6 Μαρ 2016

Στο Φαρμακονήσι «πνίγηκε» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακή απόγευμα, χαλαροί οι περισσότεροι και σκέφτηκα να σας ενημερώσω για ένα άρθρο μου που έκανε πάταγο στο liberal.gr την Παρασκευή. Σας δίνω μόνο τίτλο για να καταλάβετε αμέσως! "Στο Φαρμακονήσι «πνίγηκε» και ο ΣΥΡΙΖΑ"
Σχόλια δεκτά


Στο Φαρμακονήσι «πνίγηκε» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016, 00:02
Όσοι εκπροσωπήσαμε τον ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο αλλά και την χώρα σε ευρωπαϊκά fora και με δεδομένη, πριν καν γίνει πολιτικός κυρίαρχος ο ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό από την εποχή του 4% έως και την περίοδο της κυρίας Τασίας, είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο θα διεξαχθεί σε βαρύ κλίμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή δήλωσε ότι, το μέγεθος του προβλήματος που έχει πάρει από την πολιτική του κ. Τσίπρα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, απαιτεί εθνική συνεννόηση ξεκαθαρίζοντας ότι τακτικισμοί και απειλές από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού δεν θα γίνουν δεκτές.
Ακούγοντας από την αρχή τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη που έτεινε σε μια ανώμαλη περίοδο χείρα βοήθειας στο μονίμως αλαζόνα, υβριστή κ. Τσίπρα έκανα μια μελαγχολική αναδρομή στην τρίχρονη εμπειρία μου ως Βουλευτής ΝΔ - Τακτικό Μέλος του Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ). Ακούγοντας, από την άλλη, τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στην συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου στο STAR να συνεχίζει προκλητικά την καταστροφική για την Ελλάδα ψευδολογία του για το «σκοτεινό» ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, αναφερόμενος μάλιστα -out of the blue- και σε ένα φάκελο που είναι στη Βουλή αλλά δεν τον ανοίγει «για να μην ξύσει πληγές», θύμωσα γιατί θυμήθηκα πόσο αντεθνική, όπως δήλωνα δημοσίως από τότε, ήταν η στάση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η τότε επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας, πολύπειρη στα εξωτερικά θέματα, Ντόρα Μπακογιάννη, μου ανέθεσε την εκπροσώπηση μας στην Επιτροπή Μετανάστευσης. Δέχθηκα με δεδομένη την εμπειρία και τις γνώσεις μου. Όμως, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο δύσκολο μέσα σε δυσάρεστες συνθήκες θα ήταν το έργο μου και πόσο τραυματική θα ήταν η πρώτη μου εμπειρία από την ψυχρή έως και εχθρική αντιμετώπιση του ρόλου μου ως Ελληνίδα στις πρώτες συνεδριάσεις του 2012.
Ήταν η ψυχροπολεμική περίοδος στις σχέσεις μας με τις πλούσιες χώρες του Βορρά αλλά και τις χώρες των μνημονιακών δανεικών μας από τις φτωχές χώρες της Βαλτικής, καθώς και από τις πρώην κομμουνιστικές. Επιπροσθέτως, η πολύχρονη ανικανότητα μας ως χώρα να αντιμετωπίσουμε το ρεύμα παράνομων μεταναστών, η έλλειψη διορατικότητας για τα επερχόμενα, η «ωχ-αδελφίστικη» συμπεριφορά πολλών που εξυπηρετούσαν την ναζιστική και ρατσιστική νοοτροπία κάποιων άλλων, μας οδηγούσε σε αυτό το καίριο ευρωπαϊκό όργανο σε απομόνωση.
Από την πρώτη στιγμή συνεννοηθήκαμε με την Ντόρα Μπακογιάννη ότι θα ήταν απαραίτητη στην πολιτική μας για την αλλαγή της εχθρικής στάσης, η επιθετική και στοχευμένη δράση, με άξονες αφενός στην ανάληψη όλων των ευθυνών από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και λαών, από την εφαρμογή αυστηρής πολιτικής στον αριθμητικό καταμερισμό προσφύγων και διωκόμενων ανάλογα με τον πληθυσμό και, αφετέρου, την πίεση προς την Τουρκία για την τήρηση όλων συμφωνιών για περιστολή των ροών προς την Ελλάδα.
Αυτό και έγινε διότι η τύχη τα έφερε, σχεδόν, το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών και από τα άλλα κόμματα να είμαστε ενωμένοι στον κοινό στόχο. Η πολύπειρη στο πόστο αυτό Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και ο ανοιχτόμυαλος Πέτρος Τατσόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τακτικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Μετανάστευσης, στην Ολομέλεια του Στρασβούργου ή σε πολλές διήμερες συναντήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν η ασπίδα μας για να «βγάζουμε γλώσσα» και να τους «κουνάμε το δάκτυλο». Είναι καταγεγραμμένες στα επίσημα πρακτικά οι ομιλίες μου και των άλλων, όπου με προκλητικό, για μικρή χώρα, λόγο τολμούσαμε να τους λέγαμε κατάμουτρα ότι στο κάτω-κάτω της γραφής τα λάθη μας και τις όποιες κακές συμπεριφορές τις αναγνωρίζουμε αλλά και εσείς οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι η Ελλάδα στο φινάλε πληρώνει χωρίς να ευθύνεται τις δικές αποικιοκρατικές πολιτικές που εσάς σας πλούτισαν και τις αποικίες σας τις αφήσατε στη φτώχεια τους. Και να θυμηθούμε ακόμα και την δημιουργία των κρατών στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ, Λίβανο, Ισραήλ) «αυτοί» την σχεδίασαν και εισπράττουμε ό,τι εισπράττουμε σήμερα.
