31 Αυγ 2007

H Γιορτη της Μπαμιας

H μπάμια είναι αγαπημένο ελληνικό φαγητό.
Tην μισούν τα παιδιά και την αγαπούν οι μεγαλύτεροι.
Αυτά όσον αφορά στο φαγητό.
Ξεχρεώνοντας την γαστριμαργική μου υποχρέωση προς την μπάμια στις 11 Αυγούστου παραβρέθηκα στη Γιορτή της Μπάμιας στην Κυπαρισία.
Εκεί σε μια ασσύμετρη επίθεση της τύχης έσπασα το πόδι μου.
Θα προσπαθήσω να κάνω την παγκοσμίως άγνωστη Γιορτή της Μπάμιας
international event (έτσι δεν το λένε καλέ;)... Θα χαρούν όλοι οι φορείς (της μπάμιας).
Φεύγω για την
Ηλεία... παίρνω τις πατερίτσες μου και τρέχω στην πατρίδα ... θα είμαι σχεδόν ακινητοποιημένη... αλλά είναι σίγουρο ότι θα οργώσω όλα αυτά τα δάση που χάνονται... όπως έκανα μικρή τα καλοκαίρια δίπλα στην καμμένη εθνική προίκα μου. Θα έχω την camera στο αυτοκίνητο και όταν γυρίσω, θα σας δείξω την φρίκη.

25 σχόλια:

pascal είπε...

Ωραία πόδια

kaltsovrako είπε...

Aν και διαφωνούμε σε θέματα που άπτονται (έτσι το λένε, ρε νούμερο pascal;)των εκλογών, δε μπορώ να μή σημειώσω και να εκτιμήσω τον τρόπο που λέτε τη λέξη ΜΠμπμπαμια.

Περαστικά σας και σας εύχομαι επίσης ό,τι (αν μπορούσε να συμβεί) σταυρός κυκλοφορεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ (που ελπίζω να είναι λίγα)να τον πάρετε εσείς τουλάχιστον και όχι άλλοι συνάδελφοί σας.

A.F.Marx είπε...

Καλή μου κυριούλα, την φρίκη την είδαμε τόσες μέρες στα κανάλια, στις εφημερίδες και στα site. Δεν θέλουμε άλλη δόση. Κάτι για να μετριάσετε αυτήν την φρίκη μπορείτε να κάνετε;
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να πάτε με μια μεγάλη κατσαρόλα και να μαγειρέψετε κρέας με μπάμιες σε κάποιο από τα κατακαημένα χωριά, παρά να γυρνάτε κούτσα-κούτσα με την κάμερα στο χέρι. Θα ήταν πιο χρήσιμο

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Τρομερό βίντεο... όλα τα λεφτά.
A.F.Marx σε βρίσκω υπερβολικό...

koulpa είπε...

Κόλλησα με τα γατάκια ιδικά το μαύρο.:)
Ρε τη γρουσούζα τη ΜΠάμια...(όσοι την τρώνε ξέρουν και να την προφέρουν):)
Μου είστε εξερετικά συμπαθής.. με την κοματική πηθαρχία τα έχω..
Ελπίζω όταν εκλεγήτε να διατηρήσετε την ελευθερία του λόγου...
Καληνύχτα και περαστικά:)

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς pascal

Eυχαριστώ...θα επανέλθω χωρίς πατερίτσες, αλλά με γόβες.

προς kaltsovrako

Είμαι σίγουρη ότι διαφωνούμε στους τίτλους (ετικέτες). Ευχαριστώ για το κοπλιμέντο. Οσο για το "ΜΠμπαμια" ή το λες ή δεν το λες.

προς a.f.marx

Mε αδικείτε.Θα βιντεοσκοπήσω και αν σας ενδιαφέρει μαγειρεύω πολύ καλά, αν και οι άνθρωποι εκεί μάλλον δεν περιμένουν απο μένα να τους μαγειρέψω.

προς θυμήσου πως με λένε...

Ευχαριστώ.
Η υπερβολή δεν είναι πάντα κακό πράγμα... άλλωστε νομίζω ότι ο a.f.marx καλοπροαίρετα τεστάρει τις αντοχές μου.

sikia είπε...

