31 Ιουλ 2008



Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Μαρινάκη για το ενδιαφέρον του και χαίρομαι ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι οι υπαίτιοι έχουν ήδη βρεθεί και το περιστατικό έχει καταγραφεί στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας τουλάχιστον ως απρεπές.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ξεχάσατε να παραθέσετε την άποψη-επιστολή του Υπαίτιου, έτσι δεν είσαστε αντικειμενική και δεν βοηθάτε.
Απο την διεύθυνση http://paramythia.pblogs.gr/2008/07/h-fwteinh-pipilh-to-rethymno-kai-o-antilogos.html


"Και η άποψη του «υπαίτιου»

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε ο Μανόλης Ψυχουντάκης ,ιδιοκτήτης του ποδηλάτου που δημιούργησε το θέμα, σε επιστολή του προς τα «Ρ.Ν.» εκθέτει την κατάσταση από τη δική του πλευρά αναφέροντας τα εξής:

«Καημένο μου ποδήλατο»

Με έκπληξη διάβασα την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 την επιστολή που σας έστειλε η κυρία Πιπιλή με τίτλο «Το savoir vivre στο Ρέθυμνο».

Η έκπληξή μου μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν φίλος μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η συγκεκριμένη κυρία ασχολείται με το ίδιο θέμα στο κανάλι Mega. Είναι δυνατόν σκέφτηκα τύπος και τηλεόραση να δίνουν τέτοια έκταση σε ένα τόσο ήσσονος σημασίας γεγονός. Σας εξιστορώ λοιπόν εν συντομία το τι συνέβη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Πήγα λοιπόν στην καφετέρια «Βασιλικό» στον Πλάτανο πίσω από την κρήνη Rimondi με το ποδήλατό μου για να πιω έναν καφέ. Το αφήνω να ακουμπήσει σε μια βέσπα που ήταν σταθμευμένη και η κυρία Πιπιλή έπεσε πάνω στο σταματημένο ποδήλατο. Να δεχθώ ότι φταίω διότι «πάρκαρα» το ποδήλατό μου σε λάθος μέρος. Μέχρι εδώ όμως. Από εδώ και πέρα αρχίζει η βουλευτική ασυλία, η δημοσιογραφική ασυλία, ο νόμος του ισχυρού, η ισχύς αυτών που έχουν βήμα στα Μ.Μ.Ε. οποιαδήποτε ώρα το θελήσουν.

Σηκώθηκα από την θέση μου και πριν προλάβω να ρωτήσω αν χτύπησε δέχτηκα καταιγισμό φωνασκιών και χειρονομιών. Επί είκοσι λεπτά και πλέον φώναζε λέγοντας «τώρα θα δεις τι θα πάθεις», «θα σε κανονίσω εγώ», «έπεσες στον κατάλληλο άνθρωπο».ποδήλατο1.jpg

Πήγαινε πάνω κάτω καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και χειρονομώντας με έδειχνε στους περαστικούς με τον δείκτη του χεριού της λέγοντας «Αυτός ο κύριος άφησε το ποδήλατό του στην μέση του δρόμου και με χτύπησε».

Σεβόμενος τον εαυτό μου σηκώθηκα κι έφυγα. Και πολύ καλά έπραξα διότι εάν καθόμουν λίγο παραπάνω δεν ξέρω εάν μπορούσα να συγκρατήσω τον θυμό μου.

Θυμός και λύπη μαζί. Είναι δυνατόν σκέφτηκα μια εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου να χαρακτηρίζεται από τόση μεγάλη έλλειψη ψυχραιμίας, να φωνάζει στην μέση του δρόμου επί είκοσι λεπτά προκαλώντας το γέλιο όλης της πλατείας στον Πλάτανο; Να είναι τόσο μικρόψυχη που την άλλη μέρα το πρωί να παρουσιάζεται σε κανάλι της Αθήνας και να εξαπολύει Φιλιππικούς; Να είναι τόσο πικρόχολη και να κατηγορεί μια πόλη ολόκληρη, να κάνει συνειρμούς με την υπόθεση των Ζωνιανών, τον φόνο του άτυχου φοιτητή, να μιλάει για κουμπούρια και για omerta.

Στην αρχή σκέφτηκα πως δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με την εν λόγω κυρία. Στην συνέχεια όμως σεβόμενος την πόλη που με γέννησε και τους συμπολίτες μου αποφάσισα να απαντήσω με αυτή την επιστολή.

Μέχρι τώρα στο Ρέθυμνο υπήρχε μια ομάδα μαυροπουκαμισάδων με 4Χ4 που δημιουργούσε φασαρίες. Τώρα τελευταία παρουσιάστηκε μια άλλη ομάδα πιο επικίνδυνη, που οδηγάει ποδήλατο και φοράει πορτοκαλί Lacoste.

Έλεος!!!"

Unknown είπε...

Επίσης να σας θυμίσω ότι θα πρέπει να κοιτάξετε να είναι όλα καλά στην δικιά σας περιοχή για να πάτε να βοηθήσετε και αλλού.

Εμείς είδατε ότι προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινή γνώμη για τον αποκλεισμό των συμπεριφορών αυτών, αυτό που μόλις κάνατε για να απασχολείτε τα μέσα το καλοκαιράκι δεν βοηθάει καθόλου την δουλειά που έχει ήδη αναλάβει η τοπική κοινωνία από και αποτελείτε από κινήσεις και δράσεις που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Το όνομα της παρέας που έχει ενεργοποιηθεί είναι "'Έπεται και συνέχεια,.." παραπάνω πληροφορίες στο http://goodnet.gr/forum/

Παρακαλώ να μην ξεχάσετε να ξεδιαλύνετε όλες τις παρεξηγήσεις με ορθό τρόπο αφού το θέμα το ανοίξατε εσείς. Ως εκ τούτου η ανταπόκριση από εσάς είναι επιβεβλημένη.

Chrysi είπε...

Λυπάμαι που βγήκατε στα μέσα και συσχετίσατε το ατυχές σας γεγονός με τα Ζωνιανά και τη δολοφονία του νεαρού φοιτητή. Αν μη τι αλλο πρώτοι εμείς οι Ρεθυμνιώτες καταδικάσαμε αυτά τα γεγονότα και βέβαια δεν αισθανόμαστε περήφανοι. Ωστόσο, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι το Ρέθυμνο είναι μια τουριστική περιοχή και με τη διάσταση που δώσατε στο συμβάν θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες.