17 Μαρ 2008

« Όταν ο Δήμαρχος κάνει την δουλειά του »


Αισθάνομαι την ανάγκη, να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς τον Δήμαρχο Αθηναίων για την άμεση και καθοριστική παρέμβασή του, σε καταγγελία μου αναφορικά με την αντιαισθητική και προσβλητική εικόνα που δημιουργήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, με την τοποθέτηση μιας τεράστιας τέντας μετά πλαστικών παραθύρων, στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου, από το ΥΠΕΧΩΔΕ σύμφωνα με το ΦΕΚ 387/1994, διατηρητέου κτηρίου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Έπαθα «πλάκα» όταν την είδα για πολλές ημέρες. Αγανάκτησα, την φωτογράφισα και έκανα ως πολίτης και Δημότης Αθηναίων το αυτονόητο. Έκανα επώνυμη, έγγραφη καταγγελία στην Πολεοδομία Αθηνών με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Αθηναίων. Φανταστείτε την ικανοποίησή μου ως ενεργός πολίτης όταν Πέμπτη 28.2.08 έστειλα την επιστολή και Δευτέρα 3.3.08 η τέντα είχε φύγει.

Ο λόγος που κοινοποιώ δημόσια την περίπτωση, έχει να κάνει με την γενική μου φιλοσοφία, ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από τους αρμόδιους να αντιδρούν εάν δεν κουνάμε και εμείς το δακτυλάκι μας.


Ακολουθεί η επιστολή


27.2.08

Προς: Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δήμου Αθηναίων, κ. Αβραμίδη

Κοιν: Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κακλαμάνη


Θέμα : «Αντιαισθητική και προσβλητική για την πόλη παρέμβαση στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια – έλεγχος νομιμότητας»

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Έκπληκτη παρατηρώ, καθημερινά προσερχόμενη στο Μέγαρο της Βουλής εδώ και περίπου μία εβδομάδα, την εγκατάσταση και λειτουργία μιας τεράστιας άσπρης τέντας που καλύπτει μεγάλο μέρος της ταράτσας του διατηρητέου κτηρίου – ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια».

Το θέαμα είναι προσβλητικό και αντιαισθητικό για την λειτουργία της πόλης των Αθηνών. Σας παρακαλώ να ελέγξετε άμεσα για την νομιμότητα της εγκατάστασης.

Ως Αθηναία πολίτης θεωρώ ότι πρέπει να είναι άμεση η παρέμβαση της πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου που σηματοδοτεί την ίδια μας την πόλη.

Είμαι σίγουρη για τις ενέργειές σας, γνωρίζοντας την ευαισθησία του Δημάρχου αλλά και την αυστηρότητα που επιδεικνύει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ


Υ.Γ. Επισυνάπτεται φωτογραφία που τράβηξα, για να αντιληφτείτε το «αίσχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: