28 Αυγ 2007

Ο στόχος μου

Από πρώτη σε σταυρούς Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων για 15 χρόνια, να βγώ τελευταία ως Βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Διευκρινίζω :
δεν πάω για ηγετικές κομματικές θέσεις, για Υπουργεία και τα λοιπά, δεν θα ασχοληθώ με την υψηλή πολιτική, δεν πρόκειται να λύσω το Κυπριακό και το Σκοπιανό – αυτά είναι άλλων, πιο αρμοδίων- απλώς θέλω να μεταφέρω, τη δημιουργική μου «τρέλα», που είναι το κύριο της χαρακτηριστικό, στην Βουλή, υπέρ των πολιτών.

Εάν εκλεγώ πρόκειται να ασχοληθω με τα μεγάλα μου πάθη όπως:

Την προστασία του περιβάλλοντος από τις κρατικές και αύτοδιοικητικές κακοποιήσεις και κυρίως από την αδιαφορία και την «γαϊδουριά» των πολιτών.
Με τον πολιτισμό της καθημερινότητας –η Αθήνα έχει πολυ κιτσαριό.
Με την ηχορύπανση που αποτελεί μάστιγα της εποχής μας και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτή, με τη ρύπανση των ποταμών και των λιμνών από τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες. Με τις γειτονιές των Αθηνών .ωστε να κρατήσουν το χρώμα τους -να μη μεταβληθούν σε γκέτο. Με την αλματώδη αύξηση των κονδυλίων για την δενδροφύτευση, όχι μόνο στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας, Πεντέλης και του Υμηττού, αλλά και της ίδια της Αθήνας όπου η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων περιπτέρων, υπαίθριων δραστηριοτήτων ,είναι εκατονταπλάσια του αυτονόητου: των βαθύσκιωτων δέντρων σε πεζοδρόμια και πλατείες-οπου η φραπεδιά και το φρεντοτσίνο γίνεται πιο απολαυστικό απ΄ότι μούρη με τα καυσαέρια.

21 σχόλια:

pascal είπε...

Πολύ ωραία.
Αλλά γιατί μιλάτε για τον εαυτό σας στο τρίτο πρόσωπο;

Unknown είπε...

Θα ήθελα σας παρακαλώ να μας πληροφορήσετε ΠΟΙΟΣ ήταν ο γενικός συντονιστής του κρατικού μηχανισμού στην πρόσφατη περίπτωση των πυρκαγιών. Δεν θα ήθελα αν πολιτεύεται στην περιοχή μου να του βάλω σταυρό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

marina είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΣΩΣΤΗ Η ΠΙΠΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΥΡΙΑ ΠΙΠΙΛΗ;; ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΝΩΜΗ;; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΟΥΣΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙ ΒΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.

John Karakatsanis είπε...

Συμφωνώ με τον pascal, στο προσωπικό σας blog κυρία Πιπιλή και γράφετε σε τρίτο πρόσωπο;

Μία ερώτηση θέλω να κάνω μόνο: Θα διατηρήσετε και θα συνεχίσετε την ανανέωση του blog σας και μετά τις εκλογές;

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς pascal

Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά φοβήθηκα ότι δεν είναι ευγενικό να μιλάω σε πρώτο πρόσωπο για τον εαυτό μου, αλλά σε blog μιλάω και συμμορφώθηκα..


προς semnos kai tapeinos

Θα σου μιλήσω από την καρδιά μου, ο γενικός συντονιστής του κρατικού μηχανισμού είναι και αυτός κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που γενικώς όπως έχουμε όλοι διαπιστώσει δε τα πάει καθόλου καλά. Κακά τα ψέματα αυτό που χρειάζεται είναι επανίδρυση συνολικά της ελληνικής κοινωνίας που εμένα μου μοιάζει ότι έγινε πολύ κακομαθημένη.


προς marina

Για τις φωτιές φταίνε κατά τη γνώμη μου, όλοι εμείς που αγοράζουμε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού αλλά δε φροντίζουμε να έχουμε από πριν θέση παρκαρίσματος και τα παρατάμε πάνω στα πεζοδρόμια. Όλοι εμείς που ξέρουμε τη παραμικρή λεπτομέρεια από τα σίριαλ της μόδας αλλά που ποτέ δε προσπαθούμε να ενημερωθούμε για το πώς θα οργανώσουμε τη καθημερινότητά μας. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: ακούμε Δημάρχους να κλαίνε που δεν έχουν τώρα με τις φωτιές γεννήτρια, λες και δεν είναι αυτονόητο, όταν εκλέγεις ένα Δήμαρχο να σου εξασφαλίζει γιατί αυτό είναι το καθήκον του τα απαραίτητα για τα καλά και για τα κακά της ζωής. Θα ξέρεις ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι, κάθε καλοκαίρι οργανώνουνε πολυδάπανες μεγάλες συναυλίες και πανηγύρια, και δεν τους απασχολεί να πάνε να αγοράσουν μια γεννήτρια για την κακιά στιγμή λες και στην Ελλάδα δεν έχουμε ας πούμε σεισμούς κάθε 2-3 χρόνια. Και μια γεννήτρια δεν κάνει πάνω από 1000- 1500 Ευρώ.

προς john karakatsanis

Άσε αγόρι μου να είμαι καλά και μετά τις εκλογές, γιατί εκεί που δε το περίμενα έσπασα το πόδι μου και είμαι με πατερίτσες οπότε σου απαντάω, πρώτα ο Θεός και βλέπουμε.

ΤΖΩΤΖΙΟΥ είπε...

Καλώς όρισες. (Ενικός επειδή το μέσο είναι άμεσο.)

Καλή επιτυχία— πρώτα στο ιστολόγιο, κατόπιν στις εκλογές.

Για το ιστολόγιο, θα δεις αν το μέσο σε καλύπτει και σε γεμίζει, ασχέτως των εκλογών. Λόγω διασημότητας, η επισκεψιμότητά σου τουλάχιστον στην αρχή θα είναι υψηλή, οπότε αφέσου να σε γνωρίσουν οι αναγνώστες σου. Μπορεί να σου αρέσει. Και προς Θεού, μη βάλεις άλλους να γράφουν για σένα· αν είναι έτσι, άσ' το καλύτερα.

Για τις εκλογές, δεν ξέρω. Θα ήθελα οι κάλπες να γεμίσουν λευκά ψηφοδέλτια, εκτός από μία ψήφο κάποιου ξεχασμένου γέροντα που αστόχησε και έριξε ψηφοδέλτιο μικρού κόμματος, οπότε αυτό το κόμμα να κληθεί να βρει 300 βουλευτές και να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ή, η προβλεπόμενη πεντακομματική βουλή να γίνει νι-κομματική. Όχι πως θα γίνει κάτι, απλά να πιστοποιηθεί πως ο Έλληνας ενίοτε ανοίγει τα μάτια από το λήθαργό του. Ας μη μακρηγορώ όμως εδώ. Δεν ξέρω, λοιπόν, αλλά καλή επιτυχία.

Και περαστικά :) (Θα σε ενημερώσουν οι σύμβουλοί σου πως συχνά ο γραπτός λόγος του διαδικτύου διαβάζεται με το κεφάλι ναζιάρικα γυρτό)

Unknown είπε...

Μα καλά αυτός ο υπεύθυνος δεν έχει όνομα; Το όνομά του σας ζήτησα.

Μπλογκ ξεμπλόγκ εσείς οι πολιτικοί συνχίζετε να νομίζετε ότι είσαστε τα αφεντικά και απαντάτε μόνο σε ότι θέλετε και ότι γουστάρετε.

