4 Μαρ 2011

Δελτίο Τύπου Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Φ.Πιπιλή για το κυβερνητικό αλαλούμ στο θέμα του Μεγάρου της Υπατίας


                                                                                                                          Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η Κυβέρνηση απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι αδυνατεί να ελέγξει και να επιλύσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Αυτό των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατίας. 38 τώρα μέρες διαπιστώνεται μια επικίνδυνη ανοχή, όπου από τη μία κινδυνεύουν κυριολεκτικά να πεθάνουν άνθρωποι, με απρόβλεπτες για τη χώρα μας συνέπειες και από την άλλη -όπως κατ’ επανάληψη, με ανακοινώσεις της Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., έχει τονιστεί- διαιωνίζεται μία απαράδεκτη μετακύλιση ευθυνών μεταξύ αρμόδιων υπουργών.

Ήδη, σήμερα έχουμε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία έπραξε το αυτονόητο για τον έλεγχο των πράξεων αυτών των ολίγων, κατά τα άλλα αλληλέγγυων, των απεργών, που έχουν μετατρέψει – εξωφρενικό – σε ιδεολογικό εμπόρευμα τη ζωή και σε γκέτο ένα κτήριο στην καρδιά της Αθήνας, όπου δεν επιτρέπεται ούτε καν ο έλεγχος από τις υγειονομικές υπηρεσίες για την πραγματική κατάσταση, ενώ δεν επιτρέπουν στους ίδιους τους απεργούς να συνομιλήσουν με την Πολιτεία απευθείας, ώστε να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί των έγκλειστων για το ότι δικαιούνται νομίμων εγγράφων.

Τεράστια ευθύνη για το θέμα έχει, αφενός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που επέτρεψε αρχικά την προαναγγελθείσα από μέρες εισβολή στη Νομική Αθηνών και αφετέρου τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών που ακόμα δεν έχουν απαντήσει στα ερωτήματά μας:

α) Ελέγχθηκε αν αυτοί οι μετανάστες-απεργοί έχουν έστω κάποιο νόμιμο έγγραφο;

β) Ελέγχθηκαν από το υπουργείο Εργασίας οι ισχυρισμοί τους ότι εργάζονταν στην Κρήτη ανασφάλιστοι και αν αποδείχθηκαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ποιες ποινές επιβλήθηκαν στους εργοδότες της μαύρης εργασίας τους;

γ) Έχουμε τα ακριβή στοιχεία των ανθρώπων αυτών;

Το αλαλούμ μεταξύ των υπουργών στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εγκληματικό! Το έχουν αντιληφθεί;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: