31 Οκτ 2010

Τελικά η προεκλογική περίοδος δεν με σηκώνει!

Τελικά η προεκλογική περίοδος δεν με σηκώνει! Στην πρώτη κάθοδό μου στις βουλευτικές εκλογές το 2007 κατέληξα με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τώρα κατέληξα με σπασμένο χέρι στο ίδιο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά ήρθε ιδιώτης χαβαλές ορθοπαιδικός - στα 10 λεπτα λεπτά ομολογώ από τη στιγμή που τον φωνάξαμε-, γιατί το νοσοκομείο δεν είχε ορθοπαιδικό, όπου μου έβαλε γύψο λέγοντας ταυτόχρονα στον κάθιδρο νοσηλευτή, που είχε μπροστά του να φωνάζει από τους πόνους πασίγνωστη "Dance with the stars" βουλευτή της Αθήνας,«μη μασάς παιδί μου προχώρα!». Πέρα από την πλάκα όμως, αντί ο λαός να «πληρώνει» μάχιμους γιατρούς, που να καλύπτουν τις σοβαρές ανάγκες των ελληνικών νοσοκομείων, πληρώνει αργόμισθους, συνταξιούχους βουλευτές Τατούληδες που κάνουν τους διευθυντές με τηλεπάθεια τρέχοντας στους προεκλογικούς αγώνες τους! Το χέρι μου μπορεί να έσπασε αλλά το στόμα μου δεν έκλεισε και από Δευτέρα έρχονται τα χειρότερα…

29 Οκτ 2010

Μία διαφορετική ζωή είναι εφικτή
Την Τετάρτη πέρασα καταπληκτικά. Επισκέφτηκα ως Γραμματέας Εθελοντισμού και με αφορμή τις εκλογές για περιφερειάρχες το χωριό Πετρί της Νεμέας όπου και συναντήθηκα -κι έμαθα πολλά και θαυμαστά- με μια ομάδα νέων καλλιεργητών, αγοριών και κοριτσιών. Συναντηθήκαμε στο κτήμα της οικογένειας Πέζου. Ήταν εκεί και οι παλιές μου γνώριμες, πετυχημένες σαλιγκαροτρόφοι, αδερφές Βλάχου.
Ήταν μια θαυμάσια μέρα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές όπου η έξυπνη οικογένεια Πέζου, παλαιοί οινοπαραγωγοί, έπιασαν το μήνυμα της εποχής «κάτω οι μονοκαλλιέργειες» και προχώρησαν μαζί με τα αμπέλια στη δημιουργία σαλιγκαροτροφείου. Μαζί μας ήταν ακόμα ένας νέος παραγωγός που δημιούργησε στην παραλιακή ζώνη της Κορίνθου και εκτροφείο σαλιγκαριών και εκτροφείο φασιανών, περδίκων κ.α.
Δε σας κρύβω πόσο αισιόδοξη επέστρεψα όταν αυτοί οι νέοι καλλιεργητές με τις γυναίκες τους και τους συνομήλικους συγγενείς τους, δήλωσαν ευχαριστημένοι από τις επιλογές τους και οικονομικά (παρά τις όποιες δυσκολίες της αρχής) αλλά και για τον τρόπο της ζωής τους εκεί μέσα στη φύση και τόσο δίπλα στην Κόρινθο αλλά και στην Αθήνα.
Σκεφτείτε αγώνα που έκαναν αυτά τα νέα παιδιά, με πείσμα ώστε να ξεπεράσουν την αχρηστία των δημοσίων υπηρεσιών, το απαραίτητο για μερικούς φακελάκι και τη βλακεία των οπισθοδρομικών υπαλλήλων της κεντρικής εξουσίας.
Θα επανέλθω στο θέμα και όποιος ενδιαφέρεται να ξεφύγει από τη μιζέρια της Αθήνας και να αναπτύξει καλλιέργειες στο χωριό του, είμαι στη διάθεσή του για να τον φέρω σε επαφή με αυτά τα λαμπρά παραδείγματα νέων Ελλήνων.

26 Οκτ 2010

Κύριε Τατούλη...μήπως, «νόμιμο και ανήθικο»;

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήπως, «νόμιμο και ανήθικο»;

Μείζονα θέματα ηθικής τάξεως για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, Πέτρου Τατούλη έθεσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 100,4 και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής, με αφορμή τη συζήτηση για τις οικονομικές απολαβές περιφερειαρχών και δημάρχων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» και επειδή χρονικά περιθώρια για την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο δεν υφίστανται, κατήγγειλε τον κ. Τατούλη και περιμένει απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:

Πώς είναι δυνατόν, με κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα «όχι αλλά χαμένα χρόνια», ο υποψήφιος κ. Τατούλης να αυτοπαρουσιάζεται τους τελευταίους πέντε μήνες ως ο κήνσωρ της πολιτικής ηθικής, ως ο αγγελιοφόρος της κάθαρσης, ως ο πολέμιος του σάπιου και παλιού συστήματος, όταν ο ίδιος είναι κατεξοχήν ευνοημένος άθλιων και προσβλητικών για την κοινωνία νόμων του ΠΑΣΟΚ;

Κάλεσε λοιπόν η κα Πιπιλή τον κ. Τατούλη σε ηθικό ξεκαθάρισμα.