Περαστικά και σιδερένια!

Είναι μέσα στο παιχνίδι και αυτά τα απρόοπτα για τους πολεμικούς ανταποκριτές στη γιορτή της μπάμπιας. Μπάμιες προλάβατε να φάτε ή έγινε το ατύχημα στην αρχή?

A.F.Marx είπε...

Κυρία Πιπιλή, πράγματι ήμουν υπερβολικός στο προηγούμενο σχόλιό μου. Διορθώνω: πάρτε μικρή κατσαρόλα.
Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι διαθέτετε εκτός από ωραία πόδια (που επεσήμανε ο Πασκάλ) και χιούμορ

Fight Back είπε...

δηλαδη τα εσπασες κυριολεκτικα με το βιντεακι.

επιτελους εκλεγειτε να κανετε και κατι με την αλητεια των φαρμακοποιων..

Aggelos Spyrou είπε...

Άντε,

και στις επόμενες εκλογές στο... επικρατείας!

(... Για να γράφετε περισσότερο και να πολιτεύεστε λιγότερο).

So_Far είπε...

Καλή αρχή , περαστικά και αναμένουμε το ρεπορτάζ από τα δάση της Ηλείας.

Αναμοχλευτης είπε...

Περαστικά!

Άξιος νεοέλλην «επιχειρηματίας» ο φαρμακοποιός, πιστός στην νεοπαγή παράδοση, αλλά για... βαρβάρους θα μιλάμε τώρα; Ας ασχοληθούμε με τα «εδικά» μας:

Λοιπόν, αγαπητή κυρία, με χαρά διαπιστώνω ότι αυτά που απαρίθμησα ως προσόντα σας στο μπλόγκ του Μάνου διαπιστώνονται από τον τόνο της φωνής και την φρασεολογία σας τώρα που εκφράζεστε εκτός καναλιού.

Από την άλλη το ατύχημά σας σάς αφαίρεσε την δυνατότητα να πήτε εν ωρίμω χρόνω το σύνηθες: «ρε, δεν έσπαγα το πόδι μου καλύτερα που πήγα και μπήκα στη Βουλή;» Το σπάσατε λοιπόν, τι άλλο οιωνό θέλετε; Όσο για εκείνους που σας λένε το γνωστό «γούρι»... Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι εστί Βουλή και βουλευτές.

Τώρα ξέρετε πάντως ότι στο μέλλον πρέπει να αποφεύγετε τις μπάμιες και, αν θέλετε τη συμβουλή μου, επίσης και τους μπάμιες, που συνωστίζονται στον πολιτικό περίγυρο. (Πιστέψτε με κάτι ξέρω που σας το λέω...)

Και πάλι εύχομαι περαστικά σας, αποφεύγοντας το «σιδερένια»!

Κατερίνα Καδέμογλου είπε...

