14 Νοε 2007

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΘΗΝΩΝ
_____________________________________________________________


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Κοντό.

Θέμα: «Προστασία άγριων ζώων στις καμένες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές»

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου άφησαν σωρεία προβλημάτων στις περιοχές που πλήγησαν.
Ενώ όμως πραγματοποιούνται τόσα πολλά από την Κυβέρνηση σε όφελος των ανθρώπων των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές, ένα οικολογικό πρόβλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η καταστροφή των Δασών στέρησε τις απαραίτητες εκτάσεις για τη διατροφή, διαχείμανση και αναπαραγωγή των ειδών της άγριας πανίδας. Τα εναπομείναντα άγρια ζώα, προσεγγίζουν πλέον τις αγροτικές περιοχές σε αναζήτηση τροφής και οι αγρότες χρησιμοποιούν πρακτικές, όπως ηχητικά κανονάκια, για να τα απομακρύνουν προκαλώντας μεγάλη όχληση στο περιβάλλον.
Παρατηρώντας από την επόμενη κι’όλας ημέρα των πυρκαγιών, την άμεση κινητοποίηση σας, για τη διανομή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους των περιοχών που πλήγησαν,

ερωτάται ο Υπουργός,

1) Έχει ληφθεί αντίστοιχη μέριμνα για τα άγρια ζώα ;
2) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για να προστατεύσει την άγρια πανίδα των περιοχών αυτών και ειδικότερα από την προαναφερόμενη πρακτική η οποία τείνει να προσλάβει μεγάλες διαστάσεις ;

Αθήνα 29/10/07

Φωτεινή Πιπιλή



Βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Αθηνών

8 σχόλια:

tink είπε...

α μπράβο κυρία Πιπιλή!
Να πάρετε στο πλευρό σας και τους μπλόγκερςςςςς, έχουν κι αυτοί τέτοιες ανησυχίες για το περιβάλλον!! Κι εμένα αν θέλετε, κι εγώ τα αγαπάω τα ζώα!!!

μπαι δε γουει, με το ασφαλιστικό τι θα γίνει; Εκείνο το θεματάκι μωρέ, με το ασφαλιστικό; Που εξαφανίστηκαν τα λεφτά των ταμείων; Που σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα; Ε όχι τώρα, σε καμιά 15αρια χρόνια δηλαδή, έχουμε χρόνο... Σας ρωτάω επειδή λέτε πως θέλετε να κάνετε την καθημερινότητα μας λίγο καλύτερη. Εντάξει, ωραία τα ζώα κι εγώ τα αγαπάω, αλλά με τις συντάξεις τι θα γίνει; Γιατί ξέρετε, χωρίς συντάξεις δεν θα ασχοληθεί κανείς με τα ζώα. Το πολύ πολύ να τα σφάξει για να τα φάει.

Ανώνυμος είπε...

Οι οικολογοι ειναι ειδικοτητα? Οπως λεμε γυναικολογοι, ηλεκτρολογοι κλπ?

ουφ μ αυτα και μ αυτα πεινασα...

http://www.myworld.gr/browse/17097

http://www.nistikoarkoudi.gr/recipe.asp?rl=3&rc_id=524

Ασε που ειναι και ρατσιστες τα βρωμιαρικα:

http://www.madata.gr/index.php?news=9061

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς tinkerbell
Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσω για ο ασφαλιστικό θα μιλήσω. Γιατί εγώ τουλάχιστον τόσα χρόνια τις ασφαλιστικές μου εισφορές τις έχω πληρώσει στο ακέραιο. Και δεν ανήκω και στην κατηγορία αυτών που εκμεταλεύτηκαν τις πολιτικές αδυναμίες να βγαίνουν από τα 40 τους στη σύνταξη, να προτιμούν να παίρνουν μαύρα χρήματα και να μην πληρώνουν εισφορές και το κυριότερο να κάνουν τη μαιμού-κουτσό, τη μαιμού-τυφλο... 20 χρονια τώρα κι αυτό το θέμα το κουκούλωναν, το πέταγαν μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση και τώρα ήρθε η ώρα να ακουστούν πικρές αλήθειες.

tink είπε...

ώπ!!!

έχουμε ένα κοινό κυρία Πιπιλή!!
κι εγώ (και όοοοολοι οι άλλοι) στο ακέραιο τις πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές! Αλλά, θα τηρήσουμε τις παραδόσεις και θα την πληρώσουμε εμείς στο τέλος!!

Το θέμα βέβαια δεν είναι ποιός έφταιξε, ποιός πετούσε το μπαλάκι σε ποιόν και το γνωστό "κυρία κυρία αυτός φταίει!!"
το θέμα είναι, ποιός θα είναι ο μάγκας που θα δώσει την λύση και θα τιμωρήσει(?) τους υπεύθυνους!!

εντάξει μη βιάζεστε, όταν έρθει η ώρα του θα μιλήσετε. Έχουμε ακόμα καιρό, 15 με 20 χρονάκια.

(πάντως μ αρέσει και το εκτιμώ που απαντάτε, έτσι?)

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς tinkerbell
Συμφωνώ με όσα λέτε στο παρόν μήνυμα. Με αυτά σκοπεύω να ασχοληθώ ως βουλευτής. Να μάθουμε ποιοί έκαναν λαμογιές και να τις συγκεκριμενοποιήσουμε. Να σας δώσω ένα πρόχειρο παράδειγμα. Σκοπεύω να ζητήσω στοιχεία για το πόσες φορές έχουμε υπερκαλύψει την ανάγκη των ταμείων σε προσωπικό. Δηλαδή έχουμε 1000 για να καλύπτουν τις ανάγκες που μπορούν να καλύψουν 300 ;

tink είπε...

κατ αρχήν δεν λέμε, λέω

κι εγώ σκοπεύω πολλά πράγματα ξέρετε, αλλά συνήθως μένω με τον σκοπό στο χέρι.Ευτυχώς εγώ, με το "σκοπεύω" κάνω κακό μόνο στον εαυτό μου, μια είμαι εξάλλου, δεν τρέχει και τίποτα. Εσείς, φτάστε απο το σκοπεύω στο πράττω κι εγώ σαν Τινκ θα σας βγάλω και το καπέλο.
Προς το παρόν το φοράω.

Pan είπε...

Να σας απαντήσω εγώ την ερώτηση;
Ο υπουργός σας ο KILLτίδης ξεφτιλίζει το ΣτΕ το οποίο αποφάσισε την αναστολή του κυνηγιού σε ολόκληρη την χώρα και με το έτσι θέλω ακυρώνει την απόφαση.
Ακόμη και για τις πυρόπληκτες περιοχές!
Να τον χαίρεστε.

Heliotypon είπε...

Δεν μας είπες αν έλαβες απάντηση στην ερώτηση κι αν ναι ποιά... (μήπως είσαι πολύ αισιόδοξη;)

Και μιά και ο λόγος για το ασφαλιστικό, τι γίνεται με κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πληρώνουν εισφορές σε δύο ταμεία για να πάρουν (αν πάρουν) σύνταξη μόνο από ένα; Αν σε ενδιαφέρει το θέμα να σου στείλω περισσότερα στοιχεία.