Γιατί κάνει χρήση του σκανδαλώδους νόμου του ΠΑΣΟΚ 1759/88, όπου ιδιώτες γιατροί που διετέλεσαν έστω και για μια ημέρα βουλευτές διορίζονται αποκλειστικά σε προσωποπαγή θέση διευθυντή του ΕΣΥ, επιλέγοντας μάλιστα οι ίδιοι όπου τους αρέσει;

Τονίζεται μάλιστα ότι σε αυτό τον άθλιο νόμο για τους πρώην βουλευτές-διευθυντές του ΕΣΥ δεν ισχύει προηγούμενος νόμος του 1986 για το όριο ηλικίας, όπως ισχύει για το σύνολο των άλλων ιατρών.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Τατούλης: όλο το προηγούμενο διάστημα από τις 18 Μαΐου 2010 που διορίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», επιλέγοντας μάλιστα τη θέση του Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής, ενώ ο ίδιος είναι Γενικός Χειρουργός, εάν προσήρχετο κανονικά στο ωράριο του, εάν υπέγραφε κανονικά στο βιβλίο, εάν εξέταζε δεκάδες ασθενείς την ημέρα, όπως είναι αυτονόητο, εάν ελάμβανε κανονικά τις αποδοχές του και εάν συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της κλινικής, όπως οι άλλοι γιατροί. (Διοικητής του «Γιώργος Γεννηματάς» είναι ο αδερφός του παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ανωμερίτη, Λεωνίδας).

Επίσης, γιατί ο κ. Τατούλης και μάλιστα αυτή την εποχή είναι ταυτοχρόνως και συνταξιούχος βουλευτής, κάνοντας χρήση ενός παλαιότερου συντεχνιακού νόμου ότι οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από… τα 55 τους χρόνια!

Εν κατακλείδι, είναι δυνατόν ένας πολιτικός άντρας που επαγγέλλεται την κάθαρση να είναι και συνταξιούχος βουλευτής με παχυλή σύνταξη και αργόμισθος επί της ουσίας Διευθυντής νοσοκομείου του ΕΣΥ;

Εκτός λοιπόν από το γνωστό «νόμιμο και ηθικό» υπάρχει και «νόμιμο και ανήθικο»;

20 Οκτ 2010

Tα μπριζολάκια στο Περιστέρι και το … ναυάγιο του Κατάρ στον Αστακό!

Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Τσίπρας! Αίσθηση –που θα με θυμηθείτε θα έχει στο μέλλον σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις- προκάλεσε η προ ολίγου δημόσια δήλωση του προέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στο ναυάγιο της επένδυσης των Αράβων στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν ιδιαίτερα σκληρός, προσωπικά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ευθέως ότι «εμφανίζεται ουσιαστικά να εξυπηρετεί -ο Παπανδρέου – συμφέροντα συμβούλων του, ενδεχομένως …φίλων και συγγενών!
Και πού νάξερες, Αλέξη μου! Πως μόλις την Παρασκευή το βράδυ στο νέο in στέκι του Περιστερίου το “Base Grill”, μια ταβέρνα με πλαστικό τραπεζομάντηλο που προτιμάει έως και η Μαρριάνα Λάτση, δίπλα σε μια «ούφο» φίλη μου συνέτρωγαν μετά συζύγων «ο φίλος» υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και ο συγγενής -αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος!
Γιατί είναι «ούφο» η φίλη μου ? Γιατί αντί να στηθεί να ακούσει τι λέγανε οι φίλοι και οι συγγενείς για το Κατάρ –αρμοδιότητας Κουβέλη που τώρα τα μασάει - ώστε να μαθαίναμε τα νέα από το Σάββατο -είμαι και δημοσιογράφος πανάθεμά με- αναρωτιόταν γιατί ήταν έξω στη βροχή 3 αστυνομικοί, ενώ ο Υπουργός ήταν ένας! Τέτοιο ούφο Αλέξη μου !

