16 Ιουλ 2008

Σκληρές καταγγελίες της Πιπιλή για αβελτηρία του αρμόδιου Εισαγγελέα για την κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος των παραλιών της Νότιας Αττικής!

Αποκαλυπτική και όπως πάντα με στοιχεία ήταν η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας– Δημοσιογράφος, Φωτεινή Πιπιλή, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, τη Δευτέρα στις 14 Ιουλίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε. Επί πέντε χρόνια, η κα Πιπιλή έχει κάνει επώνυμες καταγγελίες προς κάθε αρμόδια αρχή, απαιτώντας τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων σε όλους όσοι αυθαιρετούν μετατρέποντας τις δημόσιες εκτάσεις που είναι οι παραλίες της Αττικής σε προσωπικά κερδοφόρα φέουδα, σε νυχτερινά θορυβώδη κέντρα και σε εκβιαστικές μεθόδους, όπου για να κάνει μπάνιο ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος πολίτης υποχρεούται να τα «σκάσει» για την ομπρέλα και την ξαπλώστρα, θέλει δε θέλει να τις χρησιμοποιήσει. Εδώ και ένα χρόνο, η κα Πιπιλή, ως δημοσιογράφος τότε, είχε προβεί σε επώνυμη καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών τον κύριο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ενώ ταυτοχρόνως είχε αποστείλει πλήρη φάκελο και φωτογραφίες και στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού Γεωτρόπιου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, που κυκλοφόρησε στις 14/07/2007.
Τα πήρε στο κρανίο η Βουλευτής και ακριβώς ένα χρόνο μετά, βλέποντας ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας την «έγραψε κανονικά και με το Νόμο», επανήλθε και μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ έκανε Μηνυτήρια Αναφορά, ενώ αύριο καταθέτει ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Σανιδά κ.α. Έπεται συνέχεια πάρτε ένα δείγμα του τι είπε το στόμα της στον Άρη Πορτοσάλτε:

ΣΚΑΙ 14.07.2008
………………..
Φωτεινή Πιπιλή:
Θέλω να κάνω και μια δημόσια καταγγελία επειδή γνωρίζω ότι η Εισαγγελία πάντοτε παρακολουθεί μέσω υπαλλήλων ό,τι γράφεται στον Τύπο και ό,τι καταγγέλλεται στα Ερτζιανά. Πέρσι υπενθυμίζω γιατί είχε πρωτοστατήσει ο ΣΚΑΙ είχε γίνει αυτή η άπελπις προσπάθεια του Δημάρχου δε θυμάμαι ο κος Γκορτζίδης ήταν Ελληνικό ή Άλιμο?

Άρης Πορτοσάλτε:
Ελληνικό, Ελληνικό

Φωτεινή Πιπιλή:
Ωραία είχε κάνει την απεργία πείνας, είχε ξεσηκωθεί η μισή κοινή γνώμη, είχαμε στηρίξει γιατί τότε είχα και εγώ εκπομπή στο ΣΚΑΙ και εσείς πρωτίστως την προσπάθεια και με αφορμή τη στάση του κου Γκορτζίδη να απελευθερωθεί η παραλία του Δήμου του είχε γίνει καταγγελία στην εισαγγελία Αθηνών από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου τον κο Παξινό, τοπικούς φορείς, Δημάρχους, και πήγαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησαν την απελευθέρωση των παραλίων. Ταυτόχρονα, έγινε ολόκληρο πολυσέλιδο αφιέρωμα για τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες σε όλη την ακτή από τον Πειραιά μέχρι και το Λαύριο από το Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας, με συγκεκριμένες καταγγελίες. Με αφορμή όλα αυτά ο κος Σανιδάς έδωσε πέρσι παραγγελία στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας τον κο Πούλιο εντολή να γίνει δικαστική έρευνα για παρανομίες στις παραλίες σε σπίτια που χτίζονται…

Άρης Πορτοσάλτε:
Και ας υποθέσουμε ότι έγινε. Να πάρουμε….

Φωτεινή Πιπιλή:
Δεν έγινε κύριε Πορτοσάλτε και το καταγγέλλω….

Άρης Πορτοσάλτε:
Δεν έγινε….

Φωτεινή Πιπιλή:
Ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών τον κύριο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, η έρευνα με επισήμανση να ερευνήσει όχι μόνο τις ευθύνες πολιτών, αλλά και τις ευθύνες οργάνων της Πολιτείας που αμελούν, ή εκμεταλλεύονται αυτό που λέμε Ελληνικό Κράτος, όπως είναι Νομάρχες, δήμαρχοι, η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων που όπως ξέρετε…..