Όταν ρωτάμε, οι πολίτες, δεν σας παρακαλάμε κυρία Πιπιλή για να απαντάτε άρες μάρες κουκουνάρες. Απαιτούμε απαντήσεις

Λυπάμαι πολύ για εσάς και για όσους πολιτικούς είναι σαν εσάς και καταφέρνουν να κάνουν καριέρα.Αλλά πιο πολύ λυπάμαι αυτούς που σας ψηφίζουν.

Ξέρω ότι θα μου απαντήσετε χίλιες δύο εξυπνάδες, αλλά το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που είχε την ευθύνη για τον γενικό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού τις μέρες που κάηκαν 62+ συμπολίτες μας δεν θα μου το πείτε. Θα το κρύψετε γιατί είναι προφανώς ένας "δικός σας". Γιατί είσαστε με το μέρος "τους" και όχι με το μέρος "μας".

Unknown είπε...

Και κάτι ακόμη.

Απαντάτε στην Μαρίνα ότι "για τις φωτιές φταίμε όλοι εμείς". Εγώ δεν φταίω, γιατί δεν κάνω τίποτα από όσα λέτε. Εσείς όμως που παραδέχεστε ότι φταίτε (μαζί με άλλους, όχι αποκλειστικά εσείς), δεν θα ήταν δείγμα ευγένειας προς τους νεκρούς να μην βάλετε υποψηφιότητα για βουλευτής;

Εκτός και αν εξαιρείτε τον εαυτό σας από αυτούς που φταίνε. Οπότε καλό θα ήταν να ξανααπαντήσετε στην Μαρίνα. Πείτε της ίσως ότι φταίει αυτή γιατί έχω την υποψία ότι βλέπει συνέχεια σίριαλ μόδας.

Περαστικά για το πόδι σας.

Arkin είπε...

Βρε σεμνέ και ταπεινέ, ρωτάς κάτι πράγματα αυτονόητα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν και είναι ο γενικός συντονιστής του κρατικού μηχανισμού.

Κυρία Πιπιλή καλώς ορίσατε και ελπίζω να μείνετε και μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.

danai είπε...

simfono me ton arkin.
perastika gia to podi sas pantos kiria pipili kai kali epitixia na exete.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Δεν είναι τόσο απλό! Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης (ποιός είναι;) συντόνιζε Στρατό, και ΕΚΑΒ;

Αν ναι, είναι κάτι που συνήθως δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του! Μου φαίνεται περίεργο! Μήπως είναι ο κύριος Καραμανλής;

Μία απάντηση κυρία Πιπιλή;

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Καλή αρχή... με το blog σας... μόνο που θα το ήθελα πιο προσωπικό. Το ότι είστε υποψήφια το γνωρίζουμε...αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι κάνει, τι σκέφτεται και με ποιο τρόπο σκέφτεται η κ. Πιπιλή. Την ανθρώπινη και ευάλωτη πλευρά. Αυτή που μας κάνει να πούμε... είδες τελικά δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί και εκείνη περνάει τα ίδια με εμάς ... οργίζετε και δυσκολεύεται. Υ.Γ. Το ότι το blog έχει μια πολιτική χροιά, δημιουργεί αυτόματα αμυντική διάθεση απέναντι σας. Μην ξεχνάτε ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Arkin είπε...

@vrypan

Καλά, ναι, εννοείται ότι στον ανώτερο βαθμό την ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός. Αλλά, από όσα άκουσα από τα ΜΜΕ, στην ιεραρχία συντονισμού των δυνάμεων και των αρμόδιων φορέων επικεφαλής είναι ο Υπ. Δημόσιας Τάξης.

The Torch είπε...

Γειά σου τρελάρα Φωτεινή και περαστικά για το πόδι σου.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς τζωτζιου

Το γράψιμο είναι έτσι και αλλιώς η ζωή μου και το επάγγελμά μου.