Στις Πελοποννησιακές της ρίζες η Φωτεινή Πιπιλή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2010

Στις Πελοποννησιακές της ρίζες η Φωτεινή Πιπιλή

Στη λατρεμένη της Πελοπόννησο και στις ρίζες της οικογένειας του πατέρα της, ετοιμάζεται να «μεταναστεύσει» η Βουλευτής και Γραμματέας Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή.
Η «καλύτερή» της όπως λέει η ίδια, με αφορμή την ενεργή στήριξή της στην υποψηφιότητα για την περιφέρεια Πελοποννήσου του Δημήτρη Δράκου.
Κεντρικό προεκλογικό της σύνθημα με έντονο στοιχείο του γνωστού της χιούμορ «Εσείς έχετε το παραμύθι, πως ο δεξιός Τατούλης έγινε ΠΑΣΟΚ, εμείς έχουμε τον καλό Δράκο».
Η Φωτεινή Πιπιλή έχει βγάλει δύο βιβλία για τον πολιτισμό και το περιβάλλον της Πελοποννήσου, άρα γνωρίζει τέλεια την περιοχή.
Με την κάθοδο της, κάποιον θα πάρει το ποτάμι. Πάντως όχι τον Δημήτρη Δράκο ή την ίδια αφού κάνει rafting και canyoning σε όλα τα ποτάμια της Πελοποννήσου, τον Αλφειό, τον Λούσιο, τη Νέδα, τον Λάδωνα.
Η καλύτερή της! Του Τατούλη;

18 Οκτ 2010

Ερώτηση Φ.Πιπιλή σχετικά με καταγγελίες για τον Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Δουκουδάκη

Δελτίο Τύπου
Η βουλευτής Ά Αθηνών με τη Ν.Δ. κα Φωτεινή Πιπιλή με ερώτηση που κατέθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου της ζητά να διερευνήσει άμεσα για το αληθές ή μη, της σκανδαλώδους τοποθέτησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών του νεοεκλεγέντος Αντιπρύτανη, Καθηγητή Αστέριου Δουκουδάκη, με τιμητική μετάκληση από Πανεπιστήμιο της Αμερικής, από το οποίο φαίνεται να έχει απολυθεί μετά από την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριάς του, γεγονός που φαίνεται να έχει αποκρύψει ο Καθηγητής από την Οδοντιατρική Σχολή επί σειρά ετών, για να διευκολύνει την πρόσφατη εκλογή του στην Πρυτανεία Αθηνών.
Η βουλευτής κα Φ. Πιπιλή θεωρεί ότι, αν τα δημοσιεύματα που ανέδειξαν την υπόθεση ισχύουν και αν τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν το γεγονός είναι έγκυρα, τότε πρόκειται περί ενός μείζονος σημασίας γεγονότος που αφορά στο ύψιστο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ειδικότερα, στην ερώτησή της η βουλευτής ερωτά την Υπουργό εάν και ποια μέτρα έχει λάβει για την οριστική διαλεύκανση του θέματος, καθώς και ποιες εγγυήσεις δίνονται από την ηγεσία του Υπουργείου για μελλοντική εξασφάλιση του χώρου του Πανεπιστημίου και γενικότερα της Παιδείας από ανάλογα συμβάντα.
Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 4983, 14-10-10, Ερώτηση.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα 13/10/2010
Προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου
Θέμα: «Καταγγελίες για τον Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αστέριο Δουκουδάκη»
Κυρία Υπουργέ,
Το θέμα της ηθικής και της διαφάνειας στο δημόσιο βίο είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο, όπως έχει ακουστεί πολλάκις από τα χείλη του Πρωθυπουργού και όπως και η ίδια έχετε αναφέρει, πολύ πρόσφατα μάλιστα, σε δημόσιες δηλώσεις σας, όταν υπερασπιζόσασταν το ψηφισθέν νομοσχέδιο «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου σας.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη αναταραχή στον χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στον νεοεκλεγέντα Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αστέριο Δουκουδάκη, αφήνοντας «σκιές» σε ένα από τα τελευταία προπύργια της Παιδείας, όπως είναι το Πανεπιστήμιο. Οφείλω να επισημάνω ότι το Υπουργείο Παιδείας μοιάζει σαν απλός παρατηρητής του μείζονος θέματος που έχει ανακύψει.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Αντιπρύτανης φέρεται να έχει απολυθεί από το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στο οποίο δίδασκε, μετά από καλά θεμελιωμένες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριάς του και μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον δέχτηκε με την τιμητική διαδικασία της μετάκλησης, ενώ υπήρχε ολόκληρη δικογραφία για το θέμα, την οποία ο κ. Δουκουδάκης φαίνεται ότι απέκρυψε, προκειμένου να επιτευχθεί νομίμως η μετάκληση.
Είναι προφανές ότι ο χώρος του Πανεπιστημίου δεν έχει την πολυτέλεια να «κουκουλώνει» τόσο σημαντικά θέματα που άπτονται, όπως είναι κατανοητό, ζητημάτων ηθικής.
Ερωτάται η Υπουργός:
1. Κατά πόσο αληθεύουν τα εν λόγω δημοσιεύματα και ποιες ενέργειες έχει λάβει το Υπουργείο για την διαλεύκανση του θέματος;
2. Ποια μέτρα σκοπεύετε να πάρετε α) για την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει και β) για την εξασφάλιση του χώρου της Παιδείας (Διευθυντές σχολείων, καθηγητές, Πανεπιστημιακοί κτλ) ως προς την άμεση διευθέτηση ανάλογων θεμάτων;
Φωτεινή Πιπιλή