Άρης Πορτοσάλτε:
Η Περιφέρεια που δεν έχει χρήματα, και αν ακόμη κάνει τη δουλειά του ο Εισαγγελέας που δεν την έκανε, έτσι και καταλήξει ότι πρέπει να γκρεμιστεί το σπίτι του Πορτοσάλτε και της Πιπιλή, θα βγουν οι υπόλοιποι και θα πούνε, θα αρχίσει η κλαψούρα δεν έχω λεφτά, δεν έχω μηχάνημα, χρειάζομαι εκείνο, χρειάζομαι το άλλο…

Φωτεινή Πιπιλή:
Αυτό είναι το σύνηθες, να συνεχίσω ένα λεπτό για να έχουμε ολοκληρωμένη, γιατί είναι ως δημόσια καταγγελία αυτά που σας λέω, γιατί μη ξεχνάμε ότι είμαι και Βουλευτής πλέον, απλώς δεν μπορώ να τα πω στη Βουλή γιατί δε μετέχω στο παρόν τμήμα, θα επανέλθω δριμύτερη τον Αύγουστο που υπηρετώ εγώ στη Βουλή. Λοιπόν, η δικαστική έρευνα συμπληρώθηκε, μάλλον ο φάκελος, με προσωπική μου καταγγελία για την σκανδαλώδη συμπεριφορά της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων και του Ξενοδοχείου EDEM BEACH στο Μαύρο Λιθάρι, όπου η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων και ορθώς, έδωσε μια άδεια συγκεκριμένη, να μπουν στην παραλία που είναι μπροστά στο ξενοδοχείο ορισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες, να πληρώσει όποιος θέλει, αυτό καλό είναι, έλα μου όμως που η παραλία κατελήφθη ολοκληρωτικά από ομπρέλες, ξαπλώστρες, όπου δεν μπορείς ούτε το πόδι σου δωρεάν να βάλεις, και το κυριότερο εγώ κατήγγειλα στον κο Παναγιωτόπουλο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η ίδια επωνύμως, φυτεύθηκαν με γκαζόν τα βράχια στην περιοχή, δεν έχει ξαναγίνει, και μπήκαν οι ξαπλώστρες πάνω στα βράχια. Πέρασε, λοιπόν, ένας χρόνος δεν έγινε τίποτα τέλος Μαΐου ζήτησα………

Άρης Πορτοσάλτε:
Τα εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο αυτά έτσι?

Φωτεινή Πιπιλή:
Βεβαίως, όπου ούτε να ακουμπήσεις όχι πετσέτα, σας λέω έβαλε γκαζόν πάνω στα βράχια, πήγα λοιπόν εγώ πέρυσι, έστειλα φάκελο στην Εισαγγελία με ονομαστική καταγγελία. Ένα χρόνο τώρα δεν έγινε …, χτίζονται αυτή τη στιγμή βίλες πάνω στην παραλία, βίλες πάνω στα βράχια, με αφορμή αυτά πήγα τέλος Μαΐου, ως Βουλευτής πλέον Αθηνών στον κύριο Σανιδά, η ίδια, πήγα η ίδια στον κύριο Σανιδά και του είπα με συγχωρείτε τι γίνεται εκείνη η περσινή έρευνα που είχατε αναθέσει στον κύριο Παναγιωτόπουλο? Μου είπε ο κος Σανιδάς θα το κοιτάξει. Εγώ δεν έχω δει ακόμα καμία σύλληψη, καμία καταγγελία, γιατί ξέρετε ο Εισαγγελέας είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τη διαδικασία του αυτόφωρου, δηλαδή πάει στην παραλία…

Άρης Πορτοσάλτε:
Έλα εδώ τώρα…..

Φωτεινή Πιπιλή:
Και τον πιάνει, γιατί αυτή είναι η δουλειά του Εισαγγελέα Άρη Πορτοσάλτε. Εν πάσει περιπτώσι, είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή σε μια Ευρωπαϊκή χώρα οι πολίτες, ακόμα και οι Βουλευτές, να είμαστε πλήρως αδύναμοι να έχουμε δικαίωμα να πάμε στην παραλία που θέλουμε και να μη πληρώσουμε? Κύριε Πορτοσάλτε, ακόμα και εγώ που έχω οικονομική επιφάνεια ή εσύ, δεν μου είναι ευχάριστο αυτό το υποχρεωτικό, να πληρώνω 10 και 15 ευρώ για να ξαπλώσω στην περιουσία μου. Δεν είναι περιουσία μας η παραλία? Δε λέει κανείς να μη γίνουν αξιοποιήσεις….