προς semnos kai tapeinos

Μη κάνεις τον εξυπνάκια με 62 νεκρούς και το φυσικό πλούτο της Ηλείας κατεστραμμένο. Γιατί εμένα η Ηλεία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου από πατέρα και οι νεκροί συμπατριώτες μου και δεν σου επιτρέπω ειρωνείες.

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς arkin

Μη ρωτάτε τα αυτονόητα.

προς vrypan

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα τελευταία 150 χρόνια η δημόσια διοίκηση έχει τόσους πολλούς φορείς και υπευθύνους, που στα δύσκολα δεν μπορείς να εντοπίσεις τον έναν. Συμφωνώ ότι, θα έπρεπε να υπάρχει ένας γενικός συντονιστής φυσικών καταστροφών, που να κινητοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις: τοπικός Πρωθυπουργός σε κάθε νομό είναι ο Νομάρχης. Τοπικός Πρωθυπουργός σε ένα Δήμο είναι ο Δήμαρχος. Κάθε νομός έχει το δικό του αστυνομικό διευθυντή, το δικό του διευθυντή του πυροσβεστικού. Ποίος γνωρίζει καλύτερα, ποία χωριά είναι ορεινά και μέσα σε πυκνά δάση όπως π.χ. συνέβη στην Ηλεία; O εκάστοτε Υπουργός Δημόσιας Τάξης ή Εσωτερικών ή οι τοπικοί παράγοντες, τους οποίους εκλέγει ο τοπικός λαός ακριβώς για να κουμαντάρουν άμεσα την περιοχή τους.; Όταν ξεσπάει πυρκαγιά στο σπίτι σου, οι οδηγίες είναι: κλείνεις αμέσως το γενικό του ηλεκτρικού, τηλεφωνείς στο 199, παίρνεις τη γιαγιά και τα γατιά, άντε και το διαβατήριο και τα κοσμήματα και βρίσκεις τρόπο διαφυγής. Εάν περιμένεις μόνο, μη κάνοντας το παραμικρό να ‘ρθει η πυροσβεστική, κάηκες…


προς θυμησου πως με λενε

Είσαι άνθρωπος με άποψη και μου αρέσεις.

προς SilentSoul

Θα τα πούμε.


προς s.frang


Και μόνο που έβαλες τη γλαύκα δείχνει το υψηλό σου επίπεδο. Ευχαριστώ.

Arkin είπε...

Με βάση την απάντηση σας στον vrypan:

α) Μα δεν μιλάμε για συντονιστή αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αλλά για συντονιστή αντιμετώπισης θερινών πυρκαγιών. Αν αυτός έκανε σωστά τη δουλειά του δεν θα είχαμε καταστροφή (τουλάχιστον όχι τέτοιου μεγέθους). Τουλάχιστον αυτός πρέπει να υπάρχει.

β) Επομένως, όταν ο Δήμαρχος και οι πυροσβέστες της Αρχαίας Ολυμπίας λένε "σταματήστε τη φωτιά στον Πλάτανο, διαφορετικά θα φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία", οφείλει ο επικεφαλής εξ Αθηνών να τους ακούσει και να στείλει τις δυνάμεις (εγκαίρως) εκεί που του υπέδειξαν. Γιατί αυτό δεν έγινε;

γ) Όπως πολύ καλά ξέρετε, οι άνθρωποι εκεί πάνω δεν είχαν μόνο γατιά. Είχαν χωράφια, ζώα, μηχανήματα που δεν μπορούσαν να τα αφήσουν. Δεν είχαν την πολυτέλεια που έχουμε εμείς οι αστοί να πάρουμς το πορτοφόλι μας και να την κάνουμε. Εκεί είναι που χρειάζεται η οργάνωση της πολιτείας, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, για να περιορίσει τις απώλειες στο ελάχιστο.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Από αυτά που λέτε καταλαβαίνω ότι υπεύθυνους για την έκταση των καταστροφών σε Ηλία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα θεωρείτε υπέυθυνους κατά κύριο λόγο τους νομάρχες Καφύρα, Φούρκα, Δράκο, Κωσταντόπουλο και Σωτηρόπουλο;