Κυρία Πιπιλή,

Έχω να δώσω πολλά συγχαρητήρια πρώτα στους συνεργάτες σας, οι οποίοι από ότι καταλαβαίνω είναι οπλισμένοι με χιούμορ και υπομονή και έπειτα σε εσάς για αυτή την τόσο ευχάριστη έκπληξη του blog σας. Μην δίνεται σημασία σε σχόλια "άκαιρα" και "άτοπα". Όπως έχω διαπιστώσει περιδιαβαίνοντας εδώ πέρα, μάλλον δεν σας αγγίζουν και πολύ. Τα αντιμετωπίζετε όλα με χιούμορ και (συγγνώμη για την έκφραση) αυτό είναι που γουστάρω με την πάρτη σας!
Σας θαύμαζα από μικρή και πραγματικά η εκπομπή σας στον ΑΝΤ1 έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο παιδικό μυαλό μου. Δεν θέλω να σας κάνω να αισθάνεστε υπερ-αιωνόβια, όμως αυτή είναι η αλήθεια "με την καλή έννοια" πάντα.
Επίσης, είχα την τύχη να σας ακούσω στην ομιλία σας στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων... Ήμουν ανάμεσα σε εκείνους τους "τρελαμένους" ΟΝΝΕΔίτες (ΔΑΠίτες). Πραγματικά, η ομιλία σας έδειξε το πόσο νοιάζεστε από βάθους καρδίας για το περιβάλλον. Και εκείνο το λογοπαίγνιο με τον Πρόεδρο και το κουμπάκι της TV! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Αν και συνδικαλίζομαι και έχω μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, αυτό δε με αποτρέπει να βλέπω και να κατακεραυνώνω τις αδυναμίες της κρατικής μηχανής. Όμως, δεν θα μπω στη λογική "Όχι οι μπλε,όχι οι πράσινοι,οι κόκκινοι φταίνε...".
Φταίμε όλοι μας για την αδιαφορία και τον τυχοδιωκτισμό μας όσον αφορά το περιβάλλον και την προστασία του.
Για να τελειώσω κάποτε, σας λέω πως το blog-ακι σας μπήκε στα top favorite μου με πολλά αστεράκια. Συνεχίστε να μάχεστε. Σας στηρίζουμε!
*Η πιο τραγική σύμπτωση είναι πως καθώς διάβαζα τα κείμενα σας είχα και το βιβλίο της Οικολογίας εμπρός μου, καθ'ότι φοιτήτρια Βιολογίας κάπου στα Γιάννενα (εξεταστική καταραμένη).
Θα μου άρεσε πολύ να κάνετε μια έρευνα σχετικά με την τεράστια οικολογική καταστροφή των πληγέντων περιοχών. Το μόνο που ακούω πλέον στα κανάλια είναι για τα Ψηφοδέλτια Επικρατείας... Τώρα πρέπει να φανούμε συνεπείς πρώτα στους εαυτούς μας και έπειτα στο ταραγμένο οικοσύστημα της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.
Γουστάρω κάργα την ντομπροσύνη σου και ότι δεν κρύβεσαι και χώνεις εκεί που πρέπει, ακόμα και στο ίδιο το κόμμα σου. Χώσε μπας και ξυπνήσουν!! Εγώ μαζί σου!Και το βίντεο ...απλά Αψογο!Γέλασα με την ψυχή μου!
Αυτή είναι η Πιπιλή, που θέλω να δω και στη βουλή! (ωραίο σλόγκαν ε;;)
(Συγγνώμη και πάλι για τον ενικό και το λεξιλόγιο, όμως σε πάω ρε παιδί μου!)
katerina.kademoglou@gmail.com

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ sikia
Μπάμιες τρώω έτσι και αλλιώς, γιατί είμαι από τους λίγους Έλληνες που τις λατρεύω. Το ατύχημα έγινε στην αρχή, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.


ΠΡΟΣ Fight Back

Από τότε που γίναμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι στη νοοτροπία δεν πάμε καλά, εγώ είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης της κοινωνίας αρχικά, γιατί δε λέμε η κοινωνία έχει το κράτος που της αξίζει??


ΠΡΟΣ Aggelos Spyrou

Κάνετε αρκετοί ένα βασικό λάθος, θεωρείτε την συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά ως κάτι κακό το πολιτεύομαι από την αρχαιότητα, στην κλασική Ελλάδα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πολιτών. Υπάρχουν ενεργοί πολίτες που πολιτεύονται πολύ περισσότερο από τους επαγγελματίες πολιτικούς και οι οποίοι με το δικό τους προσωπικό αγώνα, προσπαθούν να βοηθήσουν την κοινωνία, ώστε να γίνει καλύτερη.


ΠΡΟΣ So_Far
Έρχεται!!

ΠΡΟΣ Λυκαων

Μασάει η κατσίκα ταραμά;;;

ΠΡΟΣ Κατερίνα Καδέμογλου
Με τα καλά σου λόγια θα μας παρεξηγήσουν ότι είσαι βαλτή. Ένα να ξέρεις ότι εγώ με την προστασία του Περιβάλλοντος ασχολούμαι 15 χρόνια τώρα, όταν δεν ήτανε της μόδας και οι πολιτικοί Αγρόν ηγόραζαν . Αν έχω πεισμώσει τώρα να μπω στη Βουλή, είναι γιατί επί της ουσίας, ακόμα δεν έχει ακουστεί κάτι για την ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή στην επαρχία Ολυμπίας στην νοτιοδυτική της πλευρά. Προέχει η ανθρώπινη ζωή, αλλά το εθνικό πένθος πρέπει να είναι και για τις πενήντα Πάρνηθες που χάθηκαν στην Ηλεία.

Αναμοχλευτης είπε...

Φευ, αγαπητή κυρία Πιπιλή, εκ πείρας πιστεύω πως κάθε κατσίκα έχει τον ταραμά της, που τον μασουλά με ηδονική ευχαρίστηση.

Πορίσματα δε επισταμένων παρατηρήσεων μας βεβαιώνουν ότι ενίοτε -σπανίως βέβαια- συμβαίνει να φτύνη και τα κουκούτσια.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο ταραμάς είναι όντως η παγίδα ή απλώς το ζητούμενο.

Χαιρετώ μετά πλείστης εκτιμήσεως!
Λ.-

Aggelos Spyrou είπε...

Αγαπητή κ. Πιπιλή, δεν διαφωνούμε. Απλά φοβάμαι αυτό που αναφέρετε ως "επαγγελματίες πολιτικούς".

manosantonaros είπε...

Φωτεινή μου, άκουσε τί σου λένε όλοι αυτοί που σου γράφουνε comments. Οταν έμαθα ότι άνοιξες blog, επειδή είσαι φίλη μου, φοβήθηκα ότι θα σε ισοπεδώσουν... αντιθέτως άνοιξαν κουβέντα μαζί σου και πίστεψε με (κρίνοντας εκ πείρας) με πολύ καλή διάθεση...
Ρωτησες π.χ. τον "λυκαων" αν "μασάει η κατσίκα ταραμά"... Χαχαχαχαχα... (λυκαων, εσύ καταλαβαίνεις σημειολογικά που το βρίσκω το αστείο)... και ... εκείνος σου απάντησε με χιούμορ και μαλακά...
Ή όντως σε αγαπάει ο κόσμος ή γουστάρεις να παίζεις με τη φωτιά (καμμιά σχέση με την τραγική επικαιρότητα)... επειδή ό μόνος τρόπος για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, είναι να σου γράφω δημοσίως... μια μικρή συμβουλή: Λατρεύω που απαντάς στα ίσια... αλλα(οταν έχεις καιρό) διάβασε και τα blogs των ανθρώπων που σου στέλνουν comments... Πίστεψε με, η χαρά σου τότε θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Κατερίνα Καδέμογλου είπε...

Κυρία Πιπιλή,

Την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας την τρέφω από την εποχή της εκπομπής σας στον ΑΝΤ1 "Αυτά και άλλα". Με την ανεκτικότητα σας στην κριτική (είτε καλοπροαίρετη είτε όχι) και την σάτιρα (βλέπε Ζαχαράτος) δείχνετε την πραγματική πλευρά του εαυτού σας,χωρίς την σοβαροφάνεια που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των πολιτικών.
Οι πράξεις σας μου δίνουν πραγματικά κουράγιο και με οδηγούν. Αλλά πάλι άρχισα να σας εκθειάζω και ενδεχομένως να παρεξηγηθώ τελικά...
Επειδή (αν και δεξιά) αγαπώ πραγματικά το περιβάλλον και δεν θέλω οι "άνθρωποι" να το βιάζουν, βρίσκω τις σκέψεις μου να μεταφράζονται σε λέξεις και πράξεις από σας. Συνεχίστε έτσι και με τη βοήθεια του Μεγάλου (ξέρετε...από κει πάνω!) θα βάλετε και το άλλο πόδι στη Βουλή! Μακάρι να προλάβαινα να κάνω μεταδημότευση στην Α' Αθήνας! Θα έριχνα Πιπιλή με χέρια και πόδια!
Για ό,τι χρειαστείτε θα είμαι παραπάνω από χαρούμενη να σας βοηθήσω με τις λίγες γνώσεις που μπορεί να διαθέτω.
katerina.kademoglou@gmail.com

A.F.Marx είπε...

Κυρία Πιπιλή,
μετά τις ευχές της συναγωνίστριας (σας) Γκαντέμογλου θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε σοβαρά...
Τα ονόματα καμιά φορά φανερώνουν την αλήθεια

Κατερίνα Καδέμογλου είπε...

Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ κύριε afmarx. Με τιμά ιδιαιτέρως που βρήκατε χρόνο για να ασχοληθείτε έστω και με το επώνυμό μου, για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανη.
Ευχαριστώ και πάλι! :D
katerina.kademoglou@gmail.com

The Torch είπε...

Λόγω δουλειάς μόλις τώρα κατάφερα να το δώ αυτό το βιντεάκι με την μπάμια και την πατερίτσα. Να σου πω την αλήθεια μου δεν εντυπωσιάστηκα πάντως με το γεγονός ότι ο φαρμακοποιός δεν ήταν στο μαγαζί του. Εκείνος μπάμιες να μην φάει;
Την ίδια τακτική άλλωστε την ακολουθούν και άλλοι επαγγελματίες και σε άλλες γιορτές. Π.Χ. στην Ικαρία την Καθαρή Δευτέρα ο φούρναρης αφήνει ανοιχτό το φουρναρέικο, οι πελάτες παίρνουν την λαγάνα τους και αφήνουν τον σχετικό οβολό. Να πετάξει και εκείνος τον αητό του.
Και η αρτοποιεία άλλωστε μία επιστήμη δεν είναι;

Sophia Choleva είπε...

Κάτω τα χέρια από τους φαρμακοποιούς !!!! Δικό του είναι το μπακάλικο , όποτε θέλει το ανοίγει , άμα θέλει το βάζει και μπουρλότο !!!Το ξέρω πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά μιλήσατε για τον συγκεκριμένο κλάδο και όσο να’ναι με μπαμπά , αδερφό και ξάδερφο φαρμακοτρίφτες πρέπει να τους υπερασπιστώ ! ;)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Περαστικά. Kάηκε το σύμπαν κυρία Πιπιλή μου. Γιατί δε μένετε στις μπάμιες και στη δημοσιογραφία να 'μαστε όλοι καλά; Ωραίο και το βίντεο, σούπερ και οι γάτες, αλλά ούτε αυτές δε θα ψήφιζαν τη Νέα Δημοκρατία του Πολύδωρα. Για ρωτήστε τις.

Kαι αυτοί οι παλιοεργολάβοι που αφήνουν τους δρόμους μισούς και κονομάνε. Ποιός τους δίνει τα έργα; Eγώ; Kαλές η μπάμιες και ωραίο το βίντεο, αλλά πάτε με αυτούς τους κακόγουστους τύπους που σήμα έχουν και το δαυλό! Είναι θέμα καλού γούστου. Δηλαδή, σας λέω, μείνετε στις μπάμιες.

Περαστικά και πάλι.

(Στα αγγλικά λένε "break a leg".)

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ Λυκαων

Για κάντε το πιο λιανά, σας παρακαλώ, δεν κατάλαβα τίποτα.

ΠΡΟΣ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

Πρώτον, ρώτησα τις γάτες αν θα ψήφιζαν τη ΝΔ του Πολύδωρα και μου είπαν και οι δύο «τέτοιες βλακείες σε ρωτάνε στο blog σου;»
Δεύτερον, Πάντως ούτε εγώ τους δίνω τα έργα αλλά τουλάχιστον θα τους ελέγχω με τη φωνή του πολίτη που πέφτει και «σκοτώνεται» καθημερινά.
Τρίτον, επειδή δε με γνωρίζετε προσωπικά, ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια με χαρακτήρισε κανείς κακόγουστη. Γράψτε και άλλα, μου αρέσουν οι κοντρίτσες.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ koulpa

΄Άργησα να σας απαντήσω, γιατί κάπου χάθηκε το μήνυμά σας και το είδα μόλις τώρα. Αν σας ενδιαφέρει το βιογραφικό των γάτων μου, στείλτε μου να σας απαντήσω, ειδικά το μαύρο είναι γατάκι μόλις έξι μηνών.