποιος πέσει οδηγόντας σε σταθμευμένο όχημα ευθύνεται εκείνος. Ακόμα και αν αυτό είναι σταθμευμένο στη μέση του δρόμου. Στην περίπτωση του πεζού που πέφτει πάνω στο σταθμευμένο όχημα, γιατί να φταίει το όχημα? Μήπως επειδή ο πεζός είναι και βουλευτής και έχει και μακρόχρονη θητεία στα ΜΜΕ?

Έχετε αναρωτηθεί κυρία Πιπιλή μήπως η αδιαφορία και η σιωπή των παρισταμένων ήταν επιλεκτική? Όπως επιλεκτική ήταν και η απολογία του δημάρχου. Όπως επιλεκτική είναι και η ευαισθησία πολιτικών και δημοσιογράφων για άλλα πιο σοβαρά θέματα.

Για να πούμε και την καφρίλα μας, μήπως οι Γερμανοί σας βοήθησαν ως ανταπόδοση στις χάρες της κυβέρνησης προς Siemens/Deutsche Telekom?

Γενικά πάντως πλάκα είχε το σκηνικό. Λίγο μου θύμισε σκηνή από ελληνική βιντεο-ταινία: "Μα ποιος ηλίθιος φύτεψε δέντρα πάνω στο πεζοδρόμιο?"

Περαστικά σας.

farmakoxeris είπε...

Κυρία Πιπιλή, η συμπεριφορά σας δείχνει ότι ψάχνεται αφορμή για να κάνετε φασαρία και να προβληθείτε.

Πρότυπα συμπεριφοράς σαν αυτό του περιστατικού υπάρχουν (δυστυχώς) σε όλη την Ελλάδα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι δικαιολογημένο. Αλλά συμπεριφέρεστε σαν να ανακαλύψατε ξαφνικά την Αμερική.

Εάν ένας ξένος, ο οποίος δεν ξέρει πολλά για την Ελλάδα, διάβαζε το άρθρο σας θα συμπέραινε ότι όλοι οι κάφροι και απολίτιστοι της Ελλάδας έχουν μαζευτεί στο Ρέθυμνο.

Δώσατε υπερβολική συμησία σε ένα περιστατικό της ελληνικής καθημερινότητας (το οποίο δεν θα έπρεπε να συμβεί).

Τσιουδάκης Γεώργιος

RITHYMNA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
RITHYMNA είπε...

ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ. ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΝΑ ΜΕ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ.

ξεκάρφωτος είπε...

Κυρία Πιπιλή,
Λυπούμαι για το περιστατικό που σας συνέβη στην πόλη μου, και το οποίο θα μπορούσε να σας συμβεί οπουδήποτε.Δεν μπορώ όμως με τίποτα να δεχτώ τίτλους του στυλ "Το savoir vivre στο Ρέθυμνο", διότι εάν από ένα τέτοιο περιστατικό χαρακτηρίζουμε ολόκληρη πολιτεία, τότε αλίμονο μας.Και δεν είναι παρα εξοργιστικό το γεγονός να συσχετίζετε το συμβάν με τα Ζωνιανά και με τη δολοφονία του φοιτητή.Αυτό και μόνο δείχνει την προκατάληψη σας για το Ρέθυμνο, και το πόσο λίγο γνωρίζετε την πόλη αυτή.Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ τέτοιου είδους συμπεριφορές, εάν βέβαια τα πράγματα συνέβησαν όπως εσείς τα αναφέρετε.Και εάν πραγματικά πιστεύετε ότι εδώ στο Ρέθυμνο είμαστε "καπετάνιοι", "λεβέντες" και "κουμπουροφόροι", τότε δεν έπρεπε καν να μπείτε στον κόπο, ή ακόμη καλύτερα να "τολμήσετε" να επισκεφθείτε την πόλη των "αγρίων".

mb είπε...

Kuria Pipili,

Molh girisa apo 10 meres diakopes sto Rethymno. To perastatiko pou zisate to ematha apo merikous pou etixan na htan ekei th wra pou pesete pano sto podilato.

Ena pragma tha sas pw......eiste gelia, kai anaksia gioa thn thesh pou exete .....

Otan enas anthropos pou vriskete sthn thesei sas arxizh kai leei 'ksereis pia eimai egw re ?'.....'Tha se katastrepso' klp klp.....xanei to dikio tou.

Eiste gelia.....kai na mhn ksana patisete sto Rethymno (alla kai sthn Krhth ollh) tha mas ekanes megalh xarh.

ΧρηστοςΚ είπε...

Σαφως και ειχε προδιαθεση η κα Πιπιλη για κατι που μπορουσε να παθει οπουδηποτε, αλλα βλεπετε δεν ηταν οπουδηποτε!! ηταν στο Ρεθυμνο!! και οπως μερικοι(αν οχι ολοι) φιλοι της ,και συναδελφοι, δημοσιογραφοι, εχουν περασει ειναι αντρο παρανομων ,δολοφονων κλπ.(εψαχνε για "κουμπουρι"κατω απο το lacoste!!!!ισως και η αγενεστατη κοσμηματοπωλης να ειχε ενα πανω της!!!!)
Τελος νομιζω οτι ισως την πειραξε πιο πολυ γιατι απο υπεροψια λογω ιδιοτητας (βουλευτης, δημοσιογραφος )επρεπε η μαλων επιβαλοταν να την αναγνωρισουν και να της φερθουν αναλογα!!!την στιγμη μαλιστα που εκανε την τιμη σε αυτο το "χωριουδακι" να το τιμησει με την "φωτεινη" παρουσια της
ΚΡΙΜΑ κυρια Πιπιλη αν απο ενα περιστατικο καταδικαζετε μια ολοκληρη κοινωνια τοτε δεν ειστε αξια για το αξιωμα που κατεχετε.
Αν ειστε εστω και λιγο λογικη τοτε πρεπει να ζητησετε μια μεγαλη συγνωμη απο τους πολιτες του Ρεθυμνου ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ?????????????
Οι πολιτες του ρεθυμνου πρεπει να ζητησουν συγνωμη απο την Κα Πιπιλη για το περιστατικο που μπορουσε να
τυχει οπουδηποτε (το οποιο το κατακρινω οπως και την καταδικη ενος ολοκληρου νομου απο το συγκεκριμενο περιστατικο).
Εγω ειμαι ενας απλος πολιτης του Ρεθυμνου και αισθανομαι αδικημενος απο την διασταση που δωσατε στο θεμα αλλα και απο την ευκολια που καταδικαζετε μια πολη απο ενα ατυχες γεγονος και θα ηθελα να παραδεχτειτε οτι εισασταν αδικη στην διασταση που δωσατε στο γεγονος.
Χρηστος Κ
sv9cvk@rethymno.com