Σας παρακαλώ, επειδή είναι γελοίο να μιλάμε γενικά για "τοπικές αρχές" θα μπορούσατε να απαντήσετε επί της ουσίας και όχι γενικά και αόριστα;

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

προς Arkin

Σου έδωσα ένα απλό παράδειγμα ότι όταν πιάνει φωτιά το σπίτι σου, οφείλεις να κάνεις αυτό , αυτό και αυτό. Και επειδή έχω ζήσει πολύ τη ζωή στα χωριά – ο πατέρας μου σε χωριό γεννήθηκε- από την πλευρά σου είναι λίγο άκομψο να πιστεύεις ότι, μπορεί κάποιος να συγκρίνει το παράδειγμα που έδωσα για την ευθύνη του κάθε πολίτη για την καταστροφή που υπέστησαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Όμως, ακριβώς επειδή οι αγρότες ζουν αποκλειστικά από τα κοπάδια τους, της ελιές τους, τις καλλιέργειές τους και επειδή έχουν όλοι στην εποχή μας και μηχανήματα θα όφειλαν να γνωρίζουν τα πρώτα μέτρα αυτοπροστασίας τους. Να έχουν από τον Ιούνιο καθαρίσει τα ξερόχορτα και τα κλαδιά από τις κουρεμένες ελιές, να έχουν με τα μηχανήματά τους απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο, να έχουν από μόνοι τους σχεδιάσει, γιατί αυτοί γνωρίζουν καλλίτερα από τον καθένα τους κινδύνους της υπαίθρου, δρόμους διαφυγής για τα ζωντανά τους. Όπως ακριβώς έκαναν οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές που δεν υπήρχε ηλεκτρικό και τηλεόραση και που όταν χτύπαγαν οι καμπάνες του χωριού, κανείς δεν περίμενε το πυροσβεστικό για να τρέξει να σώσει το χωριό με ό,τι έβρισκε στην αυλή του, τσεκούρια, τσάπες άροτρα και άλλα. Σε πληροφορώ ότι, σώθηκαν πολλά κοπάδια στην Ηλεία, μόνο και μόνο γιατί κατάλαβαν ότι έρχεται καταστροφή και από την προηγούμενη μέρα απομάκρυναν από τα δάση τα ζωντανά τους. Ό,τι άλλες πληροφορίες θέλεις για ατομική πυροπροστασία, στείλε μου μήνυμα.


προς vrypan
Επειδή, είναι γελοίο σε μία εθνική τραγωδία να χαρακτηρίζεις συγκεκριμένα πρόσωπα, όταν γνωρίζεις πολύ καλά τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης όπως εγώ, οφείλεις να δημοσιοποιείς τις σκέψεις σου σε γενικό επίπεδο. Για παράδειγμα, πιστεύω ότι, όπως λειτουργεί η τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ο τόπος δεν προχώρησε. Ο όλος θεσμός πρέπει να αναδιαρθρωθεί και το κυριότερο να είναι και πιο προσεκτικοί οι ψηφοφόροι στις επιλογές τους για το ποιον ψηφίζουν Δήμαρχο ή Νομάρχη. Σε πολλές περιοχές της χώρας, το επίπεδο των προσώπων είναι πολύ χαμηλό. Το φωνάζω χρόνια αυτό, έχω γράψει άρθρα πολλά, έχω δημιουργήσει εχθρούς, αλλά θα συνεχίζω να το φωνάζω. Δε μπορεί ο κάθε Νομάρχης, μονίμως να διαμαρτύρεται εκ των υστέρων. Σου επαναλαμβάνω ότι, αυτός είναι ο τοπικός Πρωθυπουργός, αυτός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αυτός οφείλει να προβλέψει και να κινητοποιήσει το Νομό του. Να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση και αντί να πολιτικολογεί στα Νομαρχιακά συμβούλια, να φροντίζει να ενημερώνει τους πολίτες και να στέλνει τα μηχανήματα της Νομαρχίας να κάνουν προληπτικά έργα, π.χ. να ανοίξουν δρόμους διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ασχοληθούν με τα δενδροφράγματα τώρα για τις πλημμύρες.
Έχω εξαιρέσεις φωτεινές πολύ ικανών Δημάρχων και Νομαρχών στην Ελλάδα. Αλλά, σημασία σου λέω δεν έχουν τα ονόματα, αλλά η καταγραφή της αλήθειας.

mihalis είπε...

Φωτεινή, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την "τρέλα" σου,θα ήθελα να πω σε διάφορους φίλους bloggers καλοπροαίρετους και μη ότι η αγάπη σου για τις ομορφιές του τόπου μας και τους ανθρώπους του είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη και δεδομένη. Όντας ο ίδιος πολλά χρόνια στο χώρο της αριστεράς, θα έλεγα ότι πολλοί αριστεροί υπολείπονται κατά πολύ σε "αριστεροσύνη" ως προς τη "δεξιά" Πιπιλή. Θα είχε μεγάλη πλάκα να βλέπαμε την είσοδό της στη βουλή και το μπάχαλο που θα προκαλούσε στους καλοβολεμένους, καλοπληρωμένους εθνοπατέρες.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία (αν και προσωπικά περιμένω με μεγαλύτερη αγωνία το καινούριο σου βιβλίο, παρά τα αποτελέσματα των εκλογών).
Πολλά φιλιά
Μιχάλης
δεμένος(ακόμα),νηστικός,διψασμένος σκύλος

Φωτεινή Πιπιλή είπε...

ΠΡΟΣ mihalis

Συμφωνώ μαζί μας, το έχω πάντα σημαία μου, ότι δεν αρκεί να δηλώνεις αριστερός ή δεξιός. Ο τρόπος ζωής σου η ιδεολογία σου για τον συνάνθρωπό σου και τις ανάγκες του και οι αγώνες σου με πράξεις για το Περιβάλλον και για την ποιότητα ζωής, είναι επί της ουσίας το προσωπικό «κόμμα» του καθένα. Ουδέποτε στη ζωή μου κομματίστηκα, με τη λαϊκή έννοια του όρου και ακόμα και αν βγω Βουλευτίνα, δεν θα αλλάξω στο παραμικρό το ύφος μου. Καταλαβαίνεις πόσο έχω χαρεί που έχεις διαβάσει το βιβλίο μου «Τα καλύτερά μου Σαββατοκύριακα …και βάλε». Η αλήθεια είναι - το γράφω και στο βιογραφικό - ότι εάν δεν είχα μπλεχτεί έτσι με τις εκλογές ετοίμαζα για τον Οκτώβριο, την έκδοση ενός βιβλίου σε πρώτη παγκόσμια με τίτλο «Τα Ισλαμικά Μνημεία στην Ελλάδα». Σε δέκα χρόνια συγκέντρωσα – τυχαία αρχικά- και μετά συνειδητά και φωτογράφησα όλα τα μνημεία – που δεν τα ξέρουν ούτε καν οι ντόπιοι. Να δεις χαμάμ, να δεις Τζαμιά, να δεις μπεζεστένια, τούρκικες κρήνες, τεκέδες – καμία σχέση με τη σημερινή έννοια. Σας υπόσχομαι, ότι είτε βουλευτίνα, είτε όχι, το βιβλίο θα το βγάλω, εκτός και αν μου κλέψουν την ιδέα, εγώ έκανα δέκα χρόνια να τα φωτογραφήσω, χαλάλι εάν το κάνουν σε τρεις μήνες.