Άρης Πορτοσάλτε:
Σε ένα κομμάτι όμως, δεν μπορεί να είναι παντού.. Δε μπορεί να είναι συνεχές αυτό…

Φωτεινή Πιπιλή:
Μπράβο….Και να συνεχίσω με το απαράδεκτο, είπαμε των Δημάρχων να βάλουν καντίνες στις παραλίες, δημοτικές καντίνες …

Άρης Πορτοσάλτε:
Είναι σαν τη μύγα όμως.. μετά τι έκανε η μύγα?

Φωτεινή Πιπιλή:
Όχι, η γιαγιά, όχι η μύγα, η γιαγιά…Λοιπόν, είναι δυνατόν τη νύχτα οι καντίνες, που εννοείται δίνεται η άδεια για να πηγαίνει το πρωί ο λουόμενος και αν θέλει να πάρει ένα νερό και ένα καφέ έτσι? Και εάν θέλει να πληρώσει και την ομπρέλα του..

Άρης Πορτοσάλτε:
Το βράδυ είναι μπαράκι η καντίνα…

Φωτεινή Πιπιλή:
Έλα ντε…και δε μπορεί όλη η παραλία από το Λαγονήσι μέχρι και το Μαύρο Λιθάρι να κοιμηθεί από τα ντάπα ντούπα, και ντάπα ντούπα. Δηλαδή για όνομα του Θεού! Και έτσι αποφάσισα αφού είδα ότι ό,τι και να κάνω με πρωτοκολλημένα έγγραφα, με αναφορές, με αποστολή φακέλων με στοιχεία δεν πιάνει, κάνω λοιπόν μια μηνυτήρια αναφορά δια αέρος, μέσω της εκπομπής σου, μπας και με ακούσει ο Εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, και καταλάβει ότι δεν είμαστε όλοι κορόιδα και θα διεκδικήσουμε, έστω και με χρόνο και με πίεση να μην είναι όλες οι παραλίες καγκελωμένες, να μην είναι όλες εκμεταλλευόμενες, και η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων είναι υποχρεωμένη εκεί που έχει δώσει άδειες για εκμετάλλευση να πηγαίνει κάθε βδομάδα να παρακολουθεί…

Άρης Πορτοσάλτε:
Να βλέπει τι γίνεται…

Φωτεινή Πιπιλή:
Δηλαδή σου έδωσα άδεια εγώ για 50 καρέκλες? Εσύ ρε φίλε γιατί έχεις βάλει 800? Ε νομίζω τα πα… Πιο σαφές δε μπορεί να καταστεί ένα θέμα. Πόσα χρόνια ασχολούμαι Άρη Πορτοσάλτε με αυτή την ιστορία?

Άρης Πορτοσάλτε:
Λοιπόν, αλλά πως ξεπερνάμε το ότι πότε θα γίνει κάτι? Εκεί κολλάμε πάντα… Μετά τη διαπίστωση.

Φωτεινή Πιπιλή:
Η διαπίστωση όμως η δημοσιογραφική είναι………

Άρης Πορτοσάλτε:
Είναι και αυτή διαρκής, δεν είναι?

Φωτεινή Πιπιλή:
Όχι, όχι, η Εισαγγελία παρακολουθεί και είμαι σίγουρη ότι ήδη ο κύριος Σανιδάς θα έχει ενημερωθεί. Πώς θα γίνει? Δε θα τ’ αφήσω έτσι. Επανέρχομαι στη Βουλή… σας λέω τώρα μετέχω στο δεύτερο θερινό τμήμα και θα καταγγείλω και την πολιτική της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, που την έχω καταγγείλει πολλές φορές ως δημοσιογράφος, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, και θα καταγγείλω την αβελτηρία της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Δικαιοσύνης, και όσοι άλλοι θέλουν πολίτες να κάνουν το ίδιο, να πλακωθούμε όλοι στις μηνυτήριες αναφορές, ε, κάτι θα γίνει στο τέλος!

Άρης Πορτοσάλτε:
Ευχαριστούμε πολύ! Και συνεχίζουμε.

Φωτεινή Πιπιλή:
Εγώ. Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: