13 Μαρ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.ΠΙΠΙΛΗ - "Στη Βουλή η καταγγελία Πιπιλή για τη Μαφία της κλοπής μετάλλων"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012


      Στη Βουλή η καταγγελία Πιπιλή  για τη Μαφία της κλοπής μετάλλων           
Επέμβαση του Εισαγγελέα για το θέμα



Σήμερα, Τρίτη, συζητείται στη Βουλή η υπ’ αριθμ. 4394/12-01-2012 Ερώτηση της Bουλευτή  προς το Υπουργείο Οικονομικών, με θέμα: «Η μάστιγα του λαθρεμπορίου και της κλοπής από ομάδες αλλοδαπών και ημεδαπών».

Από τις αρχές Ιανουαρίου η Βουλευτής, διαπιστώνοντας η ίδια, τη νέα μάστιγα στην Αθήνα, κατέθεσε Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών. Για το ίδιο θέμα αρθρογράφησε σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, δημοσιεύοντας και σειρά φωτογραφιών.

Στην Ερώτηση της, αναφέρθηκε στις πολλαπλές μορφές παρανομίας, εκατοντάδων ανεξέλεγκτων αλλοδαπών, οι οποίοι κινούνται καθημερινά σε όλη την Αθήνα με καροτσάκια τύπου σούπερ μάρκετ έμφορτα πάσης φύσεως ογκωδών μεταλλικών αντικειμένων:

«Πρόκειται για μία μορφή κλοπής και παραεμπορίου που δημιουργούν μεγάλη επικινδυνότητα για οδηγούς, πεζούς αλλά και τους ίδιους , με δεδομένο ότι εκτελούν το «δρομολόγιo» στο οδόστρωμα, ανάποδα πολλές φορές, στις κεντρικές λεωφόρους».

Χαρακτηριστικά  καταγγέλλει : «συμβαίνει το εξωφρενικό, να περνάνε με τη παράνομη και επικίνδυνη πραμάτεια τους ανενόχλητοι μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο. Το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Οικονομικών, μπροστά από δεκάδες αστυνομικούς και δημοτικούς αστυφύλακες., χωρίς να τους ελέγχει κανείς».

Το γεγονός είναι ότι οι Μαφίες του παραεμπορίου, όχι μόνο κλέβουν από τους κάδους των Δήμων αλλά και από οικοδομές, καταστήματα, οικίες, δρόμους, ό,τι  «μεταλλικό» αλλά  διακινούν   τα παράνομα προϊόντα από  συγκεκριμένες μάντρες  που – όπως αποδεικνύεται από έγγραφα του Δήμου Αθηναίων - έχουν και «ονόματα και Διευθύνσεις!

Η Βουλευτής επανέρχεται με Επίκαιρη Ερώτηση διότι:

A)      Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη με την επίσημη απάντησή τους τύπου «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», έδειξαν σχετική αδιαφορία για το όργιο αυτό.

B)       Το Υπουργείο Οικονομικών, κατεξοχήν αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα, δεν απάντησε ποτέ ,παραβαίνοντας το Νόμο!

Ως εκ τούτου η Βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, έκανε χρήση του κανονισμού της Βουλής και καλεί, εκ νέου, στη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρων Ερωτήσεων, το Υπουργείο  Οικονομικών να της απαντήσει.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι παρενέβη η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για το δημοσίευμα της δημοσιογράφου Φωτεινής Πιπιλή, ενώ οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης αδιαφορούν  για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο  από τη Bουλευτή.

1 σχόλιο:

ergatopateras7 είπε...

Και η Μαρία Αντουανέτα είχε περισσότερη επαφή με το περιβάλλον.