Αρχές Ιανουαρίου του 2013 ο Πρόεδρος Mignon ήρθε στην Αθήνα, ενώ βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης ερεύνησαν την κατάσταση σε Έβρο, Ροδόπη, Αττική. Επικεφαλής η Ολλανδή Strik υπεύθυνη για την έκθεση, έκθεση πού «τρέμαμε» οι Έλληνες βουλευτές-μέλη του ΣτΕ με δεδομένη την συντριπτική αρνητική εικόνα για την Ελλάδα. Στην ομιλία μου στο Στρασβούργο παραδεχόμενη την αβελτηρία και λάθη μας, αναγνωρίζοντας τις μεμονωμένες απαράδεκτες συμπεριφορές οργάνων της Αστυνομίας και του Λιμενικού εις βάρος λαθρομεταναστών τόνισα πώς ΜΚΟ και δημοσιεύματα τύπου Guardian, μας καταδίκαζαν μονόπλευρα και «από μακρυά», ενώ αντιθέτως, η διάθεση της Επιτροπής ήταν να δει πραγματικά την αλήθεια!
Σε αυτό βοήθησε η εμπεριστατωμένη παρουσίαση από τις Αστυνομικές Αρχές του, τα συντριπτικά στοιχεία της «εισβολής» λαθρομεταναστών, η επιτόπια διαπίστωση των δυσκολιών στα σύνορα Ευρώπης–Τουρκίας στον Έβρο. Αποτέλεσμα ήταν η έγκριση της Έκθεσης Strik με συντριπτική πλειοψηφία της παραδοχής ότι η «Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το θέμα…»
Την ίδια περίοδο, εκτός από συνεχείς επισκέψεις, η χώρα μας δεχόταν, συχνά αιτιολογημένα, τις πιέσεις του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Muiznieks για ατομικές υπερβάσεις από αστυνομικά και λιμενικά όργανα.
Η κινητοποίηση του τότε Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Δένδια, η γενικότερη αφύπνιση της Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η συνεχής επίκληση των ευθυνών της Ευρώπης από τον κ. Σαμαρά καθώς και η επισήμανση ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, άρχισε να αποδίδει καρπούς που αναγνωρίστηκαν από την Ευρώπη.
Η εμφανής αλλαγή της στάσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέρ των ελληνικών θέσεων κλυδωνίστηκε από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, στο παγωμένο Αιγαίο τον Γενάρη του 2014. Ένα γεγονός που αποτέλεσε – όπως έως και σήμερα – την βορά για τα γαμψά νύχια του προεκλογικού τότε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόλαβε να ξημερώσει από το ναυάγιο και ήδη το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτές, όπως ο Δ. Γάκης και Β. Κατριβάνου από κοινού με τον Δ. Παπαδημούλη, προωθούν με κάθε ηλεκτρονικό μέσο την πολιτική αθλιότητα ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά, το Λιμενικό Σώμα, το Υπουργείο Ναυτιλίας, τα «νεφελίμ» της Δεξιάς και τα «ελοχίμ» του Κέντρου «πνίγουν», «δολοφονούν» -και άλλα αντεθνικά- πρόσφυγες στο Αιγαίο.
Σχεδόν ταυτοχρόνως μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιωματιστές, ομοϊδεάτες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου κινητοποιούνται, έχοντας ήδη βγάλει πόρισμα για «δολοφονική πρακτική ρυμούλκησης από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές», δημιουργώντας τέτοια εικόνα εις βάρος της Ελλάδας, όπου σε λίγες ώρες ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Muiznieks ζητάει από την Ελλάδα να σταματήσει στις παράνομες επαναπροωθήσεις δηλώνοντας σοκαρισμένος ενώ η Επίτροπος Malmström ζητάει έλεγχο από ανεξάρτητη αρχή και το σύνολο του παγκόσμιου Τύπου υιοθετεί όλες αυτές τις αθλιότητες με τεράστιο κόστος για την Ελλάδα.
Η ρετσινιά απλώθηκε, αν και λίγες ημέρες μετά, οι έρευνες απέδειξαν τα ακριβώς αντίθετα από τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ο κ. Muiznieks σε δημόσια επιστολή του επισήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Λιμενικό και τις επιχειρήσεις διάσωσης ως άξιες συγχαρητηρίων!
Η ιδεοληπτική πολιτική και πρακτική των Τσίπρα-Τασίας Χριστοδουλοπούλου οδήγησε την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση. Διακυβεύονται τα πάντα αλλά ελπίζω ότι στην συνάντηση το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε μια πράξη θαρραλέα. Με τη δημόσια συγγνώμη του, θα είναι σαν να ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε «πνίγηκε» στο Φαρμακονήσι. Αλλιώς, αν συνεχίσει τις ακραίες πολιτικές του -και στο προσφυγικό- οδηγούν σε ναυάγιο την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: